Hoofdstuk 22

1.9K 49 11
                                    

Het is heel laat. Landon is weer de woonkamer uitgelopen om nog wat extra chipjes uit de keuken te pakken. Ik staar naar het bijna lege glas wijn in mijn hand. Wat doe ik hier ook eigenlijk? 

Toen ik mijn broer begin deze week zag met zijn dochter wist ik dat wat ik nu aan het doen ben zo niet is wat ik wil. Ik wil verliefd worden, een bruiloft, kindjes. Ik wil geen overeenkomst, wijn en geld. 

Ik heb het geld wel nodig, dat zeker, maar ik wil het geld niet op deze manier verkrijgen. Toch wil ik de overeenkomst ook niet opgeven, want ik geniet wel ontzettend van Landon zijn gezelschap. Ik zucht en drink het laatste beetje wijn op. 

"Wil je nog wat wijn?" vraagt Landon die net de woonkamer in komt lopen. 

"Uhm, ik moet zometeen wel naar huis," zeg ik.

"Als je dat wilt dan kan ik je zometeen naar huis brengen," zegt hij en komt naast me op de bank zitten. "Krijg je er nog een paar chipjes in?" vraagt hij en reikt me een schaaltje chips toe. 

"Altijd," zeg ik glimlachend en pak het schaaltje aan. 

"Je weet dat je niet naar huis hoeft, he?" vraagt Landon. 

"Hoe bedoel je? Dat ik hier blijf slapen?" 

"Dat zou kunnen. Volgens de overeenkomst zou je vrijdag en zaterdag vrijhouden, dus volgens mij heb jij morgen niks te doen." Ik schud glimlachend mijn hoofd. 

"Ik heb inderdaad niks te doen, maar ik weet niet of ik hier moet slapen," zeg ik. 

"Waarom zou je het niet weten?"

"Omdat we dat nooit hebben besproken," zeg ik. "Ik heb niet eens schone kleding mee." 

"Is dat waar je je druk om maakt? Ik heb hier vast nog wel kleding liggen van mijn zus en anders pak je iets van mij. Dat valt allemaal te regelen." 

"Maar het staat niet in de overeenkomst, toch? Ik hoef dit toch niet te doen?" vraag ik. 

"Je hoeft het niet te doen nee. Ik geef alleen aan dat dat een optie is. Je kan hier blijven slapen. Ik heb een logeerkamer, als je dat fijner vind." Ik besef nu wat hij eerst wilde. 

"Wilde je eerst samen slapen?" vraag ik. 

"Ik sluit niks uit. We hebben alles op optioneel staan, toch?" 

"Ja, maar-" Weer weet ik niet wat ik moet zeggen. 

"Ik zeg alleen dat ik je de optie geef. Als je niet samen wilt slapen of überhaupt niet hier is dat ook goed." 

"Ik-" Ik stop weer met praten en denk eerst na voordat ik dingen zeg. Als ik hier niet blijf slapen is er een kans dat we elkaar morgen niet zien en als ik eerlijk ben vind ik alle tijd met hem wel echt heel erg fijn. Als ik hier wel blijf slapen en ik morgen de hele dag met hem optrek wordt het moeilijk voor mij. Ik merk dat ik namelijk al lichte gevoelens aan het ontwikkelen ben. Toch maakt het weinig uit of ik nu blijf slapen en hem morgen zie, of ik hem volgende week pas weer zie. De gevoelens gaan zich waarschijnlijk alsnog ontwikkelen. 

"Wil je hier slapen of wil je liever naar huis?" 

"Wat lijkt je verstandig?" vraag ik. 

"Ik zou het leuk vinden als je hier blijft slapen." 

"Dan blijf ik hier slapen," zeg ik. 

-

Landon schenkt me nog een glas wijn in. "Ik heb echt genoeg," zeg ik en pak het glas van hem aan. 

"Als je echt genoeg had dan had je het glas niet aangepakt." Ik lach. 

"Pak het glas van me over, Landon. Ik heb echt genoeg." Landon pakt het glas uit mijn hand en zet het op de tafel neer. Ik ben inmiddels vrij erg aangeschoten en lig met mijn hoofd tegen Landons arm aan. Landons arm ligt om me heengeslagen en hij wrijft met zijn hand over mijn wang. 

"Je bent een leuk meisje, Rosie." Ik glimlach en kijk hem aan. 

"Jij een leuke jongen, Landon." Ik kijk naar het glas wijn op tafel. "Ik ben moe," zeg ik en kijk weer naar Landon. 

"Dan gaan we slapen." Ik knik. 

"Ik ging bij jou slapen toch?" 

"Je zou hier blijven slapen ja, maar als je in een eigen bed wilt mag dat." Landon wilt opstaan. Ik sla mijn armen om zijn arm heen. 

"Niet weggaan," zeg ik en trek een pruillipje. Landon glimlacht. 

"Rosie, we gaan naar bed." Ik bijt op mijn lip. 

"En naar bed gaan betekend?" 

"Slapen." Teleurgesteld laat ik zijn arm los. Landon kijkt me zuchtend aan. "Rosie, ik weet dat je geen seks of iets dergelijks wilt. Dan ga ik geen misbruik van je maken als je lam bent." 

"Ik ben niet lam. Ik ben aangeschoten." 

"Dat maakt vrij weinig uit. Ik ga je in bed leggen en we gaan slapen." 

"Landon, ik wil een knuffel," zeg ik. 

"Een knuffel kan je krijgen, als je opstaat." Ik sta op en wankel eventjes. Ik sla mijn armen om Landons nek en leg mijn hoofd op zijn schouder. 

"Je ruikt lekker," zeg ik. Landon lacht. 

"Dank je." 

"Kunnen we samen slapen en knuffelen?" vraag ik. Landons armen liggen rond mijn middel. 

"Dat kan ja. Als je dat wilt." Ik kijk Landon aan. Hij ziet er echt knap uit. Ik kijk naar zijn lippen. "Wil je dat, Rosie?" 

"Heel graag." Landon drukt een kus op mijn voorhoofd. "Kom, dan gaan we naar de slaapkamer." Ik loop achter hem aan. Hij heeft mijn hand vast. 

"Ik vind deze romantiek wel leuk," zeg ik. 

"Romantiek?" 

"Ja. Wijn, snacks, praten." Landon kijkt me aan en glimlacht. 

"Ik ben blij dat je het leuk vind." We lopen de slaapkamer in. Ik neem de kamer maar half in me op, want mijn ogen gaan gelijk naar het grote bed. Ik laat Landons hand los en loop naar het bed. Zodra ik bij het bed sta laat ik me erop vallen. 

"Lekker," zeg ik. Het bed is heerlijk zacht. Ik kijk naar Landon die zijn blouse uitrekt en ook ik trek mijn kleding uit. Ik wil hem nu zo graag zoenen en knuffelen en nog een paar stappen verder. "Kom eens," zeg ik. Landon loopt naar me toe. 

"Rosie, we gaan niks doen, echt niet. Niet als je aangeschoten bent." 

"Misschien wil ik gewoon knuffelen," zeg ik en ga aan zijn arm trekken. 

"Knuffelen kan, maar ik ga me eerst even klaarmaken voor bed." 

"Eerst een knuffel?" vraag ik. Landon kijkt me aan. Ik trek een pruillip. Landon zucht en komt op de dekens liggen. "Knuffeltje," zeg ik met een smekend stemmetje. 

"Ja kom maar," zegt Landon en hij opent zijn armen. Ik knuffel hem en druk een kus op zijn wang. "Niet doen, Rosie." Ik zucht en leg mijn gezicht in zijn nek. Ik adem zijn geur in en val dan in slaap. 

Gimme some sugar, daddyWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu