Újpest hősei

537 25 3
                                    

Zsáner: Humoros

Leírás:

"Tarack csak egy randit szeretett volna a kiflis lánnyal. Nem ő akarta, hogy a főnök épp akkor zargassa, hogy egy iPhone boldogtalan tulajdonosa legyen, azt pedig végképp nem, hogy Budapest vagy legalábbis Újpest sorsa egyedül tőle függjön."


Az író KhimStandard néven található meg a Wattpadon. Bár van egy viszonylag népszerű regénye is, én mégis inkább ezt a novellát választottam tőle.

A sztori röviden annyi, hogy Tarack, aki aluljárókban történő dohányseftelésből tartja fenn magát, végre randira hívja Szamócát, akinek a legszembetűnőbb szokása, hogy mindent megrágcsál. Rendkívül romantikus randijukat Tarack főnöke zavarja meg, aki telefonon azonnal magához rendeli a srácot. Igen ám, de mire Tarack odaér, kicsit átrendeződik a helyzet, így kénytelen lemenni a budapesti alvilág eddig általa sem ismert mélységeibe, és hőssé válni (bár nagyon nem akar). Segítségére lesz egy vak esernyős pasas, és egy agyonkényeztetett macska.


A történet ereje két dologban rejlik: Egyrészt a változatos, bőséges szókincsű megfogalmazáson, ami tökéletesen illik mind az abszurd történethez, mind a nagyon furcsa karakterekhez. Másrészt azokon a bizonyos nagyon különös karaktereken, akiket igazán nehéz elfelejteni. A lehetetlennél lehetetlenebb helyzetek, és a néha már csodának beillő véletlenek a budapesti környezetben egy igazi kis helyi mesét alakít ki, amin lehet nevetni, izgulni, meglepődni és megkönnyebbülni.

Ja, és nem beszéltem még a szövegben megjelenő hasonlatokról, amikért már így önmagukban érdemes elolvasni ezt a négyfejezetes novellát: "Az esernyős alak persze meg se mukkant, olyan rendületlenül állt alatta, hogy azt bármelyik praktikeres létra megirigyelte volna."




A Wattpad legjobb történeteiWhere stories live. Discover now