2.Bölüm: Linerya Masalı

92 81 63
                                    

  Selammm!

  Bu bölüm daha çok Linerya'nın (Yani hikayemizde fantastik olayların geçtiği yerin) özellikleri ile ilgili bir bölüm oldu. Bu bölümün çoğu Mikhey'in (Mouse olan değil shbdjsnk) Başak'a Linerya'yı tanıtmasıyla geçecek.

  Umarım bölümü beğenirsin. Aşağıdaki küçük yıldıza dokunursan ve beni takip edersen çok sevinirim dostum. Bölüm hakkındaki düşüncelerini yorumlara yazmayı unutma.

  Senin düşüncelerin benim için çok önemli.

  Medyadaki şarkıyı dinleyerek bölümü okuyabilirsin. Çok güzel bir şarkı.

  İyi okumalar!

  2.Bölüm: Linerya Masalı

  "Ve peri bir anda ortaya çıktı. Birden bu kadar çok tanınması belki de perinin birden ölmesine neden olacaktı. Kelebekler gibi.."

  "Linerya'ya hoşgeldin" dedi Mikhey.

  Karşımda kocaman ihtişamlı bir salon vardı. Bu ihtişamlı salonun içinde işleriyle ilgilenen binlerce kişi. Yani kişi demek gerekirse. Çünkü burada filmlerden bildiğim kadarıyla elfler ve vampirler ve buna benzer binlerce yaratık vardı.

  Elfler filmdekilerden biraz daha farklıydı. Yine kocaman gözleri ve değişik kulakları vardı ama insanlara daha çok benziyorlardı.

  Ben şaşkın bir şekilde salonu incelerken yanımdan elinde kocaman kitaplarla kızıl saçlı bir elf geçti ve:

  "Ağzının suyu aktı." dedi. Sonra da yürüyüp işine devam etti.

  Mikhey'in beni dürtmesiyle kendime geldim. "İncelemen bittiyse sana bazı şeylerden bahsetmek istiyorum" dedi.

  "Ben neden burdayım ve burası neresi?" dedim. Kafamda binlerce soru vardı. Son beyin hücrem de yaşadığım bu garip olaylardan sonra intihar etmeye kalkışmıştı.

  "Şimdi her şeyi sana anlatacağım. Burası farklı bir boyut gibi düşünebilirsin. Büyülü fantastik bir dünya. Hani şu kitaplarda olan varya. Ondan işte."dedi.

  Hala anlamamıştım. Dedim ya bir beyin hücrem vardı o da 5 dakika önce intihar etmişti. Hiçbir şeyi başaramayan o hücrenin ilk defa kafası çalışmış ve intihar başarıyla sonuçlanmıştı.

  "Seni bir süredir izliyordum. Linerya'da senin gibi bir sürü insan var. Elfler ve daha fazla türde fantastik varlıklar da var. Yabancı zannetme kendini. Evindesin gibi düşün."dedi.

  Oh be! Valla maykıl içimi rahatlattın. Sen "Evindesin gibi düşün" dedin ya hemen evimde gibi hissettim. Hiç yabancılık çekmem ya ben burada. Bizim evde de elfler, vampirler cirit atıyor zaten. Alışkınım ben!

  "Seninle ilgilenecek kişi benim. Burada sana ait bir oda olacak. İstediğin zaman o parktaki yerde ya da herhangi bir yere bu çipi koyarak buraya gelebilirsin" dedi elindeki minik şeyi göstererek.

  Salonun sağındaki bir koridora doğru ilerlemeye başlayınca onu takip ettim. "Peri" yazan bir kapının önünde durdu ve kapıyı açtı.

  Çok değişik bir odaydı. Daha doğrusu ihtişamlı bir oda. Biraz eski tarzdaydı.

  Elini içeri doğru uzatarak "Odana girmek istemez misin?" dedi.

  Benim neden bir odam var?Odamın kapısında neden Başak yerine Peri yazıyor?Bu oda neden bu kadar büyük?
Pasta böyle baba yapmayı nereden öğrendi?

Gölgelerin KehanetiUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum