13

15.7K 711 197
                                    

Kısa bir duş almanın verdiği huzurla yatağıma oturdum ve kollarımı geriye atarak gerindim. Kafam bu ara fazlasıyla meşguldü. Anonimin dün söyledikleri hala kafamın içinde dolaşıyordu. Volkan umurumda bile değil demişti. Peki neden benimle konuşuyordu? Kafam basmıyordu. Bana aşık olmadığını söyleyen birisi ne amaçla bana yazardı? 

Zilin çalması ile yataktan kalktım ve üzerimdeki tişörtü düzelttim. Annem ve babam işte olduğu için evde tek başımaydım ve bu doğrusu işime geliyordu. 

Kapıyı rahat bir tavırla açtım. Açelya gülümseyerek karşımda duruyordu. Açelya Volkan'dan sonra en değer verdiğim kişiydi. Bu ara pek görüşemesek de aramızda bir sorun yoktu. 

Üzerinde mavi bir kazak vardı. Altına ise siyah dar bir pantolon giymişti. Simsiyah saçlarını iki yandan örmüştü ve bu ona çok yakışmıştı. Elinde tuttuğu cips paketleri ile gülümsüyordu. 

"Hoş geldin." 

"Hoş bulduk." Cipsleri havaya kaldırarak salladı. "Film izlemeye ne dersin?" 

Sırıtarak kenara çekildim. "Geç bakalım." 

Açelya ayakkabılarını çıkarak yanımdan geçti. Bende kapıyı kapatarak onun peşine takıldım. Odama girdi ve cipsleri çalışma masasının üzerine bıraktı. 

Daha sonra arkasını dönerek beni gelişi güzel süzdü. "Keyfin yok gibi. İstersen gidebilirim." 

"Saçmalama Açelya." 

Yatağın ucuna oturdum. Açelya da yanıma oturmuştu. Sandığınız gibi aramızda bir ilişki yoktu. O benim Volkan'dan sonra değer verdiğim en yakın arkadaşlarımdan biriydi. 

"Bir şey anlatmak istiyorum. Dinler misin?" 

Açelya gülümsedi. "Elbette." 

Derin bir nefes alarak anonim hakkındaki bütün olayları baştan sona Açelya'ya anlattım. Açelya dikkatle beni dinliyordu ve sesini hiç çıkarmamıştı. Sonunda anlatmamı bitirdiğimde derin bir nefes almıştım. 

"İlginçmiş. Peki sana yazmaktaki amacı ne olabilir?" 

Omuzlarımı silktim ve bakışlarımı tavana diktim. "İnan bende bilmiyorum." 

"Peki öğrenmeye ne dersin?" 

Bakışlarımı tavandan aldım ve Açelya'nın üzerinde sabitledim. "Nasıl?" 

"Sana anonimi bulman için yardım edeceğim. Bakalım hanımefendi sandığımız kadar zeki mi?"

Açelya kollarını göğsünde birleştirdi ve gülerek başını iki yana salladı. Şimdi anonim hapı yutmuştu. Açelya'yı biraz tanıyorsam anonimi kısa zamanda bulacağına emindim. 

***

Hello!

Bu kitaba sık bölüm atmaya devam mı :) 

Bu ara bu kitap haricinde bir şey yazamıyorum. Sanırım sandığım kadar yetenekli değilim :D

Neyse, bir ara buralara tekrar uğrarım. Sağlıcakla kalın. 

Ona Söyle|| textingHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin