Hoofdstuk 20

2K 48 7
                                    

Mijn broer en zijn dochter zitten op mijn bank. Ik geef mijn broer een kop koffie en kleine Annie Rose een beker limonade. Het is leuk om tante te zijn. Af en toe even de zorg voor een kind hebben, maar niet alle verantwoordelijkheden van ouders. 

"Hoe gaat het?" vraagt Sander. Ik haal mijn schouders op. 

"Het gaat wel prima. Druk met school. Weinig tijd voor mezelf." 

"Veel huiswerk?" 

"Ja, redelijk. Vooral veel verslagen. Veel onderzoek." 

"Maar naast dat je veel schoolwerk hebt gaat het goed?" Ik knik en neem een slok van mijn thee. Mijn broer kijkt naar me. "Ook met de schulden." Ik haal de kop thee van mijn lippen en knik nog een keer. "Hoe betaal je ze af?"

"Ik werk veel," zeg ik. Ik wist niet dat ik zo goed kon liegen. 

"Als je het niet red kan je altijd geld bij mij vragen. Halston en ik-"

"Ik weet het. Jullie hebben het financieel heel goed. Ik wil je geld niet Sander. Ik heb het niet meer nodig." 

"Je hebt een schuld van €1000. Hoe wil je die afbetalen en volgende maand ook genoeg geld hebben om je studie te betalen? Je hebt dat geld niet zo snel bij elkaar." 

"Ik werk veel, Sander!" zeg ik boos. Annie kijkt me aan. Ik kijk naar Sander. "Stop met de vader uithangen. Je bent mijn broer," sis ik. Ik sta op en loop naar de keuken. Ik pak een reep chocolade uit de koelkast en loop weer naar de bank. 

"Rosie, je moet niet zo flippen. Ik wil je alleen maar helpen." 

"Dat weet ik," zeg ik zuchtend. "Ik wil niet geholpen worden." 

"Dan help ik niet." 

"Dank je," zeg ik en breek een stuk chocolade af. Annie kijkt me nog steeds aan en ik geef haar een stuk van de chocolade. 

"Ze mag niet teveel," zegt Sander. 

"Ze is niet zo vaak bij haar tante. Een stukje kan geen kwaad," zeg ik en breek voor mezelf ook een groot stuk af. Sander lacht. 

"Je moet haar niet volstouwen, he." 

"Nee nee, maar wel een snackje tussendoor." Ik kijk naar Annie. Het voelde als een enorme eer toen het eerste kindje van mijn broer naar mij vernoemd werd. Haar tweede naam tenminste. Rose. Annie Rose. Annie komt van de naam van mijn moeder, Anna.

"Hoe gaat het nu met Halston?" vraag ik. 

"Ze heeft een pittig aanwezige buik." Het tweede kindje van mijn broer is onderweg. Nog twee maandjes en dan word ik voor de tweede keer tante. Raar. Mijn broer is pas 25 en wordt voor de tweede keer papa. Ik ben 21 en heb nog niet eens een relatie. Het enige wat ik heb is iemand met wie ik een overeenkomst heb. 

"Voelt ze zich goed?" 

"Heel goed. Ze kijkt heel erg uit naar het kindje." Ik glimlach. 

"Dat snap ik. Weten jullie nu al wat het is of gaan jullie echt wachten tot de geboorte?"

"We gaan echt wachten tot de geboorte," zegt Sander lachend.

"Oké," zucht ik. "Het was te proberen. Ik neem aan dat ik wel als eerste wordt gebeld na de geboorte toch?" 

"Nou je was bij de geboorte van Annie, dus ik gok dat je er nu weer bij zal zijn." Ik knik terwijl ik een stukje chocolade in mijn mond stop. 

"De kans is aanwezig ja," zeg ik. Sander lacht. 

-

Ik loop samen met Sander en Annie de trap af en leidt ze het appartementencomplex uit. "Doe de groetjes aan Halston en kom snel weer even langs," zeg ik. Sander drukt een kus op mijn wang. 

"Ik kom snel weer naar je toe." Ik glimlach. 

"Doei Annie," zeg ik en ga door mijn hurken. Annie kijkt me met haar stralende bruine oogjes aan en glimlacht. Ze slaat haar armen om me heen.

"Doei," zegt ze. Ik druk een kusje op haar voorhoofd. Ze giechelt en dan loopt ze samen met Sander weg. Terwijl zij weglopen komt er een postbode aanlopen. 

"Welk nummer?" vraagt hij. 

"1203," zeg ik. Hij kijkt tussen de stapel post en vist er twee enveloppen uit. "Dank u wel, zeg ik en laat de postbode het complex in. 

Wanneer ik terug ben in mijn appartement open ik de eerste envelop. Een rekening, natuurlijk. Ik zucht en leg hem op de bank neer. De andere envelop bevat geld en een klein briefje. 

Dank je voor de leuke avond gisteren. 

Landon. 

x

Ik glimlach en pak het geld uit de envelop. €1000. Ik weet niet wat ik met het geld moet doen. Het voelt als stelen. Het voelt alsof ik misbruik van hem maak. Ik verlies niks aan een avond met hem, alleen tijd, maar hij verliest er €1000 per keer mee. Ik pak mijn telefoon. 

Dank je wel voor het geld. Je hoeft niet zo veel te geven. Rosie.

Ik loop met het geld naar mijn kamer en stop het in een schoenendoos onder mijn bed. Ik moet dit geld alleen pakken als ik het echt nodig heb. Morgenochtend betaal ik mijn openstaande rekeningen voor een deel af, maar ik probeer zo min mogelijk aan Landons geld te zitten. Mocht hij het ooit weer nodig hebben. 

Geen dank. Ik zie je eind deze week weer. x

Landon heeft snel terug gereageerd. Ik kijk naar de 'x' aan het einde van het berichtje en krijg een raar gevoel. Ik weet wat het is, maar ik wil het niet voelen. We hebben een overeenkomst. Het zou heel dom zijn om verliefd te worden op een man die duidelijk aangeeft geen relatie te willen. 

Tot dan.

Stuur ik terug. 

Gimme some sugar, daddyWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu