✿ 𝙼𝚊𝚜𝚔𝚢 ✿

517 17 1
                                    

1.
Tim este foarte priceput să facă impresii și accente.

2.
Tim are o mică colecție de cologne¹ foarte scumpe (care au fost furate).
Le preferă pe cele scumpe, puternic mirositoare, deoarece distrage oamenii de la duhoarea țigărilor care îl urmăresc constant.

3.
Tim este foarte înclinat pe punct de vedere muzical.
Poate cânta la chitară, la chitară bass, ukulele² , și la pian.
Cântă, de asemenea, dar totuși păstrează toate acestea pentru el însuși, deoarece nu e un interpret și refuză să nu cânte pentru nimeni.

4.
Tim a scris o melodie despre cât de prost a fost Jay și i-a oferit-o lui Jay când a împlinit 32 de ani.
Apoi a procedat să îi ofere lui Jay un cadou real (nici prezentul nu a fost prea frumos - era o cămașă care scria "Jenius").

Vocabular:
1. Cologne - Apa de Colonia (pronunțat [ pron. co-lo-ni-a ]), cu denumirea comercială (din franceză) Eau de Cologne, denumire în germană Kölnisch Wasser, este un parfum de concentrație redusă, conținând 2-3% compuși aromatici. Denumirea colocvială este apă de colonie. Numele provine de la numele latinizat al orașului german Köln, întrucât a fost inventată de Johann Maria Farina din Köln. În pofida numelui său, parfumul inventat de Farina avea o concentrație de produși aromatici de 7% și de aceea, după clasificările actuale, nu era strict vorbind o apă de colonie, ci o apă de toaletă.

2. Ukulele - Ukulelele sau ukelelele este un instrument muzical asemănător cu o mică chitară.
A fost inventat la sfârșitul secolului al XIX-lea în Hawaii, printr-o modificare a unui instrument al marinarilor portughezi. De obicei are doar patru coarde care sunt acordate în cvarte. În funcție de tip, poate avea în total între 53 și 76 cm lungime.
Ukulelele este un instrument cu patru coarde, folosit ca instrument principal în muzica din Insulele Hawaii, Tahiti și Insula Paștelui, având initial cinci coarde. Este o adaptare a cavaquinho-ului portughez creat în deceniul 1880-90, în Hawaii, de imigranți portughezi. Ulterior răspândit în întreaga Polinezia Franceză și Insula Paștelui cu o sculptură mai rusticâ, rezultând varianta de ukelele tahitiană sau polinezianâ. În Polinezia și în Insula Paștelui nu existau instrumente cu coarde înainte de secolul al XIX-lea și cel al XX-lea, fiind un instrument recent cultura ambelor locuri.
Intrumentul ukulele este utilizat pe scară largă în muzica insulelor din Polinezia. Grupurile muzicale Mito și Fusión Rapa Nui sau Matatoʻa, originare din Insula Paștelui, folosesc instrumentul ukulele în majoritatea interpretărilor muzicale. Interpreții de ukulele cei mai faimoși din Hawaii sunt Jake Shimabukuro și Israel Kamakawiwo'ole. În Statele Unite. în general, intrumentul ukulele a fost, de asemenea, primul instrument cu care mulți artiști contemporani din această țară și Regatul Unit (U.K.) au intrat în ritmul muzicii moderne. Printre aceștia se pot menționa Tiny Tim, Vic Chesnut, Dick Dale, Jimi Hendrix, Artie Shaw, Neil Young, Eddie Vedder, Christofer Drew, George Harrison, Paul McCartney, George Benson și Brian May.

𝐅𝐚𝐜𝐭𝐬 𝐚𝐛𝐨𝐮𝐭 𝐂𝐫𝐞𝐞𝐩𝐲𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum