Anja {autor}

358 37 5
                                    

Telefon u džepu je momentalno vratio Vladimira nazad u bolnicu, a Darka brzinom svetlosti poslao u doktorovu kancelariju. U srcima oba čoveka se odigravao hladan rat koji ih je ubijao i pokopavao.

-Sedite.-Vladimir se pojavio na vratima i doktor mu je pokazao na stolicu do Darka.

-Da li je moja ćerka dobro!?-glas mu je podrhtao i Darko je video da ovaj čovek stvarno voli njegovu suprugu.

-Sve ćemo objasniti, sedite.-doktor ga je uputio ka stolici.

Kada su se smestili samo su čekali trenutak u kom će saznati Anđelino i Andreino stanje. Da, Andrea, baš to ime je Darku došlo u misli kada je zamišljao sebe kao roditelja, Anđela mu je dopustila da odabere ime i on ga je odabrao.

-Doktore?-Darko se ispravio i doktoru dao znak da priča.

-Gospođa Anđela je na raskrsnici.-zastao je.

-Pričaj bre!-Vladimir je ustao, a Darko za njim.

-Postoje dve opcije. Jedna je da izvršimo abortus i spasimo Anđelu, a druga je komplikovana i sa minimalnim šansama. Naime, održavali bi smo trudnoću, a pošto je porod rizičan i veliki šok i za majku i dete, postoje šanse da obe prežive ili da ih izgubimo. Mada, gotovo je nemoguće da Anđela izdrži porod.

Šanse, mogućnosti, kako god se zvale nam donose velike životne prilike, ali i one loše stvari poput sukoba. Pogledali su jedan u drugog i znali su da se odluka neće dopasti ovom drugom.

-Najvažniji je život moje ćerke doktore.

Vladimir je govorio doktoru, ali je bio okrenut Darku koji je osećao da će svakog trena planuti.

-A život moje ćerke nije važan?-uzvratio je gorko.

-Spasite moju ćerku.-okrenuo se ka doktoru i jednostavno izašao iz kancelarije.

-Vladimire!-stao je tik ispred njega.

-Anđela će preživeti i posle ćete imati vremena da dobijete drugo dete.-smireno je govorio, ali je u sebi osećao ogromnu bol.

-Moja nerođena ćerka, tvoja unuka. Pristaćeš na to da je ubiju!?

-Sine...

Stavio je ruku na njegovo rame i tada je Darko ustuknuo. Niz obraz Vladimira Vujovića se skotrljala suza koja je za sobom ostavljala trag koji peče dušu i topi i najhladnija srca. Najsnažniji čovek kog je ikada upoznao ga je stezao za rame i prosipao suze kao da je navikao na to.

-Ja sam izgubio suprugu, ali mi je Bog ostavio Anđelu. Ona me održava u životu i kada bih mogao da biram između njih dve, izabrao bih moje dete. I ti se tako osećaš, razumem, ali kada bi dopustio da Anđela preživi ona bi kroz par godina mogla da ti rodi dete, ali nju ne bi mogao da vratiš. Odgojio bi siroče, a ja bih umro istog trenutka kad i moja ćerka.

-Vladimire...

-Pusti je da živi.-sklopio je oči i srušio se, a Darko je samo gledao u njega.

Da li je upravo ubio jednog oca?

OčeviWhere stories live. Discover now