4.Poglavlje

6.9K 216 6
                                    

Neko vrijeme sam plakala i proklinjala dan kad sam se rodila,ali zatim sam pogledala na sat.
Bliži se osam sati.Uskoro treba da budem na hodniku.Rekli su mi da se moram lijepo srediti.Obrisala sam suze.Obukla sam crnu haljinu koja mi se pripila uz tijelo koju sam našla u Chanel kesi.
Bila je bez leđa i imala je velik dekolte pri čemu su mi grudi bile naglašene.Od šminke sam stavila crveni karmin i maskaru.Nisam se voljela puno šminkati jer mi je lice prirodno čisto i sjajno,a puder šteti.
Kosu sam samo pustila da mi pada preko leđa i ramena.
Pogledala sam kroz prozor.Ovaj objekat je pod velikim nadzorom,gotovo da nema ćoška bez kamera i čuvara.Nema šanse da pobjegnem.
Izašla sam bez da zaključam sobu i uputila se u hodnik gdje sam zatekla još mnogo djevojaka.Sve su bile lijepo obučene osim jedne koja je nosila odijelo i djelovala je kao jedna od zaposlenika.

-Ja sam Elsa Denton i ja ću vas voditi.Nemate razloga za brigu.Samo budite poslušne.Neke od vas su već upućene u ovaj posao,a vi nove ćete ubrzo da sve naučite.

Nakratko me pogledala u oči.Imala je crnu kosu svezanu u punđu i uske,tamne oči kao kod lisice.Djelovala je jezivo.Ohrabrujuće nam se nasmijala i pratile smo je niz nekakve stepenice koje nisam prije vidjela.Dole se nalazio još jedan hodnik i rekla nam je da čekamo tu te da će nas jednu po jednu prozivati da uđemo kroz nekakva sjajna,crna vrata.
Prvo je ušla sa jednom visokom,pomršavom plavušom.Nosila je srebrnu,kratku haljinicu i štikle iste boje.Ličila je na Barbie.Grudi i usta su joj silikonski.
Kad sam bolje pogledala u ostale četiri sa mnom i one su imale poneki zahvat i nosile možda kilu šminke.

-Hej,šta rade oni tamo unutra?

-Vidjet ćeš.-odgovorila je jedna crvenokosa djevojka zelenih očiju.

-Nova sam i...

-Znam.Ne postavljaj puno pitanja.

-Ja sam Nela.

-Novajlijo,ušuti!Ne smijemo međusobno da razgovaramo.Imaju kamere i mogu šta posumnjati.-dobacila je djevojka pored nje.

Okrenula sam se i na zidu u ćošku ugledala jednu.

-Ovo je ozbiljan posao i nema mjesta za greške.

Pogledala sam ih i u očima sam im vidjela strah i nelagodu.

Šta mislite šta je iza tih vrata?

Koji je njihov posao?

KUPLJENA DA VOLI ✔Where stories live. Discover now