10. Kapitola

3.3K 105 3
                                    

Stála som na balkóne vo svojej novej izbe a v ruke som držala cigaretu. Vydychovala som dym a premýšľala, čo budem robiť. O pár dní mám nastúpiť do novej práce a úprimne, bojím sa, či ma príjmu. Študovala som na to lenže tento rok sme mali mať prax a mali sme sa zaučiť ďalej. Povzdychla som si a zbalila svoje veci do kufra. Totižto ozvala sa mi bývalá triedna, že naši vyhrali nakoniec ten zájazd do Dubaja, a že tam chcú aj mňa. Potešila som sa, že nikto na mňa nezabudol. S kufrom som vyšla von z izby a ešte som vbehla späť do izby, lebo som si zabudla laptop.

"Máš všetko?" Opýtal sa ma otec, keď ma viezol pred našu starú školu.

"Áno." Zašomrala som a zrazu mi pípol mobil.

Neznáme číslo
Takže výletik? Dúfam, že s tým lietadlom spadnete niekde do mora :) ❤️
Pre-Neznáme číslo
Takú radosť ti nespravím :) o to sa neboj.

Mobil som strčila späť do vrecka a pozrela rovno pred seba.

**********

O pól hodinu sme už boli pred školou, kde nás čakal autobus. Vystúpila som a vytiahla si kufor z kufra. Prišla som k triednej, ktorá keď ma zbadala tak ma hneď objala.

"Och Tália! Som tak rada, že si to neodmietla!" Usmievala sa tam na mňa ako slniečko na hnoji a ja som jej darovala len taký malý úsmev.

"TÁLIAAAA!!!!!" Cez celý areál školy zvrieskla Emma a hneď sa mi hodila okolo krku. Ak som teraz neprišla o ušné bubienky tak o nich už asi neprídem nikdy!

"Tiež ťa rada vidím!" Zasmiala som sa a objatie jej opätovala. Prišla k nám aj nejaká blondínka a darovala mi malý úsmev.

"Ty musíš byť tá nová, o ktorej Emma hovorila." Povedala som a ona prikývla.

"Ja som Tália." Podala som jej ruku.

"Ja som Bella." Ruku prijala a potriasla ňou. Potom som ju potiahla do objatia a to mi hneď opätovala.

"Takže! Ide sa!!" Zvískla Emma nadšene a obe sme ju nasledovali. Hneď jak som vstúpila do autobusu poobzerala som sa. Zaujalo ma najviac to, že tá skupinka chalanov, ktorých som stále pekne odbila tu už dávno boli, a to sme tu medzi prvými!

"Ale čo! Čau cica!" Zakýval mi a ja som prevrátila očami a kývla hlavou. Sadli sme si do stredu, do štvorky a na voľné sedadlo sme si uložili malé tašky, a čakali sme na ostatných. Keď sa všetci dotrepali, posledná nastúpila triedna a potom sa autobus pohol.

"Takže vítam vás všetkých aj našu Táliu, ktorá sa rozhodla naše pozvanie neodmietnuť. Teraz pár informácií na začiatok." Povedala do mikrofónu a všetci si začali niečo šuškať.

"Pred tým, než dôjdeme na letisko musím vás upozorniť, že do lietadla budete nastupovať po jednom a nie po milión ako sa to už stalo pred vami iným žiakom. Nakoniec sme nikde nešli lebo sa nevedeli správať. Dúfam, že vy ma nesklamete. Potom, máme objednanú luxusnú triedu, takže sa prosím správajte slušne aj k personálu, ktorý vás bude obsluhovať a taktiež, keď vystúpime na letisku tak sa budeme všetci čakať." Povedala a všetci ju pozorne počúvali. Ja som si dala sluchátka a skúsila si pospať.

Z môjho krásneho sna ma niekto vyrušil, kto do mňa začal šťuchať. Zavrčala som a dala som si sluchátka z uší von.

"Čo?" Opýtala som sa Emmi.

"Nezahráme si nejakú hru?" Opýtala sa a ja som na ňu pozrela pohľadom alá vážne?!

"Veď je tu nuda a vy dve sa viac spoznáte." Povedala.

"Hráme fľašu!!!" Skríkol zo zadu nejaký chalan a ja som prekrútila očami. Pár ľudí prešlo cez autobus k nim do zadu no my sme ostali tu.

"Mne sa nechce, chcem spať." Povedala som otrávene a zatvorila oči.

"No okej! Zobudíme ťa, keď tam budeme." Povedala Emma a potom som už nič nepočula, lebo som si dala do uší sluchátka. Počúvala som pesničky, keď tu zrazu som skoro zletela zo sedadla, pretože šofér prudko zabrzdil.

"Čo do riti!" Zavrčala som a otvorila oči. Otočila som sa do predu a videla, že triedna sa rozpráva s vodičom.

"Je nejaká havárka pred nami." Povedala Emma a ďalej sa rozprávala s Bellou. Zapozerala som sa lepšie no celkom som nevidela. Postavila som sa a prešla do predu, a keď som bola už úplne vpredu vtedy som si všimla ne ceste aj to čierne športové auto, ktoré bolo vtedy pred školou, keď som odchádzala.

"Tália? Deje sa niečo?" Oslovila ma triedna no ja som nereagovala, lebo som hipnotizovala to auto.

"To auto, videla som ho už." Povedala som a triedna sa zatvárila nechápavo.

"Aké?" Opýtala sa.

"To športové čierne!" Ukázala som prstom a triedna sa otočila aby videla, na ktoré ukazujem.

"Si si istá?" Opýtala sa ma a ja som prikývla a išla si späť sadnúť.

"Čo sa deje?" Opýtala sa Emma a aj Bella.

"Ale nič, asi sa mi iba niečo zdalo." Povedala som a smutne sa usmiala.

Neznáme číslo
Tak čo, ako sa ti páči nehoda? Všimla si si to auto? Hmmmm? :) Páči sa ti?

Pre-Neznáme číslo
Čo odomňa chceš?!

Pozerala som na to ešte pár minút no nič. Žiadna odpoveď. Čo som si myslela? Že mi napíše len tak? Predsa nie je idiot. No nechápem, čo sa tu deje! A už vôbec to, kto po nás ide!

**********

Sedeli sme už v lietadle a objednávali sme si jedlo.

"Ja si dám asi to kurča a čo ty?" Opýtala som sa Emmi a tá nafučane otáčala strany a nevedela si vybrať.

"Bože všetko to vyzerá tak dobre!" Hovorila nahnevane a ja som sa na nej iba smiala.

"Ja si dám toho lososa." Povedala letuške. Tá iba s úsmevom prikývla a odišla. Emma sa na mňa otočila s úsmevom, čo neveštilo nič dobré.

"Tak! Ako je v Paríži?!" Opýtala sa a upierala na mňa tie svoje zvedavé oči.

"Skvelo, máme aj krásny obrovský dom! Pozri akú mám izbu!" Vytiahla som mobil a ukázala jej fotku.

"Teda ženská! Ty sa ale máš!" Povedala a oprela sa o sedadlo. Lietadlo vzlietlo a my sme hneď robili fotky a dali to na FB,IG, Snapchat, dokonca som to dala aj na NF..........

Môj Šéf Where stories live. Discover now