12

254 19 5
                                    

Elena Smith pov

Ik probeer de starende blikken te negeren wanneer ik later die week weer door de school loop. Iedereen weet wat er gebeurd is, wie er bij betrokken waren en wat er is gebeurd met een van de mannen. Ik wil naar mijn vrienden lopen. Ze komen op me af, maar zodra ik hoor wat Jackson zegt schiet ik een hoekje om. 'Ben ik echt de enige die het raar vind dat er opeens allemaal ongelukken gebeuren, precies wanneer Elena op school komt?' Hij praat tegen Alison en Lydia. 

'Ik ben ook net nieuw op school, waarom zou het aan Elena liggen en niet aan mij?' Schiet Alison in de verdediging. 'Jackson heeft een punt, Alison. Denk maar na. Op dat eerste feest vlucht ze ineens, ze was zwaargewond en de volgende dag loopt ze gewoon weer op school en nu dat met die mannen. Het is gewoon vaag.' Een gevoel van verraad bekruipt me en ik moet mijn best doen om mijn hartslag onder controle te houden. Weet dat ze in een paar seconden voorbij lopen en dus maak ik de beslissing om te voorschijn te komen. Ik stap om het hoekje vandaan en ik haal mijn hand lichtelijk arrogant door mijn haar. Ook zij weten dat ik het gehoord heb. Ik stoot tegen Jackson aan die wat achteruit strompelt. 'Oh sorry, ik zag je niet.' Zeg ik gemeen, maar de trilling in mijn stem verraad mijn echt emotie. 'Leen...-' Maar voordat Lydia haar zin kan afmaken ben ik al weg. Ik haast me naar de kleedkamer en laat me op een bankje zakken. Ik begin te denken dat mijn leven in de echte wereld beter was. Ik mis Luna...

Later die middag voeg ik me bij Scott en Stiles die helaas omringt worden door de anderen. 'Elena, hoe was jouw ochtend?' Vraagt Stiles met een glimlach, maar ik zie de bezorgdheid in zijn ogen. 'Heel interessant bedankt.' Mijn telefoon maakt een geluidje en ik lees even gauw het berichtje, maar al gauw klik ik de telefoon weer uit. 'Wie was het?' 'Matthew, maar om eerlijk te zijn denk ik niet dat ik nog met hem uit kan gaan.' 'Waarom niet?' Vraagt Lydia en ze gaat wat naar voren. 'Omdat ik de tegenstander niet kan daten, Jackson had gelijk.' Jacksons grijns groeit. 'Ik wist wel dat je naar me zou luisteren.' 'En omdat we dit weekend nog een wedstrijd hebben en dan zijn er weer nieuwe jongens.' Alison en Lydia schieten in de lach en Jacksons mond valt open. Stiles geeft me een blik waaruit ik kan opmaken dat hij niet kan geloven dat ik dat zojuist zei. 'Hey, Elena.' Zegt Lydia na een korte stilte. 'Het spijt me.' Ik schud een beetje mijn hoofd, 'het maakt niet uit. Ik weet dat het raar is en ik heb zelf geen verklaring, maar ik beloof je. Het is niet mijn schuld.' 'Dat weten we.' Zegt Alison met een glimlach. Jackson wil ertegen in gaan, maar Lydia geeft hem een stoot. 'Het spijt mij ook. Het was fout om je te beschuldigen voor iets waar jij ook niks aan kan doen.' Zegt hij met tegenzin, hij mag me niet, maar dat maakt me niks uit want ik mag hem ook niet.

'De tijd gaat zo snel. Ik bedoel, we hebben dit weekend een wedstrijd en dan daarna aan het einde van de week een prom.' Zegt Lydia terwijl ze in haar tas zoekt, naar waarschijnlijk een lipgloss. 'Prom, hmm ja.' Zeg ik vaag en ik neem een hap van mijn eten. 'Elena! Waarom zeg je dat alsof je het vergeten bent?' Roept Lydia uit waardoor ik schrik. Dit had ik kunnen verwachten. 'Ik ben het niet vergeten, ik ben al door wat mensen gevraagd.' Zeg ik en ik haal mijn hand door mijn haar. 'Ik weet alleen niet of ik ga. Er zijn namelijk wat andere dingen die ik ook nog moet doen.' 'Wat is er nou belangrijker dan prom?' Vraagt Lydia geschrokken en Stiles schudt zijn hoofd een beetje. 'Ik kan wel wat dingen bedenken.' Zegt hij dan, wat ervoor zorgt dat de aandacht nu naar hem gaat. 'Wat bedoel je daar nou mee?' Zegt Lydia bijna schichtig en ik weet dat ik deze situatie moet redden voordat er een discussie komt. 'Er zijn gewoon wat dingen die ik thuis moet regelen. Misschien als iemand me vraagt die ik echt mag, dat ik dan ja zeg, maar ik weet het niet.' 'Je moet gaan, Leen. Lydia heeft mij ook meegekregen, dus dan moet jij ook.' Zegt Alison met een glimlach en het laat mij automatisch ook lachen. 'Prima, dan ga ik mee. Maar ik heb nog wel een jurk nodig.' 'Wij ook gekkie, we gaan volgende week wel ergens met zijn allen.' Nadat Lydia dat gezegd heeft, gaat de bel. 'Tijd voor lacrosse training.' Zegt Stiles met een glimlach terwijl hij zijn tas pakt. 'Ik heb er zin in. Ik kan wel wat agressie kwijt.' Zeg ik met een grijns en ik houd even stand om te wachten op de rest. 'Ik hoop dat ik niet op doel sta.' Zucht Jackson mokkend en ik kan het niet laten om even te grinniken. 'Dat hoop ik ook niet voor je, Wittmore.' Hij rolt met zijn ogen en gaat wat harder lopen om zijn maten bij te houden. Hij en Lydia zijn nog steeds bij elkaar, maar iets zegt me dat dat ook niet lang meer gaat duren. Soms zie ik de blikken die hij haar geeft en daardoor weet ik gewoon dat hij er klaar mee is. Een grote reden dat het uit ging in de serie was omdat hij haar ook niet meer vertrouwde, maar dat ding met Scott is nog niet gebeurd dus ik vraag me af of dat tijdens deze training gaat gebeuren.

'Elena?!' 'Huh? Wat?' Ik schrik op en kijk naar Scott die mijn naam zei. 'Ik vroeg of je er nog bij was.' 'Nu wel.' Zeg ik gauw, wat de anderen laat lachen. 'Ongelooflijk.' 

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jun 10, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Lost in Teen wolfWhere stories live. Discover now