27. kapitola - zklamání

407 14 0
                                    

Odvedl jí, no, spíš odtáhl, stále byla hodně slabá, do vedlejší místnosti, kde se ale nezastavili na dlouho, pouze jí podal sklenici vody, aby se mohla alespoň trochu posilnit. Pak přešli do další místnosi, která vypadala jako vystřižená ze sci-fi filmu. Bylo tam spoustu zařízení, která Ria nepoznávala, ale i taková, která jí byla známá. 

Rozhlížela se tam, aby si toho zapamatovala co nejvíc a přemýšlela, jaké mají jaké přístroje funkci. 

Když si vše prohlédla do sytosti, začala věnovat svou pozornost zase Atroxovi. Ten jí celou tu dobu s úšklebkem sledoval a přemýšlel nad tím, co se jí honí hlavou. 

Pak začal mluvit. "Tak fajn, už jsi se vynadívala?" Ona se zarděla v tvářích studem, ale nic mu na to neodpověděla.

"Tak fajn, jak sis mohla všimnout, v téhle místnosti je převážně technika. Mimo jiné jsou tady ale i záběry z toweru na naše všemi oblíbené Avengers. Jen se podívej, co se tam děje." pokynul jí s úšklebkem na tváři k velkému monitoru uprostřed místnosti.

Ona se tam tedy podívala a viděla tam Avengers ve společenské místnosti, jak tam hrají karty a uvolněně se baví a o ní se očividně vůbec nezajímají. Ale stále si nechtěla přiznat, že by se o ní skutečně nezajímali a tak si namlouvala, že si třeba jen dávají pauzu, přeci jen nemůžou jen pracovat a musejí si i dávat někdy i pauzu. 

Ale pak začali mluvit a čirou náhodou i o ní. 

Prvně začal mluvit Steve. "Já jsem tak rád, že už tu není ta divná holka Rachel. Aspoň je o pár starostí míň." Rie se nahrnuly slzy do očí. 

Pak se k němu přidal i Tony. "Jo, máš úplnou pravdu. Byla fakt divná a namyšlená. Souhlasím, je dobře, že už je pryč." vydechl. 

Jedna neposlušná slza opustila její oko a stekla po tváři a pak spadla na zem. 

Pak promluvila Wanda. "Nesnášela jsem jí. Neustále se se mnou snažila skamarádit a byla neskutečně otravná strašně naivní."

Tohle jí zatím zranilo úplně nejvíc. S Wandou si byli hodně blízké, nejspíš i z toho důvodu, že jí poznala první a ona věděla, jak se cítí a tak se jí otevřela a vždy tu pro ní byla. Další slza jí stekla po tváři. 

A pak začal mluvit i ten, kdo jí byl úplně nejbližší. "Já jí taky nesnáším. Dělala mi ze života peklo tím, jak za mnou furt dolézala a myslela si, že jí miluju. Bože, to bylo odporný." odfrkl si Bucky.

Pak se Ria naplno rozbrečela. Slza dopadala na zem, jedna za druhou smáčely její tváře a rty. 

Ale pak se stalo něco dost zvláštního. Stevovi, který zrovna pil, vypadla sklenička, kterou držel v ruce, z ruky a spadla na zem a roztříštila se na miliony kousků.

"Sakra." ulevil si. 

A pak to Rachel došlo. Steve nikdy, pokud se neblížil konec světa, nemluvil sprostě. Tohle nemohl být Steve. Neskutečně moc se jí ulevilo, ale pak jí nad hlavou zablikala žárovka znovu. Pokud to není Steve, nemůžou ani to ostatní být Avengers. Ale proč by jí to pak Atrox ukazoval? Jedině, že by to celé byl jenom jeho plán.

Naštvaně se podívala na Atroxe. "Ty hajzle!" zašeptala výhružně, ale Atroxe to vůbec nevyvedlo z míry. 

Jen pokynul strážím, kteří stáli u dveří, ať jdou k nim, a když tam učinili, chytli Rachel hrubě za ruce, a vlekli jí pryč do jiné místnosti, ve které ještě nebyla. Ačkoliv se bránila, proti těm silákům, kterých navíc bylo značně víc, neměla žádnou šanci. 

"Nesnáším tě, Atroxi! Jsi neskutečný hajzl!" začala hystericky vřeštět, protože byla neskutečně naštvaná  a cítila se podvedená, na což měla plné právo. 

Když došli do místnosti, kam měli, surově, jí pohodili na židli, ke které jí ve vteřině připevnili ruce a nohy a následně i krk, takže se nemohla prakticky vůbec hýbat. Pak odešli a nechali jí tam s Atroxem samotnou.  

Ona se na něj jenom naštvaně dívala, a když už se nadechovala, aby něco řekla, ale on jí zdviženou rukou umlčel. 

pak se nadechl a začal mluvit sám. "Víš, už od začátku mi bylo jasné, že přesvědčit tě a přetáhnout tě na svou stranu nebude jednoduché. Ale zatím nic nezapůsobilo. Ani vlídná slova, ani falešní Avengers. A právě proto tady mám připravenou ještě jednu možnost. Upřímně jsem doufal, že nebude potřeba nic takového využít, ale očividně ta situace nastala. Nevidím jinou možnost, než tuhle násilnou. Abych ti řekl, co se teď bude dít, půjde o jednoduchou hypnózu. Užij si to." ušklíbl se.

Pak k ní rychle přišel a do úst jí vložil nějaký kousek plastu, který si neměla čas prohlédnout, který následně zalepil izolepou, takže neměla šanci ho dostat ze své pusy dostat. 

Následně se před ní spustilo na velké obrazovce video, které jí mělo za pár minut, klidně i hodin, zhypnotizovat. 

A aby nemohla zavřít oči, přichytil její víčka takovou zvláštní pinzetou k obličeji tak, že oči nemohla zavřít. 

Pak odešel z místnosti a nechal jí se na to dívat.

Ejáááááá! Omlouvám se, že už 4 dny nevyšel další díl, ale teď, když je tzv. samostudium, tak nám to učitelé posílají ještě víc, než co bychom udělali, kdybychom ve škole byli a navíc mám doma ještě nemocné rodiče, kteří mají střevní chřipku a já se tak se svou sestrou musím postarat o obědy pro celou rodinu, ale jelikož moje ségra je líné prase :D, tak to zůstává převážně na mě. No, tak snad další díl vyjde do pátku. Ahoj!

Vaše Mia


Ve znamení životaDonde viven las historias. Descúbrelo ahora