Mákosrétes

103 8 0
                                    

Zsáner: YA/romantikus

Leírás:

„Teó tizenkettedikes, amikor váratlanul bezárják a gimnáziumát, és az év közepén kell átmennie máshova. Eközben a srác, aki tetszik neki, elüti a macskáját, eltörik a kisujja, a mostohaanyja megtalálja a meztelen fotóit, és még a régi barátai is eltűnnek. Minden szar, és úgyis csak egyre szarabb lesz. Készüljetek fel Teóra!"

A következő történetet pedig N-e-m-o követte el ellenünk. Csak óvatosan ezzel a regénnyel, ha megnyitod, arcon csap a vad magyar valóság.

De tényleg!

Ez a regény annyira életszagú, hogy szinte facsarja az orromat.

Tehát Teó az imádott belvárosi iskolájából hirtelen egy külvárosi rémálomban találja magát, ahol az iskola vezetősége furcsa vonzalmat érez a névadójuk iránt, a családi paloták pedig különösebbnél különösebb arcokat rejtenek.

A főszereplő lány első ránézésre egy vadóc, különc jelenség, másodikra már nem annyira világos ez a helyzet.

Teóval igazából az a helyzet, hogy ritka őszinte karakterre sikerült, aki a maga tökéletlenségével tökéletesen hozza a késői kamaszkor sajátságait. Hasonló karakter még Iván, és Benett is, akik mind a hárman a túlkompenzálás hibájába, és az útkeresés gyötrelmeibe botlanak. Mindemellett azonban jószívű emberek, ami egy nagyon fontos pont.

Ma már annyira megy az antihős karakter, hogy az egymásra licitálás során egyre toxikusabb karaktereket próbálnak lenyomni a torkunkon azzal a megjegyzéssel, hogy de ugye milyen jófej?

Nem!

Nem lesz valaki jófej csak azért, mert annak állítják be. Attól még nem lesz szerethető egy erőszakos seggfej.

De a Mákosrétes végre visszakanyarodott az antihős igazi erejéhez, a tökéletlen, hibázó, de összességében jó ember karakterhez.

Teó úgy tud megfelelő értékrendet képviselni, hogy közben abszolút él, féltékeny, kiborul, hülyeséget csinál, de végül mindig kiderül, hogy valóban helyén van a szíve. Ugyanez a helyzet Ivánnal, és talán Benettel is, bár az ő valós személyiségét nehézkes leszűrni. Muszáj megemlítenem még ide, hogy nagyon jó elem még benne a jófej mostoha.

A sokszor már szürreális jelenetek között (a macska esete, randi egy temetésen, stb.), megjelennek olyan komoly társadalmi jelenségek is, mint a közöny (néni a buszon), a tanárok tekintélyelvűsége megfelelő pedagógiai módszerek helyett (biosz tanár, osztályfőnök), megfelelési kényszer (Nátán), és még lehetne sorolni.

Készüljetek fel Teóra!

A Wattpad legjobb történeteiWhere stories live. Discover now