Pubertatea la fete

4.9K 84 77
                                    

Dacă în capitolele anterioare am vorbit despre pubertatea la băieți și despre organele sexuale ale băieților , în acest capitol voi vorbi despre pubertatea la fete.

Părul

Exact cum am scris și atunci când am scris despre băieți părul va trebui spălat mai des și va trebui să pui mai mult accent pe îngrijirea părului pentru că părul se va îngrășa mai des și poate apărea mătreața . Ca să îți îngrijești mai bine părul vei avea nevoie de un șampon bun anti mătreață care să fie potrivit pentru părul tău. Un alt sfat pentru îngrijirea părului este să îți tai vârfurile odată la câteva luni , așa părul va fi mai îngrijit și mai ușor de pieptănat . O să mai vorbesc despre asta în capitolul despre igiena corporală în care voi da mai multe sfaturi despre îngrijirea părului. Voi pune mai jos un videoclip despre cum să te speli corect pe cap.

Pielea

Cum am scris și în primul capitol al acestei cărți în corp există o substanță numită sebum care are rolul de a menține pielea hidratată , dar care dacă există în exces face să apară coșurile . 90% dintre adolescenți se confruntă cu problema asta , mai ales fetele . Soluția pentru a ameliora această problemă este o îngrijire mai atentă a feței și folosirea unei creme anti coșuri . Cel mai indicat lucru pe care toată lumea ar trebui să îl facă pentru a-și îngriji mai bine fața este să se spele pe față cu apă și cu săpun în fiecare dimineață. Dacă vreți să vă reamintiți din ce este formată pielea puteți reciti primul capitol al acestei cărți. Dar atenție , folosirea în exces a săpunurilor poate irita pielea. Coșurile nu apar neapărat pe față , pot uneori să apară și pe corp , dar o să mai vorbesc despre asta.

Dinții

Asta nu este ceva legat neapărat de pubertate. Dar exact așa cum ai grijă de părul și de pielea ta , așa trebuie să ai grijă și de dinții tăi. Este indicat să te speli pe dinți de două ori pe zi . Cel mai indicat ar fi să te speli pe dinți dimineață și seara după ce mănânci cu o periuță de dinți electrică , sau dacă nu îți permiți poți folosi și una manuală și cu o pastă de dinți bună. O pastă de dinți bună trebuie să :

- lupte împotriva cariilor

- lupte împotriva plăcii bacteriene și să prevină gingivita

- prevină formarea tartrului

- întărească dinții

Niciodată nu trebuie să uiți faptul că mereu trebuie să ai dinții sănătoși și curați.

Sânii

De la începutul pubertății vor începe să îți crească sânii . În primă fază sunt doar niște umflături sub sfârcuri , după care sânii încep să crească și să prindă formă. Atunci când sânii încep să crească sau să prindă formă uneori trebuie să începi să porți sutien sau bustieră. Cel mai indicat lucru este să porți bustieră sau sutiene care se anulează pe corp și nu necesită să fie încheiate la spate. Sau dacă vrei să porți sutiene care necesită să fie încheiate la spate atunci trebuie să știi măsură la sutien . Voi scrie mai jos un ghid cu ajutorul căruia vă puteți afla măsura la sutien dacă veți avea nevoie vreodată.

1. Măsoarăte în jurul pieptului chiar sub sâni.

2. Adună cu 12,5 cm dacă este număr impar și cu 10 cm dacă este număr par . Această este circumferința (măsura ) sutienului .

Ca să afli ce măsură de după îți trebuie măsoarăte în jurul sânilor .

Dacă cele două numere sunt identice atunci ai cupa AA

Tinerii merită o șansă (PUBLICATĂ)Where stories live. Discover now