🕊ÖZEL BÖLÜM 3🕊

2.1K 126 431
                                    

Yeni doğan bebeğin kulağına ezan ve kamet okuyarak çocuğa isim koymak :Kişi öldüğünde kılınacak cenaze namazının ezanı olduğu söylense de bu ritüel bebeğe yapılan ilk iman telkini olup Allah ile ilk buluşmasıdır

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Yeni doğan bebeğin kulağına ezan ve kamet okuyarak çocuğa isim koymak :
Kişi öldüğünde kılınacak cenaze namazının ezanı olduğu söylense de bu ritüel bebeğe yapılan ilk iman telkini olup Allah ile ilk buluşmasıdır. Çünkü ezanın mana ve muhtevasında tekbir, tevhid, nübüvvet ve namaz gibi dinin esasları bulunmaktır.

Bakalım Poyraz Bey'ler bu isim koyma ritüelini bu kadar ince ve naif bir şekilde gerçekleştirebilecek mi?

İki gününü hastanede geçiren Çiğdem eve geçtiğinde büyük bir sürprizle karşılaşmıştı. Poyraz hastahane odası yerine yatak odasını süsletip ikizlerin odasının yerini değiştirerek daha büyük odaya geçirmiş odaya üç kardeş için yeni mobilya takımı almıştı. Sefa'nın hediye ettiği beşiği kendi yatak odalarına yerleştirmişti. Bebek bir süreliğine kendi odalarında yaşayacaktı ve sonra da ablalarının odasına geçip onun için hazırlanan mavi renkli yatağında uyuyacaktı...

Poyraz, Çiğdem'in hastahanede yattığı süre zarfında Çiğdem'in başından iki dakika bile ayrılmamış eşiyle bizzat kendisi ilgilenmişti.

Çiğdem ve Poyraz ise evlerine girmeleriyle Çiğdem çocuklarına seslendi.

- Turna!!! Dicle!! Neredesiniz? Yavrucuklarım!! Poyraz çocuklar ve annem nerede?

Poyraz bebeği beşiğine yatırıp Çiğdem'in elinden tuttu.

- Çocuklar annemle birlikte çiçeğim. Birazdan gelecekler.

Poyraz, Çiğdem'i çocukların odasına götürüp sürprizi göstermesiyle Çiğdem'in Poyraz'a sarılması bir oldu.

- Poyraz çok güzel olmuş.

- Daha bitmedi çiçeğim yatak odasına gidelim.

GECE 2(Gülümse Kaderine)( Tamamlandı )Where stories live. Discover now