8.

1.8K 101 8
                                    

Harry kimerülten dölt bele ágyába a kvidicsedzés után. Fejében minden Draco Malfoy és a másnapi büntetőmunka körül járt.
Átvette a pizsomáját és bebújt a meleg ágyba. Pár perc múlva már teljesen elnyomta az álom.

Egy nagy piros-zöld ágy mellett ált. Draco Malfoy közeledett felé majd forró csókba részesítette az elakadt lélegzetű fiút, aki néhány másodperc múlva viszonozta a csókot.
A szőke hajú keze elkezdett felfedezeőútra indúlni a szemüveges melkasán, majd finoman az ágy felé tolta és ledöntötte rá. Szép lassan levették egymásról a pólót és a Mardekáros kiszívta a fekete hajú nyakát és elkezdte lecsatolni az övét és..

-Harry!! Kelj fel teljesen elaludtunk!!
Ekkor kipattant a Griffendéles szeme és átkozta Ront ,hogy az pont most ébresztette föl.
Miközben öltözött és lesptinteltek reggelizni végig a mocskos kis álma járt a fejébe.. bambulásából barátnője megrovó hangja ébresztette föl.
-...miért kell nektek mindig elkésnetek?!
A két fiú inkább nem szólt semmit és elkezdték magukba lapátolni a megmaradt ínyencségeket, miközben Harry a mardekárosok asztalát fürkészte. Meg is akadt a tekintete egy szürke szempáron ,de ekkor eszébe jutott az álma és teljesen elvörösödött. Erre a szőke kicsit oldalra biccentette a fejét és érdeklődően nézte a Kis túlélőt aki már egy érett paradicsomra hasonlított a bőrszínét illetően. A szőke elkuncogta magát és visszafordult a társaihoz.

Harry nagyon lassúnak érezte az órákat és csak a büntetőmunkára tudott gondolni. Miután már elmúlt háromnegyed nyolc elköszönt barátaitól és elindult az Átváltoztatás terem felé. Nem akart futni mégis gyorsabban ment mint gondolta mert csak ő volt még a teremben. Leült hátra és elövette a bájitaltan leckéjét és nagy nehezen elkezdte kikeresni a válaszokat a könyvében, egy idő után rákellett jönnie ,hogy csak nézi a lapokat mert semmit nem értett belőle. Ekkor belépet a Mardekár Jéghercege és egy gúnyos mosolyal az arcán elfoglalta a Harry elötti padsorban az egyik széket. A sebhelyes még nézte egy kicsit a fiút majd fáradtan a házifeladata fölé hajolt. Nem értett szinte az egészből semmit és kezdett félni ,hogy megfog bukni ebből a tantárgyból.
Piton meg biztos ,hogy még direkt nehezíteni fogja neki a vizsgáit.
Érezte a szöszi tekintetét magán ezért is inkább mégjobban a lapja fölé hajolt. Hallotta ,hogy megnyikordul egy szék ígyhát kénytelen volt felemelni a fejét és a Mardekárosra nézni,de az már nem volt ott a helyén  hanem a mellette lévő helyet foglalta el. Harry kérdő tekintettel pillantott fel rá,amire a másik csak gunyorosan elmosolyodott.
-Nem bírtam már nézni ahogy szenvedsz. Potter télleg állati rossz vagy ebből a tantárgyból! Na add ide megíromhelyetted.
Harry arcára a mérhetetlen megdöbbenés ült ki , hogy ellensége segít neki ,de még meg is írja helyette a dolgozatát. El is felejtett reagálni a fiú szavaira.
-Malfoy?? Te teljesen meghibbantál??
A szürke szemü csak felnevetett és belrkezdett a másik házijának elkészítésébe.
Harry csak ült és nézte hogy az hogy dolgozik.
Le se tagadhatta volna,hogy a Mardekáros nagyon okos mert a pennája csak úgy siklott az egyre hosszabb pergamenon és a szemi szinte falták a könyv lapjait.
Fél óra múlva a szőke elkészült és visszadta a sebhelyesnek a kész dolgozatot.
-Ezért cserébe most válaszolnod kell néhány kérdésemre.
-Oké mondjad.
A Jégherceg pár másodpercig még gondolkozott majd kérdések özönét kezdte zúdítani.
-Van barátnőd?
-Ohm.. nem nincs.
-Tetszik valaki?
-..lehet.. még nem tudom!
-Mi a kedvenc ételed?
-Ez most komoly?! Na jó a melaszos torta.
Harry látta ,hogy a másik még akar valamit kérdezni ezért gyorsan mondta:
-Neked volt már valakid?
-Nem.
-És Dimitrow?? Akkor ő..?
-Az csak egy futó kaland volt..
-Miért kaptad a sebeket a hátadon?
- Azért mert nem akartam halálfaló lenni.
Harry teljesen ledöbbent. Mindig is úgy képzelte ,hogy majd apja nyomdokaiba akar lépni.
A szőke elkezdett összepakolni.
-Elmész?
-Vége van a büntetésnek.
- Megyünk eggyütt?
A szürke szemű furcsállóan nézett a fiúra de aprót bólintott.
-Ha akarsz..

Pár percel késöbb már mindketten a hálótermükben feküdtek.

VáltozásWhere stories live. Discover now