7

868 172 7
                                    

Λουκάς

Απόλυτη, σχεδόν νεκρική ησυχία επικρατεί μέσα στο δωμάτιο της Κλεονίκης. Τα πάντα είναι και πάλι στην εντέλεια, τακτοποιημένα, καλογυαλισμένα και καλοσιδερωμένα, χάρη σε μερικά γρήγορα μαγικά που ανάγκασα τον Λούσι να με αφήσει να κάνω. Συνήθως δεν θέλει να σπαταλάει την πολύτιμη ενέργειά του για πράγματα που δεν σχετίζονται με την τρομοκρατία θνητών και την παγκόσμια κυριαρχία, αλλά, σήμερα, έκανε μία εξαίρεση.

Η Κλειώ κάθεται δίπλα μου, πάνω στα μεταξωτά σεντόνια του κρεβατιού της, που γυαλίζουν ακόμα και κάτω από το ελάχιστο, κίτρινο φως του λαμπατέρ που αχνοφέγγει στη γωνία. Παραμένει αμίλητη, κοιτάζοντας το κενό με αφηρημένα, άψυχα μάτια, αλλά, τουλάχιστον, μπορώ να ακούσω την αναπνοή της, και τώρα πια είναι αργή και σταθερή.

«Πώς νιώθεις;» ρωτάω σιγανά. Ρουφάει τη μύτη της που έχει γίνει κατακόκκινη από το κλάμα, και βάζει προσεκτικά μερικές τούφες από τα ανακατεμένα μαλλιά της πίσω από το αυτί της. Φαίνεται εξουθενωμένη.

«Καλύτερα,» απαντάει, παρόλα αυτά.

Παίρνει μια βαθιά ανάσα με δυσκολία, προτού γρυρίσει να με κοιτάξει με κατάμαυρα μάτια που λάμπουν. «Μην φύγεις από τον καταυλισμό μας.»

«Δεν έχω επιλογή.»

«Και τι θα γίνει με τον Πορφυρό Άγγελο;» η φωνή της είναι γεμάτη ελπίδα, μάλλον αυτό είναι το καλύτερο επιχείρημα που έχει για να με πείσει να μείνω εδώ.

«Αν φύγεις τώρα, μπορεί να μην τον βρεις ποτέ, Λουκά. Η Συρία μπορεί να τον διαισθάνθηκε αλλά εσύ είσαι αυτός που συνδέεται μαζί του, εσύ είναι γραφτό να τον συναντήσεις και να τον αντιμετωπίσεις. Μείνε εδώ και μαζί με τη βοήθεια της ομάδας του πατέρα σου θα τον βρείτε, μόνο έτσι θα εκπληρώσεις τη μοίρα σου.»

«Δεν μπορώ να μείνω,» την κοιτάζω απολογητικά, παρατηρώντας τον τρόπο που η απογοήτευση σκιαγραφείται πάνω σε κάθε όμορφο χαρακτηριστικό του προσώπου της. «Ο Λούσι δεν αντέχει ούτε λεπτό παραπάνω στον καταυλισμό. Όχι όσο τον υποτιμούν έτσι. Κανένας Πορφυρός Άγγελος δεν αξίζει να καταπιέσω το δαίμονά μου—»

«Τότε μείνε για εμένα!» με διακόπτει, και τα χέρια της βρίσκουν το δικό μου πάνω από τα μεταξένια σκεπάσματα. «Χωρίς εσένα... θα είμαι τελείως μόνη εδώ μέσα.»

Μου σφίγγει το χέρι, καθώς μερικά διάσπαρτα δάκρυα ξεκινούν να ταξιδεύουν από τα πρησμένα μάτια μέχρι το σαγόνι της.

Ανάβεις ΦωτιέςWhere stories live. Discover now