Bizar...

139 5 0
                                    

Toate pozele erau în familie, doar anii difereau. Sub o cârpă ponosită era o poză cu un băiat de șaisprezece ani, îmbrăcat elegant ce se sprijinea în baston. Pe cap purta o pălărie, ce avea prinsă de ea o pană mare de corb, iar lângă un puf gri, ce dădea o nuanță de eleganță a secolelor 19-20. Purta un frac lung și se asorta cu cămașa sa albă. Era desfacut la primii doi nasturi și denota un comportament rebel, rar în timpul său.
Am lasat ușor poza pe șemineu, poziționâd-o în rând cu celelalte poze. M-am întors cu fața la hol și am observat o ușă ieșind silențios de lângă un raft cu cărți. "Asta de unde a mai aparut?" Știam sigur că nu trebuia sa fie acolo, trebuia să fie un dulăpior. Dulapul era la stânga de raft, urmele care ar fi dovedit mutarea lui nu sunt. M-am indreptat spre ușă și am împins dulapul cât să încap pe ușa. Am apucat de clanță și am încercat sa o deschid. Era incuiata pe dinauntru. Ochii mi s-au ațintit spre dulăpior și am început să caut prin el. Primele două rafturi erau goale, dar în al treilea am găsit o cutie cu chibrit și câteva ghemuri cu ață colorata iar fipte in ele erau niște iglițe. Am luat cutia și mi-am aruncat privirea spre o măsuță înaltă, iar acolo am gasit o lampă cu petrol. După ce am luat-o am continuat să caut și în următoarele două compartimente. În al cincilea am găsit niște cârpe, perechi de ciorapi si lenjerie intimă, dar printre ele am găsit un cuțit de bucătărie ruginit. L-am luat din haine și l-am examinat.
"Ce căuta un cuțit printre nădragi?" Cu siguranță a fost ascuns, pentru un lucru, dar pentru ce? Oare să se apere? Nu cred păreau să fie destui băieți în casă. M-am ridicat in picioare și am încercat să-mi revind din amețeala cauzată aplicării prea mult într-un loc. Ochii mi s-au împăienjenit și a trebuit să mă frec la ochi. O ușă în momentul acela se închise zgomotos, tresărind am observat că ușa din apropierea semineului începuse să scârțâie, crăpându-se. M-am grăbit să intru pe ușa, si am dat de un hol slab iluminat.

Sfânta VineriWhere stories live. Discover now