Poglavlje 26

208 13 2
                                    

Nicholas (29. 11./1. 12.)

Snijeg u Ohiu je počeo padati tek u petak navečer. Bilo je hladno, a vjetar je samo pogoršavao situaciju vani. Do ponedjeljka ćemo biti zatrpani, međutim profesore to nije zanimalo. Da je vani smak svijeta pitali bi me 'a gdje je zadaća?' Isto me nije bilo briga koliko je vani bilo hladno dok pored sebe imam svoju bebu. Svoju lijepu grijalicu. Sjedio sam pored nje kojih sat vremena i grlio ju dok mi obrazi nisu bili crveni.

Cijeli vikend sam proveo sa Kanadom. Sve mi je iskreno u magli. Nema sjećanja da smo uopće provodili vrijeme zajedno niti kada se ponedjeljak nečujno prišuljao. Provodio sam sve više i više vremena s njom i kada bi se razišli nedostajala mi je. Znam, zvučim kako nekakav papak, ali stvarno nisam. Amilia mi se stvarno sviđa, uvukla mi se pod kožu.

Njezina divlja kosa koju većinu vremena ne može ukrotiti, kako joj oči potamne kada priča o nečemu što voli i njezina guzica. Mila majko ta guzica. Nisam nikada vidio tako nešto savršeno. Nekada ju poželim primiti za te čvrste guzove i... Pa, ostatak ostavljam za sebe i za večeras. Skoro smo se poljubili neku noć. Tako malo, samo malena mrvica dok nisam osjetio usnice boje breskve.

Prolazili smo pored klizališta i okrenula se prema meni sa ozarenim očima. Doslovno su se caklile od veselja. Snijeg je prestao padati i natjerala me u šetnju. Šetnju! Od svih mogućih stvari koje smo mogli raditi zajedno, odabrala je tu aktivnost. Zato sam ja zaslužen da planiramo naše adrenalinske aktivnosti. Moram smisliti kamo ću je odvesti sljedeće. Penjanje po kamenju ili možda zabavni park. Putovanje Europom! Toliko toga mi se motalo po glavi.

„Ne, ne dolazi u obzir"-bio je debeli minus i izgledala je kao klupko vune. Nosila je kapu i ukrotila nestašne uvojke u pletenicu. Šal preko lica koji je prekrivao crvene obraze ozeble od hladnoće. Kako može biti tako hladno? Prsti na nogama mi se smrzavaju i ona se želi klizati?

„Molim te, nisam nikada iskusila čari klizanja, a uostalom"-pokazala je na skupinu male djece na ledu. Većina njih nije ni znala stajati na nogama, a kamo li se klizati.

„Imam priliku naučiti"-škola klizanja. Djeca od sedam godina i Kanada od 20. Stvarno ne vidim što je krivo u tom scenariju. Pogledao sam 'učitelja' pa zatim nju. Znam što već mislite i ne nisam ljubomoran. Zašto bih bio ljubomoran na dečka koji izgleda kao da je upravo sišao sa naslovnice nekog modnog časopisa. Izgubio sam samopouzdanje. Gdje je nestalo? Zgodniji i pametniji si od ovog mamlaza. Hvala samopouzdanje. Drago mi je da nisi uzeo godišnji odmor. Prekrižio sam ruke na prsima i uputio joj strogi pogled. Ona me gledala sa nadom u očima i još nešto, nisam mogao dokučiti što točno.

„Nećeš me nagovoriti, nema teorije da na to pristanem"-podigao sam glavu visoko u zrak još uvijek prekriženih ruku.

„Dobar dan djeco i Amilia"-namignuo joj je i malo mi je nedostajalo da mu ne razbijem facu od led. Ona mu je uzvratila sramežljiv osmijeh. Prekinula je sa Tupanom samo da može koketirati sa ovim majmunom. Svemire pomogni mi. Ne želim razgovarati o tome kako me nagovorila i kako sam slab kada je u pitanju ona. Odlučio sam da je dobra ideja praviti se da ne znam klizati i pridružiti joj se. Manje štete će majmun načiniti ako sam ja u blizini. Barem sam tako mislio.

Arthur me prijavljivao za svaki sport koji se njemu svidio, ne meni. Većinu vremena se nisam žalio. Karate, košarka, rukomet, čak me i na tenis jednom upisao. Nisam potrajao tjedan dana. Istina je ta da kližem već od svoje pete godine. Malo mi je nedostajalo da postanem hokejaš. Dvije sam godine proveo na ledu dok nisam pronašao svoju jedinu ljubav, nogomet. Hokej na ledu je odličan sport i užasno mi se sviđa agresija na ledu. Nogomet će biti i ostati moj broj jedan.

Jasper ovdje je koketirao sa mojom djevojkom i pažnju usmjerio samo prema njoj dok su djeca oko njega padala na guzice. Držao ju je za ruke i pokazao kako se pravilno kliže. Bio joj je previše blizu za moj ukus. Najgore od svega je da nije uopće bio suptilan oko ovoga. Nabacivao se Kanadi bez pardona. Ne lažem. Najgore od svega toga je bilo što mu je Kanada uzvratila. Uzvratila mu je sramežljivim osmjesima i... Položila mu je ruku na rame? Ruka koja je putovala prema njegovim prsima. A njegova ruka. Njegova ruka samo što nije skinula sve sa nje ovdje na ledu.

Our StoryWhere stories live. Discover now