kapitola 17.

688 58 3
                                    

Takže další část, doufám že bude lepší než ta předešlá

Byl pátek, čas oběda, když se Jane s Lenkou chystali do postele. Dnes neměla ani jedna z nich na jídlo ani pomyšlení. Už měsíc a půl se jelo podle normálního režimu a tak vůbec byly rády, že se dokázaly dostat do své ložnice. Učení se najednou navalilo na hromadu, stejně jako všechny domácí úkoly, které jim neustále přibývaly.

V tomto ohledu měli Jane s Lenkou výhodu, protože si všechny úkoly stihli udělat v den kdy jej dostali a tak to vypadalo, že budou mít, jako vždy, alespoň trošku volnější víkend. Nevýhodou ovšem bylo, že přes školní týden byly unavené více než ostatní.

Mezitím co Jane s Lenkou spokojeně spali a dobíjeli energii na večerní hodinu astronomie, ostatní studenti, včetně Harryho plnili své žaludky lahodným jídlem. Tudíš se nikdo nemohl při večeři divit, že Jane s Lenkou toho snědli nejvíce. Dalo by se uvažovat o tom že toho snědli více než samotný Hagrid.

Po této, pro Jane skoro nestravitelné, večeři se společně s Lenkou vydali zpět do jejich ložnice, kde si vytáhli hábity a převlékli se.

,,Proč musíme na hodiny chodit v uniformách? Byla bych si raději na tuto pozdně večerní hodinu na sebe oblékla svůj žlutý teplý župan a náušnice z chilli papriček." postěžovala si Lenka když se konečně narvala do svého hábitu. Jane se nad touto myšlenkou pousmála. Přeci jen, jak si již všichni ve škole stihli všimnout,tak se Lenka oblékala se velice extravagantně. Ale i přesto se Jane tiše zachichotala, když si představila, jak se Lence houpou na uších malé usušené chilli papričky.

Když se okolo desáté hodiny vydali nahoru do astronomické věže všimli si, ze je před nimi hotová kolona žáků. ,,Co se mohlo stát? V tuto pozdní hodinu tady obvykle mnoho lidí nebývá." řekla Jane tiše Lence a ta jen tiše přikývla. A pomalu s neustálími omluvami, když do někoho vrazili se prodírali davem žáků, jelikož chtěli stihnout hodinu.

Ani jednu asi v té době nenapadlo, že to kvůli čemu je tu tolik žáků, rozruší a vyděsí všechny žáky, kromě zmiozelských, natolik, že bude zrušena i jejich hodina, na kterou se právě snažili dostat.

Jakmile dav začal více houstnout, tak si Jane a Lenka uvědomili, že už jsou nejspíše velice blízko místu, nebo věci, která vyvolala takovýto rozruch.

,,Jane, jsi v pořádku?" zeptal se a hned k ní přiskočil Harry, když se prodrala na konec davu. ,,Ji-jistěže." vykoktala že sebe Jane. Opravdu hodně jí vyděsilo, když na zdi spatřila krví napsaný nápis: TAJEMNÁ KOMNATA JE ZNOVU OTEVŘENA. NEPŘÁTELÉ DĚDICE, MĚJTE SE NA POZORU!

Takže omlouvám se za velice velký skok v čase, ale doufám že i přesto se vám kapitola líbila

Under water-Harry PotterDonde viven las historias. Descúbrelo ahora