Capitolul 1 - Unde facem cunoştinţă cu Umblăţica

148 15 9
                                    

         Umblățica abia împlinise șaisprezece ani. Ar fi fost o adolescentă ca oricare alta dacă nu ar fi avut acel nas imens care părea un cartof lunguieț și pistruiat. Alteori, părea un fel de dovlecel turtit. Parcă minunăția aceea avea viață proprie, schimbându-şi forma și culoarea în funcție de starea ei de spirit. Cu toate acestea, Umblățica era o copilă veselă, chiar dacă nimeni nu pierdea vreo ocazie să o tachineze, iar atunci când lucrurile deveneau greu de suportat, chiar și pentru un om atât de pozitiv ca ea, cobora în beciul casei și deschidea cufărul vechi al bunicii. De acolo, scotea o mulțime de păpuși de cârpă, fiecare întruchipând un membru al familiei, vecini sau cunoștințe. Practic, pe toată lumea care o necăjea. Lua fiecare păpușă în parte, scotea ace și îi înțepa pe toți în fund. După ce se liniștea, strănuta de trei ori, se dădea peste cap, apoi freca energic, cu două degete, pătlăgica aceea care îi servea drept organ respirator, deschizând în podeaua beciului un portal magic spre lumea năsoșilor.

          Toate câte le știa, de la bunica ei le învățase. Căci cine să o povățuiască mai bine decât o năsoasă, și încă una de os regesc! Da, bunica fusese o prințesă din regatul năsoșilor care, îndrăgostindu-se de un om, a rămas pe Pământul de Sus. Dăduse naștere unei fete normale, dar se pare că gena s-a aruncat peste o generație: Umblățica a impresionat încă din primele clipe ale vieții cu impetuozitatea organului olfactiv. Era doar de-o șchioapă iar nasul îi atârna până în pământ când bătrâna începuse să o inițieze în secretele magiei și îi deslușise misterul portalului din pivniță. Să aibă loc de retragere printre ființe asemănătoare. Aici venea Umblățica când era tristă și cu dor de bunica sau când oamenii o supărau prea mult.

 Aici venea Umblățica când era tristă și cu dor de bunica sau când oamenii o supărau prea mult

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Umblăţica şi cele trei regateWhere stories live. Discover now