12

1.6K 89 10
                                    

"Selam Veronica, demek buradasın... Mesajlarıma niye cevap vermedin?" Liam elinde üzerinde dumanı tüten bir kahveyle bana doğru yaklaşırken. Kafamı sıradan kaldırdım ve ona baktım.

"Liam, selam. Kusura bakma telefonumu yeni açtım."

"Tüm hafta sonu görüşemedik seni özledim." Yanıma oturup dudaklarımdan hızlıca bir öpücük aldı. Etrafıma baktım. İnsanlar çoktan amfiye doluşmaya başlamıştı. Liam'ın kahvesine uzanıp kendi önüme çektim.

"Meşguldüm, otelin işlerini halletmem gerekiyordu. Biliyorsun."

"Biliyorum Ve." Konuşmayı uzun tutmadı. Hoşuma gitmişti. Geriye doğru esnedim. Kolunu benim arkama koymuştu. Ben esnerken omuzuma büyük elleriyle masaj yapmaya başladı.

"Tam da ihtiyacım olan şey buymuş." Ellerimi yüzüme kapatıp onun sert omuzuna yattım.

Sınıfta bir sessizlik oluştuğunda ellerimi yüzümden çektim.

Megan gelmişti, ah yani Bayan Kamen... Onu incelemeye başladım. Siyah kumaş tulum suit giymişti. Kızıl saçlarını salmıştı. Gözünde kemik şeffaf çerçeve gözlükler ve elinde yığınla kitap vardı.

"Derse geçmeden önce, bu ay içerisinde bu seneki asistanımı seçmem gerekiyordu ben ise bunu son ana dek beklettim. Sizlerden birini alacaktım çünkü son sınıftasınız ve bu alanda gelişme göstereceğini düşündüğüm bir kaç kişi mevcut. Elime gelen başvuru formlarından ise memun değilim. Bana başvuru formu verip de bu sınıfta olan sanırım 12 kişi var. Ve hiç birini beğenmedim. Şimdi bu kişiler dışında kendisini bu pozisyona uygun görenler var mı?"

Sınıfa doğru baktım herkes hareketlenmeye başlamıştı ve Bayan Kamen hâlâ yüzüme bakmamıştı.

"Tamam, şöyle yapalım. Aslında bu pozisyonu teklif etmek istediğim bir kaç kişi var. Kabul edip etmemek ona kalmış fakat reddedeceğinizi zannetmiyorum. Son kez soruyorum. Gönüllü birisi var mı?"

Derse girdiğimizden beri gözleri ilk defa benimle kesişti. Gözlüklerinin üzerinden bana bakıyordu. Amfinin arkalarındaydım. Kafamı sıraya gömdüm. Elbette beni seçecekti.

"Taylor, Taylor Ramsel burada mı?" Söylediği ismi duyduğumda kafamı kaldırdım. Nasıl onun ilk tercihi olmazdım ki? Ne yapmaya çalışıyordu?

Burada olmadığını söyleyen ince bir kız sesi duyuldu. Bayan Kamen'e baktım. Ve ayağa kalktım.

"Bayan Kamen kendimi bu pozisyona layık görüyorum efendim."

"Bayan..."

"Tunre, Veronica Tunre."

"Bayan Tunre listemde mevcut değilsiniz fakat ders sonunda odama gelin bu konuyu bir görüşelim. Burada beyan etmeyip de pozisyona kendini uygun gören diğer ögrenciler de ders sonunda odama gelebilir."

Ardından bir şey demeden arkasını döndü. Önündeki laptoptan slaytını ekrana yansıttı. O sırada yerime geri oturmuştum. Liam beni dürttü.

"Zaten yeterince meşgulsün Ve, neden asistanlık yapasın ki?"

"Neden yapmayayım? Hem ne kadar zor olabilir ki?"

Dersin geri kalanını telefonuma indirdiğim saçma sapan bir oyun ve Liam'ın eliyle oynayarak geçirmiştim. Megan dersin bittiğini söylediğinde ayağa kalktım. Liam benimle birlikte kalktı.

"İşin bitince kafetaryaya gel bir şeyler içelim." Dedi gülümseyerek. Gülüşüne karşılık verip bana yaklaşmasına izin verdim. Dudaklarıma kısa bir öpücük bıraktı.

"Görüşürüz." Dedim çantamı alıp amfiden çıkarken. Megan benimle aynı anda çıkmıştı sınıftan.

Odasına doğru peşinden ilerlemeye başladım. Bir kaç kız ve çocuk ona sorular sorarken ben bir kaç adım arkalarındaydım. Onlar asansöre bindiklerinde hemen yan taraftaki merdivenlere yöneldim.

Ben dört katı çıkana dek. Megan'ın kapısının önünde sıra olmuştu bile. Megan herkese bir form uzattığında verdiği forma bakmaya başladım.

Akademik başarı ve geçmişimizle alakadar detaylı bir formdu. Formları yarın mesai saatleri içerisinde teslim etmemizi söyleyip masasına oturdu.

Herkes yavaş yavaş odadan çıktığında Megan ile baş başa kalmıştım.

#KalbiDengem
Megan :3
Yorum yapmazsanız bölüm paylaşamam ki :(

Ayın Çıplak Günü (GxG)Where stories live. Discover now