9// Vlinder

2.5K 60 1
                                    

Pov Brooklynn Marshall

Stil stap ik in de auto. Blaze heeft sinds vanochtend geen woord tegen me gezegd, niet dat ik dat heel erg vind. Hij parkeert de auto en stapt daarna uit. Ik doe hetzelfde en heb moeite met hem bijhouden. Ik loop naar binnen. 'Baby.' roept Abigail direct als ze me zit. Ze rent bij Maria vandaan. 'Hoi Abi.' zeg ik blij. Ik kijk om me heen en merk dat Blaze verdwenen is.

'Kom je weer thuis vanavond?' Ze kijkt me hoopvol aan. Ik haal diep adem. 'Nee Abi, helaas kan ik dat niet. Ik heb wat dingen die ik moet doen en daar kan je me niet bij helpen vlinder.' zeg ik. Ze kijkt sip. 'Ik heb wel dit voor je.' Ik haal een rolletje papier uit mijn jaszak. Gemaakt toen ik vannacht niet in slaap kon komen. Een vlinder, zo noemde mama haar altijd toen ze nog klein was. 'Hij is mooi.' zegt ze. 'Kom, dan ga ik je voorstellen aan de aardige man.' Ik geef haar een knipoog terwijl ze vrolijk op en neer begint te springen.

Ik pak haar hand en neem haar mee naar het kantoor van mijn vader. De deur staat open en ik hoor dat Blaze en mijn vader druk in gesprek zijn. Ik klop voorzichtig op de deur. 'Binnen.' mompelt mijn vader nors. 'Hallo vader, ik kom eigenlijk voor Blaze. Abigail wil hem heel graag ontmoeten.' 'Ik kom er zo aan schat.' zegt hij. Ik voel me direct ongemakkelijk. 'Zijn jullie verliefd?' 'Ik zal zo je alles uitleggen.' Ik neem haar mee naar de woonkamer waar we gaan zitten.

'Baby.' Ik draai me om. 'Hallo Leah.' Ik kijk haar aan. Ze zet de Gucci en Dior tassen op tafel. 'Flink aan het shoppen geweest zie ik?' vraag ik haar. Ze knikt. Als mijn vader er niet bij is, durf ik wel eens een gemene opmerking over haar te maken. Vindt ze totaal niet leuk. Ze wil haar mond open doen, maar sluit hem gauw weer als ze Blaze en mijn vader de woonkamer in ziet komen. 'Abigail, dit is Blaze, Blaze dit is Abigail.' stel ik ze aan elkaar voor.

'Leuk je te ontmoeten Abigail.' zegt Blaze en hurkt door zijn knieën zodat hij haar kan aankijken. Ze lacht. 'Ben je verliefd op mijn zus?' vraagt ze. Ik slik, wat zal hij vertellen? 'Je zus is erg leuk, maar helemaal verliefd zijn we nog niet. Dat komt nog.' lacht hij. Ik haal opgelucht adem. 'Kom Baby, we moeten gaan. Ik heb nog een hoop werk te doen en jij hebt vanmiddag een afspraak met je persoonlijke assistent.' zegt hij. 'Dag vlinder, wees lief.' Ik geef haar een kus op haar voorhoofd.

'Dag Blaze. Zorg goed voor mijn zus.' zegt ze. Hij glimlacht en knikt. 'Ze zal bij mij niks te kort komen.' zegt hij en met dat de woorden zijn lippen verlaten kijkt hij heel kort en strak mijn vader even aan. Ik besluit er verder niks achter te zoeken en het maar te laten gaan. Ik geef Abigail nog een knuffel en loop dan achter Blaze aan. Ik zeg mijn vader en Leah niks en loop langs ze heen.

'Vlinder?' vraagt Blaze als we buiten staan. 'Ja, de dag dat Abigail naar huis mocht uit het ziekenhuis, ging er een vlinder in de kinderwagen zitten op haar hoofd. Mama noemde haar vlinder. Abigail was vijf maanden toen mama overleed. Ik heb haar daarna altijd vlinder genoemd. Dat is haar bijnaam, net zoals ik Baby genoemd wordt.' 'Alleen bij jou heeft het een andere betekenis.' zegt hij. Ik schud lachend mijn hoofd. 'Mijn moeder noemde me altijd zo. Ik ben altijd heel klein geweest tot mijn veertiende toen kreeg ik een groeispurt.' Hij lacht.

'Lach je me nou gewoon uit?' Ik geef hem een speelse tik. 'Nee, het is gewoon schattig dat je denkt dat je nu wel groot bent.' 'Nou zeg en bedankt.' 'Je bent echt mini.' Ik kijk hem quasi boos aan. 'Helemaal niet.' opper ik en zucht. Ik stap in de auto. Blaze stapt aan de andere kant in. 'Het is wel waar Brooklynn. Je bent klein, maar je bent geen baby.' Ik kijk gauw weg. Ik weet dat ik geen baby ben, maar ik word behandeld alsof het wel zo is.

'Je bent een mooie jonge vrouw.'

————————

Heyhoi,

Hier een extra hoofdstuk omdat het nu vakantie is en ik met het boek al een heel eind ben met schrijven. Ik hoop dat jullie het leuk vinden!

Liefs Ayella❤️

The deal (Voltooid)Where stories live. Discover now