•I•

28 6 4
                                    

ΉΤΑΝ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ το πόση γαλήνη της έδινε το κτήμα με τα στάχυα που βρισκόταν μερικά μέτρα μακριά από το σπίτι της. Δεν ξεπερνούσαν το μισό μέτρο και το χρώμα τους ταίριαζε ιδανικά -σαν φωτοτυπία- στο χρώμα των μαλλιών της. Καθόταν εκεί με τις ώρες και αφουγκραζόταν την απόλυτη σιωπή μέσα από το αεράκι που διαπερνούσε την τέλεια φύση των στάχυων.

Ένιωσε την αύρα της Φοίβης, της μητέρας της, οπότε γύρισε προς το μέρος του σπιτιού. Πράγματι καθόταν εκεί και την κοίταζε με ένα μητρικό χαμόγελο βγαλμένο από την καρδιά της.

Η μητέρα της ήταν πολύ όμορφη και την θαύμαζε αδιανόητα η κόρη της. Με τα πανομοιότυπα μαλλιά τους, τα χρωματιστά της ρούχα, το ελαφρύ της μαύρισμα και τα βραχιόλια με τις μπλε πέτρες που φορούσε στο αριστερό της χέρι. Δεν είχε περάσει τα σαράντα, κάτι που τις έκανε να έχουν ισχυρότερο δεσμό, λόγω της σχετικής κοντινής τους ηλικίας.

Η Κάθριν σηκώθηκε πρόθυμα από το χώμα αφήνοντας πίσω της το κτήμα, κάθως είδε την μητέρα της να ξεμακραίνει και τελικά να μπαίνει στο σπίτι.

Πάτησε την ξύλινη βεράντα και έβγαλε τα παπούτσια της. Η μητέρα της σήκωσε το κεφάλι από τα λαχανικά που έκοβε λίγο πριν περάσει η κόρη της την σίτα.

"Ωραίο αυτό," είπε με την αυστραλέζικη προφορά της, δείχνοντας την μαργαρίτα στο αυτί της Κάθριν. Εκείνη απάντησε με ένα χαμόγελο.

"Ο Βιν καταφθάνει σε μερικά λεπτά," είπε και είδε την κόρη της να κοιτάζει αλλού βιαστικά. "Γνωρίζω πως είναι κάτι καινούργιο για 'σένα να έχεις άντρα μέσα στο σπίτι μετά από δέκα χρόνια, Κάθι."

"Θα συνηθίσω, μην αγχώνεσαι για 'μένα," απάντησε και πήρε ένα κομμάτι καρότου από αυτά που έκοβε η μητέρα της.

Χωρίς περαιτέρω κουβέντες ανέβηκε την σκάλα που οδηγούσε στο δωμάτιό της, για να κάνει ένα ζεστό ντους και να αλλάξει ρούχα.

Οι αποχρώσεις στις οποίες το δωμάτιο παραδινόταν ήταν της παστέλ παλέτας και αποτελούσε από ένα κρεβάτι, με λευκά σεντόνια, μια βιβλιοθήκη και ένα γραφείο στο χρώματος του ανοιχτού ξύλου. Οι ντουλάπες ήταν ένα με τον τοίχο και δεν είχαν άλλη απόχρωση από αυτή του λευκού.

Διάσπαρτοι πίνακες κοσμούσαν το δωμάτιο με την πανδαισία χρωμάτων τους και έδιναν στον χώρο την παιχνιδιάρικη όψη του κοριτσίστικου δωματίου.

Η Κάθριν αφού πλύθηκε μπόρεσε εύκολα να επιλέξει ένα λευκό φόρεμα να φορέσει. Έπλεξε τα μαλλιά της όπως συνήθιζε να κάνει σε ειδικές περιστάσεις.

Welcome Home (#Starterliste21)Where stories live. Discover now