Trocha Historie

29 7 4
                                    

,,Co to je?"

Zeptám se tety, jakmile stojíme před tím místem kde byli zaznamenány ony signály. Toto místo vypadá jako nějaká jeskyně.

,,Tohle je velmi vzácná budova. Je ukryta v podzemí."

Šly jsme k vchodu a já si všimla dveří. Byli dost poničené, až neobvykle. Pozorně si je prohlédnu, vypadá to jakokdyby je něco obrovského rozervalo. Poté jdu dál a všimnu si obrovských rých na bočních stěnách.

,,Viděla si ty drápance a zničené vchodové dveře?"

,,Ty dveře ano, ale o jakých drápancích mluvíš, tak nemám ani páru."

,,Víš co, to je fuk. K čemu bylo toto posvátné?"

,,Kdysi zde byli uchovány kosti predaconů, kteří patřili tomu kdo byl hoden. Každý měl svého."

,,Pff... to ti mám jako věřit? Promiň teto, ale toto je trochu už ujetý. Dobře s tou mocí si měla pravdu, ale predaconi? To je už moc."

,,Je to pravda, Azeret. Pojď něco ti ukážu."

Rozešla jsem se tedy za tetou, vyrazily jsme úzkou chodbou až do jedné místnosti. V oné místnosti světla osvítila několik obrazů.

,,Před tebou byli ještě tři vyvolení, neboli hodní moci drahokamu. Tenhle byl první... To je ten který toto našel. Jmenoval se Aimrum. Pocházel z Iaconu, byl synem generále Siemense, tedy jednoho z nejlepších generálů. Aimrum nebyl sám o sobě nějak zajímavý. Tedy až do chvíle než získal Predaconí moc. Tehdy tomu říkali kouzlo, nyní je tomu jinak. Aimrum začal ovládat tedy predacony a měl svého. Tohle jsou oni..."

Teta ukázala na obraz lemovaný zlatým rámem. Na něm byl žlutočervený mech z drahokamem daným na svém meči a vedle něj se tyčil obrovský černý predacon z žlutými a červenými prvky.

,,Aimrum a vedle něj jeho predacon Robling. Aimrum vládl spravedlivě, ale zemřel náhle, přesněji pár cyklů po získání moci."

,,Jakto?"

,,Nikdo netuší. Jeho tělo se již nenašlo, nenašel se ani Robling. Nikdo je nikdy neviděl."

Poté se rozešla dál a dorazila k druhému obrazu. Tam také byl mech. Tentokrát modrý z zelenými doplňky, optiky měl čiře modré, na servu měl štít a v něm daný fialový drahokam. Vedle něj se tyčil predacon, ten byl celý nebesky modrý a optiky mu žhnuly žlutou barvou.

,,Toto je Zoel a jeho predacon Darkne. Zoel se stal hoden až stopadesát vornů po Aimrumovi. Byl synem velitele města Herme, nyní už to město neexistuje. Legendy o můstu Herme a Zoelovi s Darknem praví: Někdo tam kdysi založil ohromný požár, nikdo doteď neví kdo. A přitom požáru zahynul jak Darknem tak jeho jezdec a parťák Zoel. Společně s nimi padlo celé město Herme...."

Znovu popošla k dalšímu obrazu na kterém se tyčil můj děda, tedy otec mého táty. Vibral Prime.

,,A tohle je Vibral Prime. Jeden z nejlepších vůdců Cybertronu a vůbec Feonu samotného. Vibral byl sice hoden, ale svou moc využíval zle. Obracel ji proti nevinným, i predacony obracel proti nevinným. Vše se mu začalo vracet v podobě zabíjení uvnitř něj. Ano, ta síla jej zabíjela zevnitř, a tak se jí radši vzdal. Jeho predacon Killmoso, si prý po několika dnech lehl a už se nezvedl. A nyní si vyvolená ty. Stále mi nevěříš, že máš mít svého predacona?"

,,Tohle mohl nakreslit kde kdo, a jenom tím upevnit moc vyvoleného."

,,Klidně si to mysli, ale není to pravda. Je čas, Azeret..."

Azeret... Darkness Comes Alive [DOKONČENÉ]Kde žijí příběhy. Začni objevovat