11

1.2K 44 3
                                    

Ik was wakker geworden met tranen die over mijn wangen liepen. Vaia was toen gelukkig nog niet wakker en weet daarom nu nog steeds niets van mijn droom. Ik ben er nog niet klaar voor om dit aan Vaia uit te leggen. En ik wil niet de zielige uithangen. Dit is een zomerkamp. Het zou leuk moeten zijn.

Voordat we de eetzaal binnen gingen had ik nog even snel op het bord gekeken naar wat er voor vandaag op het rooster staat. Het is weer fotografie. Gister hadden we geleerd hoe we goed moeten omgaan met tegen de zon in fotograferen en ze hadden gezegd dat we het vandaag zouden hebben over personen fotograferen. Maar eerst hebben we de ochtend vrij. We staan weer bij de velden. Ook vandaag was er besloten een potje voetbal te spelen. Gelukkig zit ik deze keer bij Vaia in het team. En we zijn aan de winnende hand. Het is makkelijker vandaag. Helaas vind iedereen het wel erg leuk dat er verteld is dat wij een stelletje zijn en zitten ze er continu grapjes over te maken.

Een jongen uit het andere team beukt me opzij en probeert de bal af te pakken. Dat laat ik alleen niet zo gemakkelijk gebeuren en Vaia helpt me daarbij. Wanneer het de jongen lukt, moet hij eerst nog langs haar. Dat lukt hem niet. Met een schijnbeweging stuurt Vaia hem de andere kant op, precies waar ze hem wilt hebben. Even lijkt de jongen verbaast wanneer Vaia de bal afpakt. Hij herstelt zich snel, maar niet snel genoeg. Vaia is alweer bijna aan de andere kant van het veld. Nog een paar passen, een hard schot en weer een punt voor ons team. Dat maakt een eind aan het potje. Wij hebben gewonnen.

Na de lunch lopen halen we onze camera's op en lopen we naar de kampvuurplaats. Dat is de plek waar we vandaag verzamelen. Ik heb er zin in. Het gevoel dat ik van de droom over had is nu weg. Ik ga er een leuke dag van maken, waarom zou ik een droom me daarbij in de weg laten zitten.

Na een korte uitleg gaan we aan de slag. Vaia en ik zitten samen in een groepje, ik denk dat alle mensen van dit kamp liefde wilt... stimuleren. We moeten om de beurt van elkaar foto's maken zittend of staand bij de kampvuurplaats. De mooiste foto's van de 3 lessen worden opgehangen in de hal. We hadden al snel een aantal ideeën.

Vaia gaat zitten en ik wil een foto maken. Ze kijkt me zo doordringend aan. Het is moeilijk om mijn blik op de camera te richten, in plaats van naar haar te staren. Langzaam kijk ik naar de camera, waar ze er net zo mooi op staat. Ik klik en de foto is prachtig. Lachend loop ik snel naar haar toe om hem te laten zien. "Hij is prachtig." Ze slaat haar arm om mijn schouder en geeft me een kusje op mijn slaap. Ik moet blozen, maar deze keer vind ik het minder erg.

Hoi hoi,

Weer een nieuw hoofdstukje. Ik hoop dat jullie er wat van vinden. Ik hoor het graag in de comments. Het is nu de laatste week van de vakantie en ik weet niet hoe lang het duurt totdat ik een nieuw hoofdstuk heb, omdat school dan weer begint. Dus dan weten jullie alvast hoe het zit als het wat langer duurt.
Tot het volgende hoofdstuk.

~Bianca 

Kamp LGBT (gxg) || WattysWhere stories live. Discover now