Fury kazí plány •Stony

2.3K 205 46
                                    

,,Dneska nehodlám nic dělat. Ani nevstanu z postele," prohlásil spokojeně Tony, když se ráno probudil v posteli vedle Steva, který ležel na boku, rukou si podpíral hlavu a usmíval se na svého milence.

,,Dneska nehodláš nic dělat?" zopakoval po něm Kapitán a povytáhl obočí. ,,Vždyť nic neděláš celý rok."

,,No dovol!" ohradil se uraženě Tony a přetočil se k němu zády. Zaslechl za sebou Stevův tichý smích a vzápětí ucítil jeho silné tělo, jak se přitisklo k tomu jeho, a Rogersův teplý dech na krku.

,,Máš pravdu, křivdil jsem ti. Celý rok všechny provokuješ a přitahuješ problémy, které za tebe s týmem musíme řešit," poškádlil ho a lehce ho políbil na krk. Tony se zavrtal pod peřinu.

,,Teď pěkně kecáš, Rogersi. Občas sice něco plácnu a vzápětí mě za to někdo chce zabít, ale... já a přitahovat problémy? To přece nejde dohromady. Thorův povedený bráška je tady ten, kdo nasral celý svět. Tenkrát jsem to ale vyřešil já, aha!"

,,Málem jsi taky přišel o život, blázne. Ještě jednou mě takhle vyděsíš a pěkně si to odskáčeš," šťouchl ho do boku a Tony se uculil. ,,A hlídej si ten svůj slovník, Starku."

,,Proč? Jinak mi ukousneš jazyk, až mě budeš líbat?" rýpnul si a nakonec se konečně přetočil k němu. Steve se na něj usmíval jako sluníčko a jemu při pohledu na tu jeho šťastnou tvář poskočilo srdce. ,,Steve, udělej nám snídani do postele."

,,A co kdybys jednou taky něco udělal ty, hm?"

,,Můžu ti připravit nějaký dobrý drink, jestli chceš," nabídl mu velkoryse. ,,Ale do kuchyně mě radši netahej. Víš, jak to dopadlo minule."

Steve tlumil smích. ,,Myslíš, jak sis chtěl uvařit kakao a podařilo se ti připálit mléko? Ach jo, Tony, Tony."

,,Hele, nemůžu bejt dokonalej ve všem. Já vím, těžko se tomu věří. Ale je to tak, starouši," poznamenal a přejel mu prsty po hrudi. Viděl, jak se Steve napjal, a ušklíbl se.

,,Mně se líbí ten Tony, jakým jsi, když jsi se mnou," zašeptal a sklonil se k jeho tváři, aby ho mohl konečně políbit. Tony mu polibek spokojeně oplatil a prohloubil ho, zatímco mu prsty zajel do světlých vlasů.

,,Teď bych ti měl složit nejméně sto komplimentů já, abys nám udělal tu snídani, co?" řekl se smíchem Tony, když se od sebe na pár centimetrů odtáhli. Steve se jen usmál, přejel svým nosem po tom jeho a vtiskl mu polibek do koutku úst. Než ho stihl Tony chytit kolem pasu a přitáhnout si ho zase k sobě, vymotal ze zpoza přikrývky a vstal. ,,Och, ty jsi zlato. A víš co? Rovnou se ujisti, že je moje vánoční ponožka plná dárků. A jestli není, přihoď tam ty svoje, protože letos jsem byl obzvlášť hodný. Navíc ty svoje dárky postrádat nebudeš, protože tvůj dárek jsem já," prohlásil a s širokým úsměvem si založil ruce za hlavou. Steve nad jeho blábolením pokroutil hlavou. ,,Mimochodem, co jsi mi dal?" dodal zvědavě.

,,Proč nevstaneš a nezjistíš to sám?" opáčil s šibalským úsměvem. ,,Včerejší noc ti nestačila?"

,,No, nevím. Těch sedmdesát let v ledu tě poznamenalo. Nejsi ve formě, starouši."

,,Ty jsi usnul první!"

,,Nechtěl jsi jít náhodou dělat snídani?" změnil rychle téma a nevinně se usmál. ,,Udělej mi kakao. Prosím."

,,Co bych pro tebe neudělal," zamumlal si pro sebe a vydal se ke dveřím, zatímco se Tony kochal jeho dokonalým pozadím. Než ale Rogers stihl ložnici opustit, ozval se Jarvis.

,,Dobré ráno, pane Starku, Kapitáne. Nerad vás ruším, ale čeká na vás Nick Fury a chtěl by si s vámi promluvit," ohlásil jim.

,,Steve? Nemohl bys toho piráta sejmout, nebo tak něco?" požádal svého milence Stark a pak s povzdechem protočil oči. ,,Pro rány boží, ten chlap nám nemůže dát pokoj ani o Vánocích. Jak si mám plnit svoje sny, když nás pořád s něčím otravuje?"

,,Asi je to důležité, jinak by za námi nepřišel," podotkl Steve a zatvářil se vážně.

,,No nepovídej, jasně, že to musí bejt nějaká důležitá mise. Fury není ten typ, kterej by za náma o Vánocích přišel s tím, že nám jeho máma posílá cukroví," odsekl mu Tony a nasoukal se do kalhot. Když si přes sebe ledabyle přehodil košili, která se válela na zemi, kam ji Steve včera ledabyle odhodil, podíval se na svého milence, jenž tu stále postával jen ve spodním prádle. ,,To je nový oblek Kapitána Ameriky? No, ženský se na tebe vrhnou, pokud se dostanou přes mě."

,,Mám agenta Furyho pustit dovnitř, pane?" otázal se Jarvis. Stark si rychle prohrábl vlasy.

,,Jo, pusť ho. I kdybychom se tu zabarikádovali, klidně by si zavolal vrtulník  a pak sem proskočil oknem," zabrblal Tony a vydal se do obývacího pokoje zrovna v tom okamžiku, kdy dovnitř vstoupil Fury ve svém typickém černém oblečení. ,,Veselý Vánoce, Fury. Jak to, že nemáte nějaký rozkošný huňatý svetr?"

,,I vám, Starku," opáčil mu svým hlubokým hlasem a založil si ruce za zády. Na jeho otázku neodpověděl. ,,Potřebuji po vás, abyste sehnal celý tým. Respektive Rogerse, Bartona, Romanovovou a Bannera."

,,Thor se k nám nepřipojí? Á, určitě má ty své královské povinnosti," odpověděl si sám Tony. K jeho překvapení mu ale Fury řekl, že to byl Thor, kdo jej vyhledal, aby jej informoval o dalším problému. Problému jménem Loki. ,,Ten parchant."

,,Zdravím, Fury," připojil se k nim konečně Steve a Tonyho mimoděk napadlo, že přišel právě v tuhle chvíli proto, že zaslechl další nadávku. Přitahovaly jej jako světlo můry a každou chvíli po někom štěkal: ,,Slovník!" Že ho to ještě bavilo.

Fury povytáhl obočí a překvapeně přejel pohledem Kapitána Ameriku, který si rychle zapínal pásek. Pak se podíval zpět na Starka. ,,No, vypadá to, že Rogerse shánět nemusíte."

,,Jo, zastavil se tu, aby mi udělal kakao," prohodil ledabyle Tony a to už k nim došel i Steve. ,,Takže Loki nás zase poctil svou návštěvou? A není tu jen proto, aby nakoupil vánoční dárky a zašel si na párty, kde by sbalil nějakou kočku? Nebo kocoura, to je jedno."

Steve ho zpražil pohledem, jako by mu chtěl dát najevo, ať neplácá nesmysly. ,,Myslel jsem, že ho drží ve vězení na Ásgardu."

,,Tak to prý i bylo, ale zřejmě se dostal ven. S.H.I.E.L.D. se snaží zjistit, kde se teď nachází. Zkuste to i vy, Starku, a zavolejte zbytek týmu. Pokuste se Lokiho chytit dřív, než sem zase povolá Chitauri nebo něco horšího," kývl na ně, stroze se rozloučil a zase odešel.

,,A to nám prostě nemohl zavolat? Ještě teď jsme mohli ležet v posteli a cpát se cukrovím," protočil očima Tony, zatímco Steve už se vydal pro svůj oblek Kapitána Ameriky. ,,Jarvisi, zkus najít Lokiho. A pošli zprávu ostatním Avengers, ať co nejrychleji přijdou za námi."

,,Jak si přejete, pane," opáčil Jarvis. Tony mezitím popadl Stevův štít a začal s ním šaškovat.

,,Tony, přestaň blbnout a vezmi si svůj oblek. Musíme vymyslet plán," řekl vážným hlasem Steve, ale přesto se mu koutky rtů stočily do úsměvu, když pozoroval Tonyho pohyby.

,,Nebuď takový suchar. Bez zbytku týmu nic vymýšlet nebudu. A ještě jsme si ani nerozbalili dárky," podotkl trefně a hodil štít Stevovi, který ho obratně chytil. Došel ke Kapitánovi a prohlédl si ho od hlavy až k patě, přestože ho v jeho obleku, jenž mu obepínal vyrýsované svaly, viděl stokrát. Položil mu ruce na pevnou hruď a stoupl si na špičky, tiskne své rty na ty jeho. ,,Sundej si ten oblek a pojď si dát pár kol, Rogersi," zašeptal mu hravě do úst a usmál se. Steve ho pevně chytil za boky a přitáhl si ho k sobě blíž.

,,To už nestihneme, Starku, ale jestli v tobě stále třímá ta dětská dušička," na okamžik se odmlčel a s úsměvem Tonyho popadl do náruče, ,,můžeme si jít rozbalit ty dárky."

•••

Tak dnes znovu Stony. Upřímně, Steve a Tony jsou můj oblíbený ship, takže se tu tuším ještě objeví😅
Dneska se vrhnu na pečení perníčků, pokud nebudu líná, co vy, už máte hotové cukroví?🙈
Millie🍪

Christmas is all around ✔ | ᵃᵛᵉⁿᵍᵉʳˢ ᵃᵈᵛᵉⁿᵗWhere stories live. Discover now