Legjobb barátok~3. fejezet

432 39 5
                                    

Marinette hónapokig magába fordulva szomorkodott Adrien miatt. Minden nap beszélt a fiúval, telefonáltak, chateltek, még levelet is küldtek egymásnak képekkel. A lány minden beszélgetésük után mosolyogva köszönt el, de rá pár másodpercre sírva fakadt.
Adrien is nehezen viselte barátja elvesztését. Apukája hiánya sem viselte úgy meg, hisz a férfi a hosszú évek alatt fokozatosan távozott életéből. Emily nagyon sajnálta fiát, és habár gyermeke nem tudta, folytonosan azon dolgozott, hogy valahogy visszamehessenek. Neki is könnyebb lett volna Sabine és Tom társaságában mert Adriennel ellentétben, őt nagyon megviselte férje elvesztése és jól esett volna neki a támogatás, de első sorban nem magáért próbált visszajutni, ám ez reménytelen álomnak tűnt.
Már három hónap eltelt kiköltözésük óta, amikor Adrien egyik reggel kissé érdekes arckifejezéssel szaladt anyukájához.
- Mi történt kicsim?- mosolygott mint mindig Mrs. Agreste.
- A-anya a szemem!
Az asszony hitetlenkedve bámulta fia szemeit, melyek felemásak voltak, az egyik türkiz kék, a másik a normális fű zöld.
- Ez ho.....d-de ugye látsz rendesen?
- Látni látok, nem is érzek semmit, csak megláttam a tükörbe, amikor akartam arcot mosni. Én igazán nem érzek semmi furát anya de....
- Semmi baj drágám, ma....menj, öltözz fel és megyünk az orvoshoz! Cs-csak nyugodj meg, nem lesz semmi baj!
Adrien ezek után hónapokig járt szinte minden nap orvoshoz. Magántanuló lett, mert a sok vizsgálat miatt nem tudott bejárni iskolába. Egyetlen könnyebbsége az volt, hogy már jól beszélt angolul, így a nyelvet nem kellett minden nap több órán keresztül tanulnia.
Habár szeme megváltozott, egészségállapota változatlanul jó maradt, így Emily könnyebben reménykedett jó eredményekben.
A vizsgálatok végül fél évre húzódtak. Átvilágították a fiú egész testét, de semmiféle egyéb elváltozást nem találtak, így mivel a heterochromia egyéb veszélyes fertőzés vagy betegség nélkül is kialakulhat, nyugodt szívvel engedték útjára, további kezelések nélkül távozhatott.
Emily és Sabine nem tartották a kapcsolatot két hónapnál tovább. Emilynek kevés ideje volt és habár legjobb barátnők voltak, valahol elfelejtődött ez, és nem jelentkeztek többet egymásnál. Ugyanezen okokból, a Dupain-Cheng családnál hasonlóképp lejátszódó hírek sem jutottak el amerikába. Marinette pontosan ugyanazon a reggelen ébredt felemás szemekkel, mint Adrien, őt is teljes átvilágítás alá vették az orvosok, ő is járt vizsgálatokra és végül őt is heterochromiával diagnosztizálták.
Adrien és Marinette beszélgetései azzal a reggellel értek véget, amikor észrevették felemás szemüket. Meg voltak rémülve, és a sok vizsgálat közepette megfeledkeztek egymásról, fél év után pedig egyikőjük sem volt képes akár egy "Szia"-t küldeni a másiknak.
Így szakadt meg a két fiatal kapcsolata, attól függetlenül, hogy habár maguk sem tudták, szoros kötelék fűzte őket egymáshoz.

°°°°°
~évekkel később~

Marinette sosem feledkezett meg teljesen Adrienről, de akármennyire is fájt neki, el kellett engednie gyerekkori legjobb barátját. Az iskolában kedves emberekkel ismerkedett meg. Legtöbb idejét Alyaval és Ninoval töltötte. Tizenöt éves, átlagos tinédzserek voltak. Mari folytatta a divattervezést, ruhákat is varrt. Divattervező akart lenni, de Gabriel Agreste munkáit próbálta messziről elkerülni.
A lánynak egy nagy titka is volt, amit sem szülei, sem barátai előtt nem fedhetett fel.
Az egész az iskolakezdéskor kezdődött. Egy óriási kőgólem támadt a városra. Ekkor vált Marinetteből Katicabogár, Párizs hőse.
Hasonló szupererejű, fekete kezeslábasban ténykedő hősről lehetett hallani Amerikából. Fekete Macskának nevezte magát és segített a rendőrségnek a legkisebb rablásnál is.
Habár rengeteg interjúban kérdezték meg a hősöket, hogy ismerik e egymást, vagy bármilyen összeköttetésben állnak e, sajnos nem szolgálhattak helyeslő válasszal. Nem is tudtak volna egymás létezéséről, ha nem hallották volna a tv-ben, vagy nem olvastak volna róla telefonjukon. Természetesen mindig sok szerencsét kívántak egymásnak, de többet nem tudtak meg egymásról.
- Kíváncsi vagyok erre a Fekete Macskára Tikki! Gondolom ő is hasonlóan kapta a képességeit mint én!- dőlt egyik este ágyára.
- Igen Marinette, a macska kwami adja a szupererejét, de te is tudod, hogy nem tudok többet. Messze vannak, Plaggot ismerem csak, de....
- Plagg?
- A fiú kwami! De egyáltalán nem tudom, hogy Fekete Macska miért amerikában él!
- Ezt hogy érted?
- New Yorkban ténykedik, ami jó, mert ott sok a bűnöző, viszont.....arra a feladatra egy kisebb erővel bíró talizmánt is fel lehetne használni, és ne vedd kérlek Mari sértésnek, de....neked is kéne segítség!
- Ez valóban aggasztó Tikki! Egyre nehezebb legyőzni Halálfej akumáit!
- Tudom Marinette és aggódom miattad, de tarts ki! A mester hamarosan biztos kitalál valamit!
- Remélem igazad lesz!- mosolygott kevesen a lány.- Na leszaladok a könyvemért és mostmár tényleg elkezdem azt a kötelező olvasmányt!- sóhajtott unottan, majd leszállt ágyáról és elvette íróasztaláról.- Itt is van! Nem ismered vél.....- kérdezte volna barátnőjét, ám hirtelen valami az ölébe hullott.
- Ez kicsoda?- csipogta a katica látva a képet, ami a könyvből hullott ki.
Marinette már-már lefagyva bámulta a fotót, ami őt és Adrient ábrázolta. A kép akkor készült, amikor Adrien és Emily már a közvetlen közelükben laktak és az anyuka elvált Gabrieltől.
- Hahhó!- lengette meg kezét a kwami a hősnő szeme előtt.
- Csa-csak egy emlék....- tette gyorsan vissza a fotót a könyv végébe és zavaros fejjel olvasni kezdett. Talán túlzás azt mondani, hogy olvasott, mert harminc másodperc után becsukta a könyvet és azt a pár sort sem értette, amit addig sikerült valahogy kibogarásznia.- J-jobb lesz, ha lefekszem!
- Marinette minden rendben?
- T-természetesen csak....róla rég nem láttam egy képet sem....
- A fiúról?
- Adrien!- vette elő ismét a fotót.- E-egy régi barátom!- törölte le ki nem buggyant könnyeit.- Anya mindig azt mesélte, hogy a pékségben találkoztunk. Bejöttek, mi meg le sem bírtuk venni egymásról a szemünket. Olyasmi szeme volt mint nekem a zöld.- mutatott bal íriszére.
- Látom jó barátok voltatok!- bújt kedvesen Tikki Marihoz.
- I-igen...Ő volt a legjobb barátom!
- Hol van most?
- Amerikában. Az anyukája elvált az apukájától, és Adrien Emilyvel maradt. Emily modell és színésznő, és amerikába kellett menniük. Azóta nem beszéltünk....
- Miért nem hívod fel?
- Ez bonyolult.....egy ideig tartottuk a kapcsolatot, viszont aztán történt ez a dolog a szememmel és sok vizsgálatra jártam, teljesen kiment a fejemből arra az időre és ő sem keresett. Ő sem keresett engem!- folyt le egy könny arcán.- Tudom, hogy az enyém sem jó kifogás erre, de nagyon meg voltam ijedve....ő meg csak....nem is tudom....lehet már nem akarta velem tartani a kapcsolatot, vagy ki tudja....utána nem mertem írni neki vagy hívni őt. Féltem, hoy mérges lesz rám....aztán rájöttem, hogy ő sem keresett, akkor miért ő kéne mérges legyen. Én sosem haragudtam rá, csak fáj, hogy ilyen könnyen el tudott felejteni, mert....én azt hittem köztünk több volt, mint puszta barátság! Egy sokkal mélyebb kötelék, mint egy szimpla barátság. Azt hittem erősebb és, mindig beszélgetni fogunk egymással, de nem így lett.
Tikki csendben hallgatta a lányt, és mindent megértett, ám barátnőjének egy szót sem mondhatott.
- Biztos vagyok benne, hogy nem felejtett el, és ugyanannyira bánja, hogy nem keresett akkor téged, mint te!
- Miből gondolod?
- Nem tudom... csak érzem! Mármint....ahogy beszélsz róla, nekem nem úgy tűnik, hogy ő ilyen lenne.
- Köszönöm Tikki!
- Tedd ki a képet a polcodra, hátha még találkozol vele, de ha még sem, akkor is egy szép emlék!- ölelte meg Marinette-et.
- Jó éjszakát!- helyezte polcára a fotót, majd lekapcsolta a villanyt és elaludt.

Sziasztook!😊

Nos itt van a folytatás, kicsit késve, de remélem ezentúl folytathatom a részek heti szintű kirakását!😅😉
Ezt a novellát mint írtam korábban is Lesslinette comic-ja alapján csinálom, de nem rakok ki minden képet, szóval, aki még nem látta az alkotó csodás képrészleteit, nyugodtan rákereshet Pinteresten, vagy Instagramon is!🤗 Ott a történet hangyányit más, mert ugye egy gyors leírást olvashatunk angol nyelven(Instagram posztok alatt), és én azért jobban kidolgozom itt a fejezetekben. Remélem tetszett ez a rész is!😊
Szép napot!😘🐾

Annalulu🐞

Miraculous-novellákWhere stories live. Discover now