Hoofdstuk 7

1K 26 2
                                    

Met een beetje nerveus gevoel stapte Ivy de ferry af. De boot vaarde heen en weer tussen Amsterdam centraal naar Amsterdam- Noord. Bij het water had ze afgesproken met Rody.

Ze wist dat het best gevaarlijk was om met Rody af te spreken. Pers zat tegenwoordig overal. Ivy had wel in de gaten dat ze achter hen aan zaten.

Naast de normale nieuwtjes waren Donny en zij sinds kort ook het hoofd nieuws. Daardoor had ze er ook een hoop volgers bij gekregen op Instagram.

Niet dat het Ivy wat boeide. Ze vond het leuk om foto's te posten. Het ging haar echt niet om het aantal volgers. De fans waren gelukkig wel wat aardiger geworden tegen haar.

Ze shipten haar en Donny zoals dat genoemd werdt.

"Hey." Ivy schrok op. "Hey, sorry." ze had Rody niet aan zien komen.

"Geeft niks." lachtte hij en ze gaven elkaar een knuffel. Wat trouwens wel een beetje ongemakkelijk was.

Samen liepen ze naar het terras van de Tolhuistuin. Ivy had er nog nooit gezeten. Ze had gehoord van Mikky en Frenkie dat je hier heerlijk op het terras kon zitten.

"Wat mag het zijn?" vroeg de serveerster die aan kwam lopen toen ze zaten.

"Een biertje." antwoorde Rody.

"Doe maar sinas." zei Ivy. De serveerster knikte en liep weer weg.

"Dus..." mompelde Rody en keek haar bijna niet aan.

"Het is sinds gister weer goed?" vroeg hij en keek weg.

"Ja, hij heeft sorry gezegd en ik ook. Dat was nadat hij die rode kaart kreeg." zei Ivy eerlijk tegen hem.

"Dat is mooi.." zijn stem stierf weg.

"Ivy, het spijt me. Ik vind je al leuk vanaf het begin dat je binnen kwam met mijn grote broer..." vertelde Rody.

Ivy knikte. Daar was ze al achter gekomen. En ze merkte het heus wel aan hem maar ze had niet verwacht dat hij ook actie zou ondernemen.

"Ro, ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen. Ik vind je een leuke jongen.. Maar niet op die manier, snap je?" probeerde ze uit te leggen.

"Waarom zoende je dan terug?" vroeg Rody zacht.

"Ik denk om je niet teleur te stellen." zuchtte Ivy.

"Dat heb je nu wel gedaan. Als je me nou had weg geduwt.." zei hij.

"Het spijt me, echt." zei Ivy.

"Zullen we het maar gewoon vergeten?" vroeg Rody om de knoop door te hakken. "Dat zou heel fijn zijn." zei Ivy glimlachend.

"Vond Donny het goed dat je hier heen kwam?" vroeg Rody. "Nou, eigenlijk niet echt.." gaf Ivy toe. "Hij deed een beetje moeilijk. Gelukkig had ik hem over gehaald." Rody knikte.

"Maar ik ga geen postduif spelen voor jullie. Je bent volwassen genoeg om het zelf op te lossen." voegde ze er aan toe.

"Ja, ik ga nog met hem praten. Althans, proberen." zei Rody. "Het komt wel weer goed. Jullie band is sterk." zei Ivy aanmoedigend.

"Wil je mee gaan anders? Ik slaap bij Donny." bood Ivy aan. "Zou hij dat wel goed vinden?" vroeg Rody onzeker. "Tuurlijk wel!" zei Ivy om hem over te halen.

Ongeveer een uurtje later liepen Ivy en Rody het apartementen complex binnen van Donny in Amsterdam Zuid. Ivy kende de weg inmiddels al uit haar hoofd. Ze kwamen boven en Ivy liep gelijk door naar binnen.

"Hey Don." zei ze en hij draaide zich om.  "Hey jongens." Donny was verrast toen hij zijn kleine broertje aan haar zijde zag.

"Heeft hij zich een beetje gedragen?" graptte Donny. "Altijd bro." grijnsde Rody en ze gaven elkaar gelijk een knuffel. "Jahoor." zei Ivy gerustellend en moest glimlachen.

"Luister Don, het spijt me, ik had dit nooit moeten doen man." vertelde Rody rustig en eerlijk.

"Ik weet het, het is al goed. Ik reageerde ookal een beetje overdreven." antwooordde Donny. Schuldig keek hij naar de grond met zijn handen in zijn broekzakken.

Het zag er erg aantrekkelijk uit en Ivy beet op haar lip. Zijn spieren kwamen goed uit in het witte shirt wat hij nu droeg.

" Hey, aarde aan Ivy. " Rody zwaaide met zijn hand voor haar ogen.

Back to reality.

Ivy gaf zichzelf een mentale uitbrander. Rody stond hier zijn excuses aan te bieden terwijl Ivy een beetje stond te dagdromen over haar vriend.

"Zullen we gaan eten?" vroeg Donny. "Ja, ik heb het gevoel alsof ik dagen niets heb gegeten." zei Rody. "Overdrijf niet zo joh."

"Koken of bestellen?" onderbrak Ivy de discussie van de twee jongens.

"Bestellen." grijnsden de gebroerders van de Beek nadat ze elkaar even hadden aangekeken. Ivy rolde haar ogen.

𝓡𝓪𝓴𝓮𝓵𝓲𝓷𝓰𝓼Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu