S1 E10:Chitauri

331 31 39
                                    

Bayan Morgan duyduğu çan sesiyle elindeki toz bezini bırakıp içeri doluşan gençlere baktı. Tony tuttuğu oyuncak bebeği sertçe masanın üstüne koydu. "Biz bu bebek hakkında ne bildiğini anlat. "
Yaşlı kadının yorgun gözleri bebekte gezindi.
"Siz bunu nerden buldunuz dün gece kaybolmuştu." Steve diğerlerinin arasından öne çıktı .
"Bayan Morgan bu arkadaşımız Natasha'nın odasındaydı. O dün gece kayboldu bu bebeği yatağında bulduk."

Wanda yaşlı kadına daha yakın olduğu için sakin ve nazil bir şekilde soruyu tekrar etti." Bize bu bebek hakkında ne bildiğinizi anlatır mısınız ?"

Kadın onaylayıp anlatmaya başladı.
"Oldukça eski zamanlarda insanlar bir canavardan korktuklarında o canavarın kuklasını yapar ondan korunduklarını düşürürlerdi. Bir zamanlar bu bebeği Chitauri'den korunmak için yapmışlardı." Sabahtan beri sessiz olan Peter ve Stephen meraklarına yenik düşüp sordular.

"Chitauri de nedir?"

"Ne değil kim .Onun hakkında türlü efsaneler vardır hiç duymadınız mı?"
Gençler olumsuz anlamda başlarını salladılar.

" Buralarda bir kitap olucaktı orda bir şeyler yazıyor olmalı" Kadın kasanın altını kurcalayıp fazlasıyla eski görünen bir kitap çıkardı ve sayfalarda gezinmeye başladı. Sonunda aradığı şeyi bulmuştu ve okumaya başladı.
"İşte burda! Chitauri'yi siyah gözlerinden ve yamulmuş uzuvlarından tanırsınız. Yere kadar uzanan elleri ve siyah saçları vardır. Onu görünce korkudan felç olabilirsiniz işte sizi bitiren şey de bu olur. O kurbanlarının korkularıyla beslenir. Gece yarıları onun kahkahasını duyarsanız artık çok geç sizi hiçbir şey kurtaramaz. Sizin için geliyor demektir."
Duydukları şeylerle adeta kanları çekilmiş gibi oldular. Bruce sinirle parladı.

"Ne yani peşinde olduğumuz şey bir hayalet mi?" Yaşlı kadın tekrar konuştu.

"Büyükbabam bazı ruhların belirli sebeplerden dolayı yaşayanların arasında kaldığını anlatmıştı . Zaman içinde görüntüleri bozuluyor ve kendileri olmaktan çıkıyorlarmış."

"Ne demek bu şimdi. Hakkında başka bir şeyler olmalı ."
Bayan Morgan gözlüklerini düzeltip tekrar gençlere baktı.
"Bu kitap sadece Marvel'in tarihindeki şeyleri anlatıyor. Yani aradığınız yaratık zamanında burda yaşamış. Onun hakkında bir şeyler öğrenebileceğiniz tek yer eski kütüphanedeki arşiv. Tabi sizi oraya alırlar mı bilmem."

Steve kadına teşekkür edip dışarı çıktı. Diğerleri de peşinden gelmişti.
"Bay Stark şimdi kütüphaneye mi gidiyoruz."

"Hayır Peter sen evine gidiyorsun. Diğerleri de öyle. Kütüphaneye bu kadar kalabalıkla gidemeyiz zaten arşiv bölümüne girmemiz için bir şeyler planlamamız gerek çünkü huysuz Wong bizi içeri almaz."

"Pekala kimler gidiyor o zaman."
Wanda erkek kardeşine baktı."Sen eve git Pietro annem benim randevum olduğunu sanıyor sorun olmaz."

"Hayır başına bir şey gelebilir." Bucky gelen anî cesaretle öne çıktı." Ben ona göz kulak olurum." Pietro tek kaşını kaldırıp önce Bucky'e ardından Wanda'ya baktı." İyi tamam başına bir şey gelirse kendini ölü bil Barnes." Wanda kardeşine göz devirdi.
Thor Bruce'a baktı." Biliyorsunuz ki babam belediye başkanı ve binanın alt katında bir arşiv var. Pek büyük değil ama belki bir şeyler buluruz ben ve Bruce oraya gidelim." Diğerleri de onayladı. "Kalanlar bizimle kütüphaneye gidiyor Stephen senin gelmene gerek yok."

"Öyle mi Tony? Eğer ben gelmezsem arşiv bölümüne girmeyi unutun çünkü burda Wong'u ikna edebilecek biri varsa o da benim."

"Ne yapacaksın üstün cazibeni mi kullanacaksın?"

Shadows of Marvel》Avengers (Ara Verildi)Where stories live. Discover now