5. Vídá staré známé

2 0 0
                                    

Vlci se přibližovali k děvčátku a ta byla po dlouhé době zase vyděšená. Naposledy byla vyděšená, když doma na zahradě s maminkou a tatínkem a Fen'rirem dělali oheň a Fen se moc přiblížil a zapálil si kožich. Ozvalo se zavytí a před malou holčičku skočil její zachránce, Fen'rir. Ale tentokrát byl veliký, jako ti jiní vlci.

,,Laskavě nechte moje štěně na pokoji." Zavrčel a odhalil tesáky. Ostatní vlci byli zmatení a udělali krok dozadu. Až na pár vlků, kteří zůstali a zírali přímo na Fen'rira. ,,Že zrovna já mám takovou smůlu." Odfrkl si Fen a narovnal se. I když si Jane nechával pořád za sebou.

,,Ty jsi pojal člověka za své štěně a přitom se nestaráš ani o své vlastní!!" Vyštěkl posměšně vlk nejblíže Jane a Fen'rirovy. Podle hlasu děvčátko poznalo, že je to vlčice. ,,Dítě. Seznam se s Chila'Kiie. Tou nejnevěrnější čubou pod sluncem," Holčička netušila proč jí to říkal tak naštvaně.

Fen a Chila na sebe začali vrčet jak vzteklí, což taky byli. ,,Fene?" Ozval se hlas kousek od Jane. Ta svou pozornost převedla na starou vlčici s dalším vlkem po boku. Fen'rir se ulekl. ,,Mami?" Zajíkl se. ,,Brácho!" oslovil ho vlk vedle té staré vlčice. ,,Takže lidské mládě, huh? A víš že by jsme tě měli zabít za zradu?" Jane došlo, že oni dva se nemají moc v lásce.

,,Ztichni Hrére." Štěknul po něm Fen a zase se připravil do útočného postavení. ,,Uklidni se dítě." Zabručela Fen'rirova matka a udělala krok k nim. Aniž by si to Fen'rir uvědomil, začal vrčet a to hodně nahlas. Všichni vlci byli zmatení. Takhle by se neměl chovat ke své matce. Rir'ma si z toho nic nedělala a ustoupila. ,,Jenom klid. Už jsem už moc stará na nějaké boje," S tím se připojila mezi vlky a Hrér'rir jí poslušně následoval.

Fen začala couvat, když z poza Chily vyběhli čtyři vlci. ,,Otče?" Pronesli sborově. Jane se lekla. Jestli je Fen jejich táta tak...

Fen'rirovy zacukalo víčko. ,,Mám já jen neskutečnou smůlu nebo mě pronásledujete?" Jane koukala na čtyři vlky. Fen ohrnul pysky a otočil hlavu k Jane. ,,Zlatíčko, tohle jsou tví sourozenci. Fai'chila, Mo'chila, Smei'chila a Chin'chila." Jane se nezmohla ani na slovo. Měla sourozence a ani o tom doteď nevěděla.

Chila se uchechtla. ,,Ovšemže tě hledáme. Měl jsi velice důležitou misi a než abys jí dodělal, tak ses zahrabal u lidí doma a stal se z tebe mazel." Obviňovala ta zlatošedá vlčice Fen'rira. Fen věděl, že mu to budou vytýkat. ,,Počkat!" Ozvalo se a ze smečky vlků se vynořil obrovský černý vlk. Byl to ten, co vyděsil to malé děvčátko, když honil zajíce. ,,To dítě. Neříkej mi, že..." Fen se na něj nepřátelsky podíval a vlk se uchechtl ,,To snad ne!" Aniž by řekl hlavní myšlenku všichni až na Jane věděli co tím myslel.

,,To si už z nás děláš srandu!?" Začali se postupně ozývat všichni vlci, až z toho vznikl za chvíli jenom štěkot stovky psů. Jane se moc bála a proto se přitiskla k Fer'rirově ocasu. ,,O čem to mluví, Fen'rire?" Ozvala s Jane tichounce a všichni vlci ztichli jako pěny.

,,O čem?" Vyštěkla až trochu uraženě Chila. ,,Ty jsi sémě všeho zla. Ty jsi to dítě, které má zničit naše pokolení. Náš rod. Jsi rakovina žijící v tomhle světě a jsi trnem v oku nám všem." Vrčela přímo na Jane, která si nebyl vědoma, že by udělala něco špatně.

Vždycky byla hodná holčička. Fen'rira poslouchala stejně, jako poslouchala své rodiče. A taky nikdy nebyla ošklivá na své spolužáky. ,,A jeden z nás tě vzal pod svá ochranná křídla, čímž se stal také zrádcem. Zabijete je oba dva!" Zaštěkl velký černý vlk.

Vlk a jeho zhouba (Dokončeno)Where stories live. Discover now