Hoofdstuk 8 - And Then The Drama Begins

2.3K 85 19
                                    

Geen liedje deze keer. Ik vond er geen dat bij dit stukje paste.

__________________________________________________

 HARRY:

 Ik wordt wakker in een bed dat ik niet ken. Niet mijn bed. Niet dat van Louis. Ik ben in een witte kamer en voel iemand met zijn duim over mijn hand wrijven. Ik open mijn ogen om Louis naast me te zien zitten in een plastieke stoel.

"BooBear?" mijn stem is schor en nauwelijks hoorbaar, maar Louis heeft het gehoord want zijn hoofd schiet direct omhoog en zij ogen lopen over van de tranen. Hij staat recht van zijn stoel en drukt zijn lippen op mijn voorhoofd. Ik verwacht het gevoel van vlinders in mijn buik, maar er volgt niets. Weeral.

"Laat me nooit meer zohard verschieten, Haz" mompelt Louis tegen mijn voorhoofd. De herinneringen flitsen weer voor mijn ogen. Het rode water. Niall levenloos op de grond van de badkamer. Ik schiet uit het bed. Ik verlies bijna mijn evenwicht, maar Louis vangt me optijd.

"Waar is hij? Waar is Niall?" vraagt ik met een stem vol paniek. Is hij dood? Nee hij kan niet dood zijn; Mijn Niall kan niet dood zijn. Mijn? Niall is niet van mij. Waarom voelt dat zo verkeerd  om te zeggen?

"Liam en Zayn zouden wachten tot de dokters kwamen met nieuws" Louis slaat zijn armen om mijn heupen heen en legt zijn hoofd op mijn schouder. Ik trek me los uit zijn omhelsing en kijk hem aan.

"Ik wil naar hem toe. Nu!" dring ik aan. Eén van mijn beste vrienden is waarschijnlijk voor zijn leven aan het vechten en ik zit hier met mijn boyfriend klef te doen. Nee dat had je gedacht. Ik wil nu naar hem toe. Zeker weten dat het goed gaat. Het met mijn eigen ogen zien.

"Rustig Haz" Louis steekt zijn hand naar me uit en ik neem hem aan. Als de lift is aangekomen op het juiste verdiep, zie ik Zayn al zitten op een stoel tegenover een gesloten deur.

"Zayn!" Hij kijkt weg van de deur en komt op me af gelopen. Ik slaag mijn armen om mijn beste vriend heen.

"Godszijdank dat je oké bent" Zijn ogen dwalen weer of naar de gesloten deur.

"Waar is Liam?" vraagt Louis als ik Zayn los laat.

"Hij moest nog wat papieren tekenen en Niall zijn gegevens geven. Iemand moet ook nog zijn ouders en Greg bellen." Arme Maura daar had ik nog niet aan gedacht. Die moeten helemaal van Ierland naar hier vliegen. Niet dat ze dat niet over hadden voor Niall.

"Als we nieuw hebben, zullen we ze bellen." zegt Louis. Het is raar om hem zo verantwoordelijk te zien. Niets voor hem. Liam verschijnt in de lift opening en met ons vieren wachten we.

Hopend dat de deur opengaat. Hopend op nieuws over hun beste vriend.

De deur gaat open en een man in een lange witte jas verschijnt. We schieten allemaal tegelijk recht. Liam neemt het woord.

"Hoe gaat het met hem?" De dokter maakt een gebaar dat we mogen binnenkomen. Liam eerst maar als hij ineens niet meer verder gaat, loop ik langs hem heen. En dan begrijp ik waarom hij zo verschoten was.

Niall ligt daar op een groot wit bed. Allemaal draden en naalden aan zijn lichaam vast. Op zijn blote borstkas zijn ook draden bevestigd. Het is niet de enge witte kamer of de naalden en draden of het gepiep van de monitoren maar het zicht van niall zo dun als een grasspriet op een bed liggen dat is wat mijn doet verschieten en blijkbaar ook de andere jongens. Liam barst in tranen uit en Louis en zayn slaan hun armen om hem heen zodat hij niet op de grond zakt. Ik blijf naar Niall kijken en loop op hem af. Mijn vingers glijden over zijn borstkas die zo koud aanvoelt ik mijn vingers er direct weer vanaf haal.

Ik kijk de dokter aan de zijn mond opendoet.

"Hij heeft heel veel bloed verloren en zoals jullie kunnen zien is zijn lichaam helemaal verzwakt en uitgehongerd." de dokter komt aan de andere kant van van het bed staan en tilt Niall zijn arm op. Als ik al niet in shock was ben ik het nu. Zijn arm staat vol met witte strepen. Littekens. Alsof iemand hem heeft aangevallen met een mes."De sneden zijn 2 - 3 maanden oud. De meeste zijn meer daar de bovenkant van zijn arme toe zodat hij zeker geen slagader zou raken" de man wijst naar de sneden meer vanboven op zijn onderarm die net boven het verband." Maar de sneden die hij pas heeft aangebracht zijn onderaan op zijn arm. Het was dus de bedoeling om een slagader et raken." Hij kijkt ons aan als hij zijn verhaal heeft afgerond en dan dringt het plots tot me door.

Niall heeft geprobeert zelfmoord te plegen.

______________________________________

Iedereen wist da al da weet ik ma hoe erg moet da zijn als ge ineens beseft da u beste vriend zelfmoord heeft probere te plege. In het volge stukje zult ge pas zien hoe het me Niall gaat. Hij is niet dood.

And Narry?Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt