Yağmurlu Bir Gün

9 2 2
                                    

Güzel bir pazarın ardından yağmurlu bir pazartesi gelmişti. Bugün yağmur yağması içimi kötü hissettirmişti. Kötü bir şey olacak gibi hissetmeye başlamıştım. Niye içim her hava kötü ve kapalı olduğumda içime bu hissi yerleştirmişti. İnşallah kötü bir şey olmazdı. En son böyle hissettiğimde kaza geçirmiştim. O anı hatırlamak benim için hayatımın en kötü ve anlamsız anıydı. Sabah kalkınca elimi yüzümü yıkayıp içimden 'bugün kötü hiçbir şey olmayacak' dedim. Kahvaltımı yapıp hemen evden çıktım. Otobüs durağına gittiğimde epey bir kalabalık insan sürüsü vardı. Sabahın köründe herkes nereye gidiyordu? İşe gidecek olanların bu saate kalmamış olmaları lazımdı. Otobüsün gelmesiyle binip okulun yolunu tutmuştum. Çocukları bugün görmemiştim. Normalde bu saatte birlikte olurduk. Acaba iyiler mi? Dün çok güzel bir gün geçirmiştik. Okulun önüne gelmeden düğmeye basıp otobüsten indim. Okulun kapısında çocukların nefesleri kesilmiş bir şekilde görünce hemen yanlarına gittim.

- Çocuklar

- Günaydın. Kyung Rim

- Günaydın

- Bu haliniz ne Jimin

- Yanlış otobüse binmişiz de. İler ki durakta bıraktı da bizi okula koşa koşa geldik.

- Bir dahakine dikkat edin

- Ederiz.

-Yoongi sen nasılsın?

- Uyumak istiyorum.

- İyisin. Şimdi sınıfa girince sıra da yatarsın.

- O zaman çabuk gidelim.

Hep birlikte sınıfa doğru yol aldık. Çocuklar aşırı terlemişti. Onlara su almak için kaytarıp kantine gittim. Hepsinin sularını alıp sınıfa gittim. Herekse suyunu verip yerime oturdum. Bana teşekkür ettikten sonra sularını içtiler. Hepsi şişelerini bitirdiler. Çok yorulmuşlardı. Hoca sınıfa gelip ders anlatmaya başladı. Diğer çocuklar dersi dinlerken Yoongi uyuyordu. Uyurken çok tatlıydı. Ben de kafamı sıraya koyup onu izlemeye başlamıştım. Onu izlemekten kendimi alamamaya başlamıştım. Beni kendine çekiyordu. Ona karşı içimde karışık duygular vardı. Ona karşı ne hissettiğim konusunda kafam çok karışıktı. Sakinliği beni huzura erdiriyordu.

Zil sesi çalmasıyla herkes kalkmıştı. Ben Yoongi de takılı kalmıştım. Herkes dışarı çıktıktan sonra bende gözlerimi kapatıp düşüncelere dalmıştım. Düşüncelerim ile bir süre kendi hakkımda düşündüm. Hayatımın artık normal düzene oturacağını merak ediyorum. Gözlerimi açtıktan sonra Yoongi de uyandı. O an göz göze gelmiştik. Zilin sesiyle kendimizi topladık. Tekrar elif hoca gelmişti derse. Elif hoca çok tatlı bir hocaydı. Onun kadar hiçbir hocayla anlaşamam. Benim ablam olmuştu. Her neyse öğlene kadar olan bütün dersleri işlemiştik. Öğlen arası girince hep birlikte kantine gittik. Herek yemek istediği yemeği sipariş edip masaya oturduk

- çıkışta ne yapıyorsunuz kızlar? (JİMİN)

- hiçbir şey (JURA)

- O zaman birlikte bir yere gidelim (HOSEOK)

- Nereye gidiyoruz? (KYUNG RİM)

- Nereye isterseniz? Bence hayvanat bahçesine gidelim. (Seokjin)

- Bize uyar Seokjin

- O zaman anlaştık.

- Anlaştık.

Yemeklerimiz gelmişti. Yemeklerimizi yiyip saat kaça gideceğimize karar verdik. Ailelerimize haber verdik. Herkesin yanında yedek kıyafeti vardı şans eseri. Çok değişik bir şans olmuştu. Başka zaman böyle bir şey olmaz istesen de olmazdı. Bazen hayatımda ne kadar değişik şeyler oluyor diye düşünüyorum. Düşünmekle de haklıyım bence. Zaman zaman bu hafızamın niye iyileşmiyor. Binde bir olan durum niye bana denk geldi diye üzülüyor ve kendime gülüyorum. Duygularım ile çok değişik bir yaşam tarzım var. Öğle arası bitmiş. Diğer derslerimize girmiştik. Herkes çok çalışmamız gerektiğini bu yılları özleyeceğimizi söylüyor. Bence de doğru söylüyorlar. Bunlar bizim iyi günlerimiz. Çalışmaya başlayacağımız zaman hayatımız bambaşka bir düzene girecekti. Hocalar ödev, proje ve çalışma programı düzenlemiş herkese dağıtmışlardı. Herekse ayrı bir düzen ayarlamışlar. Herksin nasıl anladığı ve nasıl anlayacağına konusunda rehberlik yapmıştı. Bu programa uyarsak ilerde daha iyi yerlere gidebiliriz. Okul bitmiş herkes üstünü değiştirmeye soyunma odalarına gittik. Herkes üstünü giyindikten sonra otobüs durağına gitti. Hayvana bahçesine giden minibüse binip yarım saat sonra vardık. İçine girince içim bir tuhaf oldu. Bir sürü hayvan bu kadar yakında göreceğim hiç aklıma gelmezdi.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Mar 17 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Kayıp HatıraWhere stories live. Discover now