Pubertatea la băieți

7.9K 114 93
                                    

                         După cum ați văzut azi o să vorbim despre pubertatea la băieți.

                       MĂTREAȚA

                      De la începutul pubertății părul v-a trebui să fie spălat mai des pentru că se v-a îngrășa mai repede și v-a apărea măreața . Voi vorbi despre igiena părului și despre igiena corporală de fapt într-un alt capitol.

                     Transpirație

                       Datorită hormonilor, cred că știți ce sunt hormonii sau măcar ați auzit de ei, vei începe să transpiri mai des și v-a trebui să pui mai mult accent pe igiena corporală.

                       Coșuri

                           Băieții nu se confruntă prea dur cu problema asta, dar și lor le apar coșuri în perioada pubertății.

                            Cel mai indicat lucru pe care trebuie să îl faci este să te dai cu o cremă specială pentru coșuri și să te ocupi mai mult de igiena feței. Dar atenție, folosirea în exces a săpunurilor  poate...dăuna pielii. Cum am mai spus voi  scrie despre igiena corporală într-un alt capitol. Glandele sebacee încep să rezulte o substanță numită sebum într-o cantitate excesivă din cauza căreia rezultă coșurile.

                     Pielea este formată din trei straturi

Epiderma  - stratul exterior, protector, care deține apa, agenții poluanți, razele solare și bacteriile .

Derma - stratul de bază al pielii de sub epidermă.  Acest strat conține vase de sânge, terminații nervoase, glande sudoripare și glandele sebacee. Glandele sudoripare ajută la menținerea temperaturii corpului. Glandele sebacee,  cum am spus și mai sus,   secretă o substanță groasă numită sebum care are rolul de a ajuta pielea să fie hidratată.

Țesutul  subcutanat  - un țesut gras sub dermă care dă formă corpului tău, păstrează înăuntru căldura și nu îi dă voie frigului să pătrundă.

Este o poză dintr-o revistă că să înțelegeți mai bine

Hoppla! Dieses Bild entspricht nicht unseren inhaltlichen Richtlinien. Um mit dem Veröffentlichen fortfahren zu können, entferne es bitte oder lade ein anderes Bild hoch.

Este o poză dintr-o revistă că să înțelegeți mai bine.

                      90% dintre adolescenți au mereu coșuri la un moment dat . Toate schimbările care au loc în corpul unui adolescent sunt perfect normale și nu sunt un motiv de îngrijorare pentru nimeni.

Mă gândeam să mai scriu câte ceva despre asta, dar cred că mai bine nu mă m-ai lungesc mult și voi scrie mai pe larg despre asta în capitolul despre igiena personală.

                    Părul

                       Îți va crește păr pe față și pe corp. Majoritatea oamenilor aleg să îndepărteze părul din zonele nedorite. Mai ales din zona intimă, mai ales fetele, din zona axilară și în cazul băieților părul facial este îndepărtat. Voi face un capitol separat despre metode de ras și de epilat.

                        Organele  genitale

                       Acum voi începe să vorbesc despre un subiect ceva mai delicat , adică despre organele genitale. După cum cred că știe toată lumea organele genitale ale băieților sunt penisul și testiculele . Acestea în copilărie sunt mici, dar în perioada pubertății încep să se mărească. Întâi cresc testiculele și apoi crește penisul .  Câteodată văd în societate  că există un fel de competiție între băieți în legătură cu cine are penisul mai mare , dar eu cred că asta nu contează pentru că fiecare băiat se dezvoltă  diferit .

                       Oasele

                      În timpul pubertății vei crește în înălțime, umerii și șoldurile se vor lăți și vei deveni mai solid. Oasele feței se vor lărgi și ele și figura ta de copil se va transforma într-una de adult. Unii băieți sunt din punct de vedere fizic mai solizi , alți sunt mai puțin solizi , dar eu cred că asta nu contează.

                       M-ai am de vorbit despre erecție . Dar despre asta voi vorbi în capitolul următor în care voi vorbii despre organele sexuale ale băieților. Sper că acest capitol va fost de ajutor. Dacă nu , sper ca măcar restul cărții să vă fie de folos.

Tinerii merită o șansă (PUBLICATĂ)Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt