✿ 𝙰𝚕𝚎𝚡 𝙺𝚛𝚊𝚕𝚒𝚎 ✿

359 8 0
                                    

1.
Alex a fost în cor până în anul sophomore¹ , când i-a picat filmul.

2.
sărbătoarea preferată a lui Alex este Paștele, deoarece adoră ciocolata și culorile pastelate. 

3.
a suferit de migrene cronice¹ cea mai mare parte a vieții sale și a rămas frecvent la școala de acasă, deoarece nu putea suporta zgomotul puternic sau luminile puternice.

Vocabular:

1. anul sophomore = în SUA, anul sophomore e al doilea an de studenție la liceu (clasa a 10-a) sau la facultate.
Liceu - clasa a X-a este cel de-al doilea an al perioadei de liceu a unui elev (de obicei între 15-16 ani) și este menționată ca anul secundar.
Colegiu/facultate/universitate - termenul de sophomore este de asemenea utilizat pentru a se referi la un student din al doilea an de studii universitare sau universitare din SUA;  de obicei, un colegiu de vârsta de 19-20 de ani.

2. migrene cronice = o migrenă poate provoca durere severă pulsantă sau senzație pulsantă, de obicei doar pe o parte a capului. este adesea însoțită de greață, vărsături și sensibilitate extremă la lumină și sunet. durerile pot persista zile în șir. simptomele de avertizare, cunoscute sub numele de aură, pot apărea înainte sau cu cefalee. acestea pot include flash-uri de lumină, pete pe orbite sau furnicături pe o parte a feței, în brațe sau picior. medicamentele pot ajuta la prevenirea unor migrene și le pot face mai puțin dureroase.
variante de migrene - migrenă comună (fără aură), doar 10% din persoanele afectate au migrenă cu aură și 20% au ambele tipuri, mai rar cele fără durere de cap și e doar la cei în vârstă.
migrenă hemiplegică familiară și cea sporadică: la persoanele afectate de acest tip de migrenă, aura e reprezentată prin deficit motor la nivelul unui hemicorp (slăbiciune musculară la nivelul unei jumătăți, stângă sau dreaptă a corpului), dacă i rudă apropiată are aceeași suferință este vorba despre formă familială.
migrenă bazilară: unde durerea de cap este însoțită de tulburări de vorbire, vertij, zgomote în urechi, vedere dublă, tulburări de conștiință.
migrenă retiniană: simptome vizuale care apar la un singur ochi (simptomele aurei apar la ambii ochi), în absența unei afecțiuni ocupate.
simptomele periodice ale copilului care sunt frecvent asociate cu dezvoltarea migrenei la adolescenți și adulți tineri: includ vărsăturile ciclice (perioade ocazionale, intense de vărsături), migrenă abdominală (dureri abdominale recurente însoțite de obicei de greață) și vertij paroxistic benign al copilului (episoade recurente de vertij).

𝐅𝐚𝐜𝐭𝐬 𝐚𝐛𝐨𝐮𝐭 𝐂𝐫𝐞𝐞𝐩𝐲𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum