Csillagharcosok

24 1 0
                                    

A Vegeta-bolygón a természetes gravitáció tízszer nagyobb, mint Földön, amely segített abban, hogy a csillagharcosok nagyobb mértékben tudják növelni harci erejüket és kitartásukat. Az újszülött csecsemőket mindig rangsorolták. Ez a rang határozta meg egy veleszületett csillagharcos rejtett harci erejét.

Külsőre nagyon hasonlóak az emberekhez, kivéve a majomszerű farkukat és azt, hogy a szélsőséges hőmérsékleteket jobban tűrik. Az egyik legfontosabb ezek közül, hogy minden különösebb probléma nélkül képesek utódot nemzeni akár emberi partnerrel is, vagyis közelebbi genetikai rokonságban állnak velük, mint mondjuk a csimpánzok. Ugyanakkor szervezetük működése alapvetően eltér az emberekétől, ami főként sejtjeik szerkezetével és működésével, a kí élettani hatásaival és kezelésével függ össze.

Eleinte valószínűleg a könnyebbnek tűnő utat választották, és a növényekre fanyalodtak, legalább is az ellenálló képességük a természetben előforduló mérgekkel szemben arra utal, hogy volt idő, mikor rendszeresen kapcsolatba kerültek velük. Az állandó éhség azonban agresszívvé, és minden bizonnyal sokkal hatékonyabbá is tette őket a zsákmányszerzés terén, ezért hamarosan felhagytak a gyűjtögetéssel, és mindent levadásztak, ami kicsit is ehetőnek tűnt.

Végtagjaik hosszúak, ujjaik azonban éppen, hogy tömzsik és rövidek. Fülük nagy és elálló, farkukat leszámítva testük általában csupasz, és az arcszőrzet megjelenése is ritka. Vastag szálú, sötét hajuk durva és érdes tapintású, szemük fekete vagy egészen sötétbarna, de vannak kivételek.

A rendkívül intenzív időszak körülbelül hároméves korukra lecseng. Ekkorra szellemileg nagyjából egy kisiskolás szintjén állnak, és fizikailag is inkább egy mini-felnőtt benyomását keltik, mint egy pufók kisgyerekét, de nem nagyobbak, mint egy átlagos hároméves. Ezután azonban fejlődésük üteme lassulni kezd, az emberekhez képest némileg el is marad, különösen megjelenésüket tekintve - egy 12 éves saiyan körülbelül egy 7-8 éves embergyerek méretével rendelkezik. Ugyanakkor testméretük nem teljesen független a rendelkezésükre álló erőtől sem, vagyis felnőttként, sőt, akár idős korukban is nőhetnek még, de ritkán képesek olyan erőre szert tenni, amely észrevehetően lendít a magasságukon.

A gyilkolás összekapcsolódott bennük a jóllakott elégedettség érzetével, és alighanem ez vezetett végül ahhoz a mérhetetlen vérszomjhoz, ami a ma ismert saiyanokra annyira jellemző.

Minden tiszta vérű csillagharcos majomszerű farokkal születik, sőt a legtöbb félvér is, de náluk leginkább csak a fiúk pl. Gohan, Trunks, Goten. A lányok viszont már nem pl. Ai, Sharotto és Bulla. A negyed részben csillagharcosok sem azzal születnek. Nekik csak később vagy egyáltalán nem nő ki. A farok egy különösen érzékeny terület a csillagharcosoknak. Amikor valaki megragadta nekik, akkor ezáltal ideiglenesen mozgásképtelenné lehetett őket tenni. Ugyanakkor ez ellen lehet tenni, ki lehet képezni magukat, hogy felszámolják ezt a gyengeséget. Edzés után a farok már nem befolyásolja, ha valaki megragadja. A farok segítségével meg lehet fogni dolgokat, de az egyensúly érzékben is jelentős szerepe van. A farok további fontos szerepe, hogy telihold fényénél lehetővé teszi az óriásmajommá (Oozaru) átalakulást.

Az óriás majmok hatalmas gorilla szerű lények, hosszú farokkal, páviánéra emlékeztető pofával, borotvaéles fogakkal és vörös szemekkel.

A csillagharcosok kivételes erővel rendelkeznek. Erejük sokkal nagyobb, mint az embereké vagy más idegen fajoké. Ehhez a 10x nagyobb gravitáció is hozzájárul, de a kemény és intenzív edzésekkel, harcokkal is jelentős mértékben tudják növelni erejüket. Ezen kívül ha túlélnek egy halálközeli élményt, akkor sokkal erősebbek lesznek, mint korábban voltak, mivel a testük alkalmazkodik, kompenzálja a sebzést.

Új-VegetaWhere stories live. Discover now