Ekim 2019

188 18 15
                                    

Sonbaharı daha derinden hissedeceğimiz Ekim ayından hepinize merhaba! Nasılsınız? Okullar nasıl gidiyor? Okul çok stresli diyorsanız meraklanmayın; bu ay size okul ve iş stresinden uzaklaştıracak çok güzel önerilerle geldik

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Sonbaharı daha derinden hissedeceğimiz Ekim ayından hepinize merhaba! Nasılsınız? Okullar nasıl gidiyor? Okul çok stresli diyorsanız meraklanmayın; bu ay size okul ve iş stresinden uzaklaştıracak çok güzel önerilerle geldik. Hazırsanız başlayalım!

Bu ay kitap olarak Millennium serisinin ilk kitabı olan Ejderha Dövmeli Kız'ı öneriyoruz

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Bu ay kitap olarak Millennium serisinin ilk kitabı olan Ejderha Dövmeli Kız'ı öneriyoruz. Geçen ayki önerimiz gibi bu kitap da daha önce iki kez sinemaya uyarlandı. Kitabı okuduktan sonra filmlere de göz atmanızı öneririz. Lisbeth Salander'la tanışmanız için sabırsızlanıyoruz. Gelin kitaba daha yakından göz atalım!

Yazar: Stieg Larsson

Sayfa sayısı: 648

Tür: Polisiye, gerilim

Konusu: İsveç'te sol eğilimli Millennium adlı derginin editörü olan Mikael Blomkvist, ülkesindeki yolsuzlukları araştıran ve bu yolsuzluklara karışanların ipliğini pazara çıkartan bir gazetecidir. Güçlü bir işadamına karşı yürüttüğü kampanya sonucunda işadamının kendisi hakkında açtığı davayı kaybetmesi sonucu hapis cezasına çarptırılır ve gazeteciliğe bir süre ara vermek zorunda kalır. Tam bu sırada ilginç bir iş teklifi alır. İsveç'in en köklü ailelerinden birinin başında bulunan Henrik Vanger, Blomkvist'i ailesinin ayrıntılı tarihini yazması için yüklü bir ücret kaşılığında kiralar. Fakat Vanger'in asıl amacı, Blomkvist'e daha sonra açıklayacağı gibi, seneler önce kaybolan torununun akibetini öğrenmektir. Gazeteciyi de bu konuda araştırma yapması için tutmuştur. Blomkvist önce itiraz etse de Henrik Vanger'in ısrarlarına karşı gelemez ve İsveç'in ücra bir kasabasında yaşayan yaşlı adamın kendisine evinin yakınında tahsis ettiği kulübeye taşınarak işe koyulur. Araştırmaları esnasında Vanger ailesinin fertleriyle tanıştıkça karmaşık bir aile yapısı ve bununla beraber senelerdir gizli kalmış karanlık sırlar ortaya çıkmaya başlar. Kitaptaki ikinci ana karakter olan bilgisayar korsanı genç kız Lisbeth Salander ise bir yanda kendi hayatındaki sorunlarla boğuşurken, Blomkvist'in hayatına ara ara girerek gazeteciye araştırmalarında yardımcı olur. Blomkvist, Vanger'in ortadan kaybolan torununun akibetini ortaya çıkarmak için yaptığı araştırmalar sonunda kitabın ana çekim noktası olan bu sır perdesini aralamayı başarıyor. Ama bu perdenin ardındaki gerçeklerin neler olduğunu öğrendiğinizde ve bu aile felaketinin nasıl bir sonuca bağlandığını okuduğunuzda büyük bir hayal kırıklığına uğruyorsunuz. (Sabah)

Ayın SeçkisiWhere stories live. Discover now