Prolog

1.8K 45 9
                                    

"Rachel, máš už výsledky z EEG?" otázala se doktorky Williams známá genetička Helen Cho. Rachel se rychle podívala na monitor, na kterém se právě zobrazily výsledky onoho vyšetření, na které se Helen ptala. Rachel se na ní tedy podívala a kývla. Helen se spokojeně usmála a šla se na ně podívat, aby zjistila, jestli má Visionův mozek nějaké zvláštní funkce či obsahuje nějaké pro normální lidský mozek nebezpečné látky.

Abych vás uvedla do děje, doktorka Williams spolu s doktorkou Cho před necelou hodinou vyšetřili Visiona, od jeho mozku a kamene nekonečna v jeho hlavě až po buňky zabudované v jeho měnící se kůži. A ptáte se proč? Protože je o to S.H.I.E.L.D požádal. Ano, Rachel spolu s Rachel pracují pro S.H.I.E.L.D., a to i po tom všem, co se Helen kvůli němu stalo. Ale zpátky do přítomnosti. V tuhle chvíli se obě doktorky snažili přijít na to, co je ve Visionnovi jiné než v normálních lidech a - to hlavně - jak  funguje onen vzácný zářící kámen v jeho hlavě a jestli by ho nějaká přírodní síla mohla vyrovnat, což je předurčuje k hodinám tvrdé práce a experimentů. Ony ale tohle ví a jelikož zasvětili svůj život vědě, dělali to s radostí.

A teď ještě něco o Rachel, celým jménem Rachel Miriam Williams. Tato 21letá doktorka pochází z Bulharska, ale teď, jak už vám asi došlo, žije v Korei. Jako malá byla v Bulharsku šťastná, ale postupem času začala toužit po něčem jiném, víc zábavném a méně jednotvárném. Toužila cestovat a poznat nové kultury. A z toho důvodu se naučila několika cizími jazyky. Pak se začala věnovat vědě a jelikož byla alespoň pro ní skutečně zajímavá, její touhu cestovat alespoň částečně utišila. Tak se jí začala věnovat naplno a její rodina, skládající se pouze z jejích rodičů, protože sourozence nikdy neměla a její prarodiče umřeli dřív, než se narodila, jí plně podporovala, a to i když ničemu, co jim o vědě říkala, pořádně nerozuměla. A když dodělala střední se zaměřením na organickou a makromolekulární chemii s rudým diplomem jako nejlepší za poslední desetiletí, získala stipendium a mohla jít studovat na vysokou školu a to zadarmo, což samozřejmě přijala. Život byl skvělý, přeskočila druhý ročník, ale i ve třetím vynikala, nutno podotknout. Pak ale přišel zvrat.  Její otec totiž dostal infarkt. Rachel i její matku to zničilo. Rachel ale na rozdíl od její matky doufala, že si pomůžou a že se z toho obě dostanou. Její matka ale ne. Ta to nesla opravdu špatně. A tak to ukončila. Ano, spáchala sebevraždu - podřezala si žíly a Rachel jí pak našla když se vrátila z přednášky. Nezanechala za sebou ani hloupý dopis na rozloučenou či cokoliv jiného, což Rachel dorazilo. Domluvila se s vedením školy a rychle dokončila studium s tím, že odjede někam hodně daleko a dostuduje tam, což také udělala. Sbalila si věci, a díky penězům, které jí rodiče okázaly, odletěla do Korei, kde si koupila celkem prostorný byt, a kde také dostudovala a získala titul doktorky. Pak začala pracovat v jedné korejské nemocnici a poznala Cho. Ta si zjistila něco o jejím vzdělání a projektech , na kterých na výšce dělala a nakonec jí nabídla práci. Ta jí samozřejmě přijala a nejdřív pracovala jako řadová doktorka, tedy řadová v specializované nemocnici, spíše výzkumnému úřadu, dříve totiž pracovala v úplně normální nemocnici. A pak začala pracovat spolu s Cho na projektech pro S.H.I.E.L.D., a dostala se ze ztráty rodiny.

A tak mě napadá, že vy ještě nevíte, jak Rachel vypadá. Je to celkem prcek, měří pouhých 169 cm. Má tmavě hnědé vlasy dlouhé až po pas, které nejčastěji nosí svázané v culíku, to hlavě kvůli práci. Její pokožka je velmi světlá, což vytváří hezký kontrast s jejími vlasy a oči, které mají taktéž barvu tmavé hnědi. Oči zvýrazňují přirozeně husté a protáhlé řasy a tmavé obočí.  Má štíhlou postavu, kterou jí nejedna dívka záviděla a podle spousty chlapců skvělé křivky, i když ona sama si to o sobě nemyslela. Měla , na svou výšku, dlouhé nohy, vyvinutá, ale ne tlustá, stehna a štíhlá lýtka. Snad jediné, co by se jí dalo vytknout, byly její celkem nevýrazné rty, které jí na kráse maličko ubíraly, ale to nic neměnilo na tom, že byla nádherná.

A abych nezapomněla,  vy vlastně nevíte, jak to teď ve světě vypadá. Tak tedy, všechno až do příchodu Thanose osobně, ve filmu, který se u vás nazývá Infinity war. V oné nekonečné válce totiž Wanda šla za Thanosem spolu s ostatními, přičemž mu v hlavě vytvořila iluzi a oni mu mezitím sundali jeho rukavici, prozatím s pěti kameny, k Visionovi se zatím nedostal. Wanda stále udržovala iluzi v Thanosově hlavě a ostatní mezitím šli chránit Visiona a Shuri dodělala operaci a kámen z něj vyňala. Pak ho přenesli k rukavici a zasadili ho do ní. Wanda jí pak zvedla a luskla a zničila tak celou Thanosovu armádu a jeho samotného, takže tímto celé dobrodružství končilo.

Ale zpátky do současnosti. V tuhle chvíli dívky, když znali výsledky, se snažili vymyslet, jaká přírodní síla by se tomu mohla vyrovnat. Obě dvě už začaly ztrácet naději, že by něco mohli vymyslet a začaly se smiřovat s neúspěchem, který je pravděpodobně čekal, a vymýšlet různé scénáře toho, jak bude S.H.I.E.L.D. reagovat na jejich zklamání v jednom z pravděpodobně nejdůležitějších projektů, když tu Rachel vykřikla: "Mám to!" Helen sebou trhla, protože se lekla, a pak se jí zeptala: "Co  máš? Na co jsi přišla?" Rachel se nadechla a pak jí odpověděla: "Napadlo mě, chci říct, co takhle zkombinovat nějaké živly? Myslím, že to by mohlo některé vlastnosti téměř vyrovnat." Helen se na chvíli zamyslela a pak jí odpověděla: "To není tak špatný nápad" Kdyby tehdy věděla, co všechno se kvůli tomu stane...

Fanfáry prosím, je tu prolog k nové knížce!🎉 Doufám, že se vám líbí, pokud ano, dejte mi to najevo buď hlasováním pro tuhle kapitolku či v komentářích, ať vím, že to někoho baví a že mám pokračovat. A mimochodem, jak je vám sympatická/ nesympatická Rachel? A ještě jednou mimochodem, její střední jméno -Miriam- je moje skutečné jméno, pokud vás to zajímá. No nic, já doufám, že se vám tahle kapitola o 1000 slovech líbila a ahoj!

Vaše Mia

Ve znamení životaWhere stories live. Discover now