Hoofdstuk 24: Zoeken naar een speld in de hooiberg

571 65 12
                                    

Tristan: Zoeken naar een speld in de hooiberg

 We hebben ons in tweetallen verdeeld om te gaan patrouilleren in de buurt waarvan we denken dat Rowan is. 

Ik sta met Syenna bij haar auto. Het superrode geval staart me aan. Hier gaan we zeker niet mee opvallen, denk ik sarcastisch.

'We moeten er goed over nadenken waar we hem parkeren,' zegt Syenna, mijn gedachten precies verwoordend.
Ik knik alleen, ben al een tijdje stil. Ik kan mijn gedachten niet goed erbij houden. Steeds denk ik aan hoe Rowan zich nu moet voelen. Alleen? Verlaten? Hulpeloos? Ik weet dat ze altijd sterk wil zijn, maar dat kan ze niet volhouden als ze alleen is. Het enige dat ik nu wil is haar stevig tegen me aantrekken en zeggen dat alles oké is.

 Syenna trekt de deur aan de bestuurderskant open en gaat zitten. Ik volg snel haar voorbeeld aan de bijrijderskant.

 'We gaan haar wel vinden, Tris. Het komt wel goed.' Ik hoor haar binnensmonds nog wat mompelen. Waarschijnlijk woorden die niet voor herhaling vatbaar zijn. 

Ze start de auto en drukt het gas in. Syenna heeft een pittige rijstijl. Ik had niet anders van haar verwacht. Ik kijk uit het raam en denk weer aan Rowan.

 Hoe zorgen ze er voor dat ze haar telekinese niet kan gebruiken? Ze is er sterk genoeg voor. Zouden ze haar chanteren? Waarmee? Ze doen in ieder geval alsof ik en Brett vast worden gehouden, maar volgens mij weet ze dat dat niet klopt. Haar kracht zit in haar handen, maar ook al zouden ze die vastgebonden hebben, dan kan ze ze nog gebruiken. Ik draai me om naar Syenna.

'Syen, waarom gebruikt Ro haar krachten niet?' Als eerste reactie krijg ik alleen wat gemompel, waarschijnlijk denkt ze erover na. Het is een tijdje stil, terwijl we allebei nadenken.

‘Ze is geblinddoekt,’ verklaart Syenna dan. ‘Het moet wel. Ze gebruikt materialen die ze ziet, dus als ze ze niet ziet, kan ze die materialen niet gebruiken.’ Ik denk er even over na, maar het verklaart niet alles. Ze gebruikt het liefst de lucht en daar heeft ze haar ogen niet voor nodig.

‘Hoe zit het dan met de elementen?’ Weer valt er een stilte in de auto, terwijl Syenna stug doorrijdt naar het industriegebied.

‘Je maakt de ruimte leeg. Als je iemand gevangen neemt, die gebruik kan maken van alle spullen, zorg je dat de ruimte leeg is.’ Ze richt een zelfvoldane blik op me. Het is gewoon eng hoe Syenna zich kan verplaatsen in een ontvoerder. Ik kijk haar met open mond aan, als Syenna de auto achteruit in een parkeervak manoeuvreert. Ze zou wel eens gelijk kunnen hebben wat betreft de lege ruimte. Het zou zeker verklaren waarom Rowan niets kan aanrichten, ze heeft niets om mee te werken. Dat is het nadeel van haar kracht, alhoewel overal waar je komt, altijd wel iets is. Er is duidelijk lang over de ontvoering nagedacht. Waarschijnlijk hebben ze voor Rowan gekozen, omdat ze inmiddels bijna het sterkst van ons is. Ze willen daarmee vast duidelijk maken dat ze iedereen kunnen pakken, zelfs de sterke mensen.

We stappen beide uit de auto.

‘We moeten hier twee blokken vandaan zijn, maar ik dacht met die rode auto is het misschien slimmer om hier te parkeren.’ Ik knik naar Syenna, want ze heeft nu eenmaal gelijk. In stilte lopen we de twee blokken om naar de straat die ons is toegewezen. Syenna haalt haar hand door haar korte haar en kijkt rond.

‘Ik heb geen idee waar we op moeten letten,’ bekent ze. Ik denk even na, terwijl ik met mijn hand door mijn gezicht wrijf.

‘We moeten op verdachte dingen letten,’ antwoord ik na een paar tellen.

‘Wat zijn verdachte dingen?’ Syenna haalt haar schouders op.
‘Dat kan van alles zijn.’ Ik knik naar haar, want het kan inderdaad van alles zijn.

Zielkrachten 2: VerwevenWhere stories live. Discover now