✿ 𝙰𝚕𝚎𝚡 𝙺𝚛𝚊𝚕𝚒𝚎 ✿

409 15 2
                                    

1.
Alex este intersexual¹, dar îi este îngrozitor de frică să le spună tuturor.

2.
Alex are o furie foarte proastă.

Vocabular:

1. Intersexual = Intersexualitatea presupune existența trăsăturilor specifice ambelor sexe la o persoană, fie că acest lucru este vizibil la nivelul organelor sexuale externe, fie că el nu poate fi văzut deoarece presupune modificări interne. O situație frecventă de intersexualitate o reprezintă absența uterului sau trompelor uterine la o persoană aparent de sex feminin, dar care poate avea în interior testicule slab dezvoltate. Intersexualitatea este o afecțiune congenitală excepțională consecutivă unei anomalii a embriogenezei.
Persoanele intersexuale au mai fost numite și hermafrodite, însă termenul nu este considerat tocmai unul potrivit, având în vedere că este folosit și în biologie, pentru a face trimitere la plantele și animalele bisexuate. Termenul provine de la numele zeului Hermafrodit, fiul lui Hermes și al Afroditei. Nimfa Salmacis s-a îndrăgostit de frumusețea rară a acestuia, însă el a respins-o. Atunci, nimfa a implorat zeii să le unească trupurile, astfel că a rezultat o ființă având ambele sexe.
Potrivit unor date americane citate de OMS, intersexualitatea apare la un copil din 2.000, iar anomaliile genitale complexe, care fac dificilă determinarea sexului, la un copil din 4.500 la naștere.
Mai multe țări, printre care Australia (2014), Germania(2013) și Nepal, au recunoscut un al treilea sex sau gen – denumit uneori și „sex neutru” – care nu este nici masculin, nici feminin.

𝐅𝐚𝐜𝐭𝐬 𝐚𝐛𝐨𝐮𝐭 𝐂𝐫𝐞𝐞𝐩𝐲𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum