🥀 Intikam Oynu Başlasın ! 🥀

167 45 4
                                    

Intikam soğuk yenen bir yemekti. Beklemeyi bilmek , sabırlı olmayı öğrenmek lazımdı.

Verdiği haz yediğin hiçbir şeyin yeri tutmazdı. Doyumsuz. Karşı konulamazdı.

🌹🌹🌹

Ateş'in kucağında eve girerken adının Melek olduğunu öğrendiğim genç hizmetçi elinde gümüş kaplamalı tepsiyeyle yavaş yavaş bize doğru geliyordu.

Hizmetçiye daha dikkatli baktığımda siyah kıvırcık saçları taktığı beyaz başlık altında hemen göze batıyordu. Esmer teni ile masmavi gözleri birbiriyle tezat teşkil etse de, yine de ayrı bir uyumun içindeydi. Biçimli dudakları, yuvarlak yüzü, ince ama zarif beliyle giydiği beyaz üniformanın içinde gerçekten güzel ve hoş bir görüntü sergiliyordu.

Yavaşça yanıma yaklaştı. Ona doğru baktığımı fark edince gülümsedi. Tepsiyi kestane renkli, parlak cila kaplamalı, antik sehbaya bıraktı. Tekrar bana doğru bakarak gülümsedi ve odadan ayrıldı.

Ateş'in şöminenin yanına gittiğini fark ettim. Modern, beyaz rengin hakim olduğu şöminenin üstünde aile resimleri gümüş çerçeveler içinde duruyordu. Çerçevelerin yanında duran gümüş şamdanlıklar şöminenin hoş görünmesini sağlıyordu. Aile resimlerin tam üstünde kırklı yaşlarda olduğunu tahmin ettiğim, şakakları hafif kırlaşmış, işin ehli bir terzi tarafından dikildiği hemen göze takılan siyah takım elbise giymiş bir adamın portresi vardı. Ateş'in babasının portresi olabileceğini düşündüğüm bu portre Ateş'in babasına saygı duyduğunun kanıtıydı.

Ateş şöminenin ateşini kontrol edip yanıma geldi. Tepsiyi yavaşça masadan aldı. Koltuğun kenarına oturup tepsiyi kucağına yerleştirdi.

" Artık bu kadarı da fazla. " diye düşünmeden edemedim içimden.

Tabi iç sesim rahat durur mu ? Anında yapıştırdı cevabı.

" Bu adam sana abayı yaktı. Benden söylemesi." Dedi iç sesim hemen.

Iç sesimin söylediğine bu sefer itiraz etmedim. Yeni tanıştığı bir insana bu kadar yardım edip kibar davranması pek inandırıcı gelmiyordu insana.

Şaka olma ihtimali yüksekti.Oyun olabilirdi ? Ya da altından başka bir şey çıkabilirdi !

Sonuçta hastaneye götürüp ayağımı tedavi ettirdiği yetmiyor, üstüne evine getirdi. Şimdide kucağına yemek tepsisini aldı bana yemek yedirecekti.

Ilk görüşte aşk olması imkânsızdı. O sadece masallarda olurdu. O zaman bu kadar yakın ve yardımsever olmasının nedeni neydi ?

Rüya mıydı ? Yoksa benim başıma bu kadar iyi şeyler gelmezdi. Yok yok. Kesin rüyadayım. Çok yakın zamanda rüyam biter ve bende uyanırdım. Olmadı kabusa döner acı çekerdim.

Düşüncelerim aklımı meşgul ederken yüzümün şekilden şekile girdiğine emindim. Bir şeyler düşünürken yüzüm hemen belli ederdi kendini. Bu huyum hiç değişmemişti. Bu huyumu kimden aldığımı bilmiyordum.

Ateş doğru şaşkın bakışlarımı yöneltirken o hala da yemekle uğraşıyordu. Kaşığı eline alıp tabağın içindeki yemeği karıştırdı.

Bakışlarımı üzerinde fark edince ;

- Ne oldu ? Yüzümde sorun mu var ?

O an cevap verememiştim. Öylece bakıyordum. Ateş'in sorularını fark edince utandığımı hissettim. Kesin yanaklarım al al olup beni ele vermiştir yine.

VANİLYA ÇİÇEĞİ Where stories live. Discover now