13. Vrienden?

116 25 18
                                    

'Hoi, ik ben Rox. Wie zijn jullie?'

Ik neem ze allemaal in me op, het zijn drie jongens. Twee hebben een ontbloot bovenlijf en één heeft een soort jack aan gemaakt van een vacht van een, denk ik, hert. Hij heeft lange zwarte haren en donkerbruine ogen. Als ik heel eerlijk ben ziet hij er een beetje vrouwelijk uit.
Een van de andere jongens neemt het woord: 'Hoi Rox, ik ben Sik'is ook wel vriend. De gene met het jack aan is...' ze wisselen even snel een blik 'Aditsan. En de andere is Tse.'
Sik'is kijkt me blij aan.
De jongen die blijkbaar Tse heet heeft ook lange zwarte haren waar één veer  uitsteekt hij heeft hele donkere ogen waar een soort glans op ligt.
Hij kijkt me boos aan.
'Wat kijk je? Ik ben Tse dat betekent rots. Hard als steen dus! Ik mag jou niet!'
'Hoi Rox' Aditsan 'Ik ben dus Aditsan en ik ben twaalf jaar. En jij? Let maar niet op Tse, hij moet altijd even wennen als er een nieuwe is.' Ah vandaar. 'Ik ben dertien bijna veertien. Ik sna....'
'Jooooo jongens weet je wat ik net hoorde? Er is dus zo'n meisje en dat is het zusje van Wematin en die heeft Auqui in zijn buik gestoken en als we haar zien dan... Oh, eh ben jij Rox?' ik grinnik 'Ja ik ben Rox.' Hij grijnst 'Oh ja, ik ben Maska en de sterkste en coolste hier. Maar dat had je denk ik al door.' Aditsan en Sik'is schieten in de lach en Tse laat een sarcastisch kuchje horen.
'Maar ben jij echt het zusje van Wematin? Ik bedoel jij hebt blauwe ogen en hij donkerbruin en bijna zwart!' vraagt Aditsan 'Ja, lang verhaal, maar wat als je mij zag? Maska?' 'Oja, eh als we jou zouden zien dan moesten we zeggen dat Wematin op je wacht zodat je handen en armen verbonden kunnen worden' na die woorden kijkt hij even naar mijn armen en handen en ik voel meteen de pijn terug komen.

Hebben jullie dat ook? Dat je pijn hebt, iets anders doet, en dan nergens last van hebben en dat je er aan denkt of herinnerd wordt en dat de pijn dan weer meteen terug is.

Ik zeg nog even dag en loop snel naar Wematin toe. 'Ah Rox daar ben je. Misschien goed om je armen even te verbinden, anders gaat er straks littekenweefsel ontstaan.' ik knik 'Ga maar even zitten.' ik ga zitten 'Wematin?' 'Ja' 'Ik hoorde dat de man die ik had gestoken iets van Auqui heet, wat betekent dat? En wat voor een type is hij? En zijn vader?'
Hij glimlacht 'Om je vragen een voor een te beantwoorden: Auqui betekent Prins. Hij is de enige zoon van het opperhoofd en er wordt gezegd dat zijn vader het opperhoofd is en zijn moeder een gevangene die na zijn geboorte is verkocht voor wapens en paarden. En zijn type? Het is een soort loverboy die denkt dat hij alles kan, kijk voor hem uit, alsjeblieft! Zijn vader is het opperhoofd van de dichtstbijzijnde Ute stam, hij verkoopt gevangenen en martelen is een van zijn hobby's. Ze zijn gevaarlijk. En nu jij zijn zoon bijna hebt vermoord zal hij alles proberen om wraak te nemen. Maar dat zal nog wel even duren, hij moet eerst zijn zoon in veiligheid brengen en onze verkenners hebben geen kamp in de buurt gezien dus ze moeten langer rijden en met een gewonde zijn ze zo i zo al langzamer. Ook zal Auqui natuurlijk mee willen doen met de wraakactie dus hij zal eerst moeten herstellen. Hem kennende zal hij weer te vroeg weer gaan trainen waardoor zijn wond weer open gaat. Dus we kunnen ze op z'n vroegst gezegd over 4 maanden verwachten. Maar als ze komen moet je wel voor bereid zijn. Kan je goed vechten?' ik zucht 'Eh, ik kan op zich wel goed schieten en dus mikken en met messen kan ik een beetje om gaan, maar echt vechten of met een tomahawk of boog niet. Ik kan wel paardrijden. Maar niet op jullie manier.' 'Nou dat zal je wel gauw leren want dat is één van de eerste dingen die ik je ga leren als we bij ons dorp zijn!' 'Oké, dat is leuk! Maar hoe ver is jullie dorp?' 'Een halve dag rijden. We vertrekken als de maan en sterren er zijn.' wat ik vergeten te melden was dat het inmiddels bijna donker is. Het duel, de slang en het gevecht hebben allemaal 's avonds plaats gevonden en inmiddels is het schemeren overgegaan in donker. 'Zo, klaar! Heb ik je pijn gedaan?' ondertussen heeft Wematin mijn armen en polsen verbonden en ik heb er echt hélemaal níks van gevoeld. 'Wow, bedankt! Nee ik heb bijna niks gevoeld!' er zit een soort verband omheen maar ik word al gauw uit mijn gedachten gehaald door Wematin die vraagt of ik honger heb. En of! Ik heb twee dagen niks gegeten! Dus ik zeg dat ik het niet heel erg zou vinden om wat voedsel te consumeren, waarna we allebei moeten lachen.

We eten een soort brandnetelsoep met een stukje vlees van een dier dat ze onderweg hebben gevangen. Ik zit naast Wematin tegen een boom aan aan de zijkant van de open plek waardoor ik alles kan overzien. Dan zie ik iemand die aan het schreeuwen is naar iemand anders en die mij bekend voorkomt 'Wematin?' 'Hm?' zegt hij terwijl hij een slok van z'n brandnetelsoep neemt. 'Die man daar die mij vanochtend wilde slaan, wie is dat?' 'Oh dat is Akecheta ook wel vechter, hij is niet zo van de regels.' 'Oh oké. Ik mag hem niet.' hij glimlacht 'Je kan niet met iedereen vrienden zijn. Maar ik denk dat hij een hard verleden heeft gehad.' 'Hoezo?' 'Hij is nog niet zo heel lang bij ons, hij zegt dat hij is verstoten door een andere stam en vroeg of hij bij ons mocht horen. Qochata en ik waren toen naar de Apache stam toe voor onderhandelingen het onder opperhoofd had hem al met ceremonie en al opgenomen in onze stam. Wij konden het niet meer ongedaan maken, maar we zijn wel boos geworden op het onder opperhoofd dat hij iets zonder onze toestemming had gedaan. Hij is nu een ex-onder opperhoofd.'
'Oh' ik neem nog een hap van het vlees, mijn brandnetelsoep had ik al op, ik had zo'n honger! Ik blik op Wematins soep. Hij grinnikt 'Wil je mijn soep?' ik knik enthousiast 'In ruil voor je vlees.' ik schud mijn hoofd 'Nee laat maar, dit is mijn vlees!' hij lacht 'Dacht ik al, hier.' hij neemt nog een slok en geeft het dan aan mij. 'Voor deze ene keer.' zegt hij met een knipoog.

================================

Hi!
Weer een nieuw hoofdstuk!
Sorry een beetje later dan verwacht, maar school is druk! Zelfs nu we online lessen hebben. Jullie ook?
Ik hoop dat jullie het een leuk hoofdstuk vonden!
Wat vonden jullie fijner een lang hoofdstuk (zoals dit) of een korte (zoals 1 (die vind ik zelf trouwens wel heel kort))
Zin in het nieuwe hoofdstuk?
Ik wel!
Stem!
Reageer!
Thx!

Tot het volgende hoofdstuk!
~boekenwormenlezers~

Het Indianen MeisjeHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin