"EL"

60 4 0
                                    


Instinctul m-a pus în mișcare și fără să-mi dau seama eram sub birou. Ușa se deschise răsunându-i ecoul prin încăpere. Pe ea intrase ceva, nu-mi puteam da seama ce era, dar cu siguranță nu era o ființă umană. Mă pusesem jos să văd printr-o gaură ce se întâmplă, din păcate am putut vedea doar podeaua. Creatura începuse să se plimbe prin cameră, iar pașii lui umpleau golul lăsat în urma trântirii uși. Prin ea am văzut picioarele lungi și subțiri,care aveau niște tălpi imense, iar uneori mâinile sale cădeau la podea,de parcă nu-și putea menține forma sa verticală, specifică pentru oameni.

Era...special, nu puteai să spui că e om sau monstrul pe care noi oamenii îi știm și adorăm, părea mai mult o umbră, ba nu! erau puricii televizorului când nu mai avea cablul conectat. Părea că trăia în două lumi, esența sa se ducea într-un vid pe care ochiul omenesc nu-l putea zări. A examinat camera pentru câteva minute bune, în care sufletul meu ardea tot combustibilul la putere maximă, și respirația îmi era greoaie, mâinile tremurau așa de tare, încât nu înțelegeam dacă ele chiar erau în lumea asta.

Dar el fugise și răsturnase cu putere canapeaua trimițând-o în peretele opus, înțepenind-o în cele trei picioare, lăsându-l pe al patrulea dezgolit și la mintea animalului. Inima încremenii la auzul bubuiturii, ochii se bulbucară așa de tare încat mintea, îmi țipa că nu e real. După creatura se îndreptă spre birou, iar pașii săi erau la fel de agresivi ca și comportamentul său. Se oprii chiar lângă marginea biroului, iar atunci am simțit cum mica mea aventură s-a sfârșit. Mâinile sale lungi au apucat de latura în care îți băgai scaunul, și se pregătea să se uite ce era în el. M-am ghemuit ținând cu mâinile de picioare și rugându-mă să nu se uite aici.Spre nefericirea mea, auzeam cum corpul său imens se punea pe masă, iar eu pregatindu-mă de inevitabil. În ultimele secunde am simțit cum tot corpul s-a contractat involuntar, iar prin minte mi-a umblat un gând de a fugi. Norocul îmi surâse, și un obiect a căzut într-o altă cameră, iar monstrul și-a desprins mâinile de pe masă și a fugit înspre zgomot.

Ai ajuns la finalul capitolelor publicate.

⏰ Ultima actualizare: Jun 03, 2020 ⏰

Adaugă această povestire la Biblioteca ta pentru a primi notificări despre capitolele noi!

Sfânta VineriUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum