Anđela

301 29 8
                                    

Danas je taj dan, najgori dan u mom životu. Pre tačno godinu dana umrle su tri najvažnije osobe u mom životu, a moja duša je otišla sa njima.

Moj otac, moj oslonac, najveća podrška. Čovek koji je od mene stvorio ono što jesam je nestao, ubio se. A razlog sam ja, znala sam da će teta Smrt doći, ali nisam želela da to bude ovako rano.

-Zašto si to učinio tata!?-zaplačem na najlepšem i najružnijem mestu na planeti. Mesto gde sam sa tatom provela najlepše trenutke života i mesto gde se otkinuo deo moje duše i otišao zajedno sa telom jednog oca.

Znam da je i Darko bio sa njim, rekli su da se on ubio drugi, zbog mene, ponovo sam ja kriva. Ubili su se jer su bili naterani da biraju, oni su samo očevi, zašto ih je sudbina naterala da biraju između svojih ćerki?

-Tako mi je žao jedini.-glasno zajecam i pustim suzama da liju niz moje obraze i donose mi utehu koja uopšte ne ume da me uteši.

-I ti si nestala devojčice, tata i deda su te povukli sa sobom. Potrčala si za njima anđele, tako si mala.

Držim ruku na mom, sada praznom stomaku i proklinjem dan kada sam se rodila. Da nije bilo mene ne bi postojala osoba koja bi naterala mog tatu da se ubije, živeo bi srećno. Da Milena nije odlučila da me rodi Darko bi verovatno bio oženjen nekom predivnom ženom i bio najbolji otac svojoj deci.

A ti malena?

Da nije mene ni ti ne bi bila tu, a oni se ne bi raspravljali oko nas. Možda je bolje što se nisi rodila, imala bi loš život. Rodila bi te žena koja je ubila dva čoveka koja voli, a oni su odlučili i ubili tebe kako bih ja živela, a ti nisi ništa kriva. Ja sam ih ubila, ja sam ubica.

Na jednom mi je magla prekrila oči i zakoračila sam ka gradu. Prostranstvo ispred mene je dozivalo moje ime i šaputalo mi da ću biti oslobođena, da ću prestati da krivim sebe.

-Prestaću da postojim. Tako mi je žao, jako mi je žao...

Odmahnem glavom i naglo bacim svoje telo u prostranstvo. Na par trenutaka sam videla svoj život, a onda mi se život ugasio i prestala je da postoji najgora osoba na ovom svetu. Nestala je najgora osoba na ovom svetu, nestala je žena koja je ugušila tri života.

Prestala sam da postojim, ali me nije odvela teta Smrt kako je tata govorio da će biti. Za sobom me povukla moja ćerka i očevi koji su svoje živote poklonili ćerkama.

Jedan je ubio sebe, a njegova ćerka je krenula za njim.

Drugi je život dao za nju, a ona je najgora osoba na ovom svetu.

-Žao mi je, žao mi je očevi.

OčeviWhere stories live. Discover now