• 70 •

459 26 12
                                    

POV Maeve

We zijn nu twee weken verder, afgelopen vrijdag was de diploma uitreiking. En wonder boven wonder, heeft Austin het gehaald. Wel met het minimale wat nodig is, maar gehaald is gehaald. En Hailey had de hoogste score van iedereen, wat we al hadden kunnen raden. Ook is ze aangenomen op Harvard, wat ik haar onwijs gun.

De uitreiking was erg emotioneel voor mij en Hailey, van iedereen waren er trotse ouders te zien. Papa nam niet eens de moeite om vanuit Japan terug te komen, blijkbaar was hij op huwelijksreis met zijn nieuwe vlam. Zelfs opa en oma wisten niet dat hij alweer getrouwd was, maar het is goed zo. Als hij gelukkig met haar is, dan is dat prima, maar zodra hij ook maar iets van ons nodig heeft, heb je mij niet gezien.

En ja, dat mama er niet bij kon zijn, is van zelf sprekend. Het gaat wel heel goed met haar, de dokters verwachten dat als ze deze stijgende lijn aanhoudt, ze begin volgende maand naar huis mag.

"Hey, waar denk je aan?" Noen ploft naast me op de bank en houdt me een beker gevuld met drank voor. Ik pak de beker aan en haal mijn schouders op. "Gewoon, de afgelopen weken, en aan mijn moeder," zucht ik. "Je doet het hartstikke goed Maeve, en nu is het tijd voor een feestje." Grijnst hij naar me terwijl hij opstaat en zijn hand uitsteekt. "Oké, oké, sorry. Ik zal al niet meer sip zijn," grinnik ik terwijl ik zijn hand vastpak en opsta.

"Truth or dare aan Maeve," grijnst Scott naar me, we zijn al aardig wat rondjes verder en de drank doet goed zijn werk. "Dare," grinnik ik met een dubbele tong, of het een slimme keuze is, weet ik niet, maar we zullen zien.

"Maak je lapdance af bij Aus," lacht Vince, hij is overduidelijk goed dronken. "Dat was niet mijn plan, maar wel een goed alternatief," grinnikt Scott.

"Sorry, maar daarvoor moet ik echt meer gedronken hebben. Ik ben nog te nuchter om Austin zijn kop aan te kunnen staan," zeg ik fel, terwijl ik oogcontact met Austin maak.

"En wie heeft gezegd dat ik een lapdance van jou wil?" Hij trekt een wenkbrauw op, terwijl hij me aankijkt. Hij staat een beetje buiten het groepje, en het valt me op dat hij nog geen alcohol heeft aangeraakt.

Ik open mijn mond om wat te zeggen, maar ik word onderbroken door Scott. "Vertel wat je favoriete standje is," grijnst hij naar me en ik rol grinnikend met mijn ogen.

"Jullie zijn wel erg geïnteresseerd in ons seksleven," mengt Austin zich er tussen. "Óns seksleven?" Vraag ik aan hem en hij slaat zijn ogen meteen neer.

"Er is geen ons meer," vertel ik hem bot, terwijl de tranen mijn ogen vullen. Natuurlijk wil ik dat er nog steeds een 'ons' is, en dat ik weer in zijn armen in slaap kan vallen.

Zonder iets te zeggen pakt Ise mijn arm vast en neemt ze me mee naar buiten. Hoe warm het vanmiddag was, hoe koud het nu is merk ik zodra ik buiten sta. Een koude rilling glijdt over mijn ruggengraat en ik wiebel met mijn voeten.

"Ik hou nog steeds zoveel van hem," mompel ik terwijl ik aan de velletjes rond mijn nagels trek. "Hij is ook nog steeds gek op jou Maeve, hij heeft aan mij gevraagd of hij nog een kans bij je zou maken als hij nu per direct stopt met drinken," zegt ze en ik haal mijn schouders op, terwijl de eerste tranen over mijn wangen glijden.

"Weet je wat het is Ies, ik houd nog steeds onwijs veel van hem, en dat weet hij. Hij denkt dat hij alles bij mij kan maken, omdat ik toch zo hopeloos verliefd op hem ben. Maar ik ben op, helemaal opgebrand. Ik geef hem wat hij nodig heeft, maar nooit krijg ik wat van hem terug," zucht ik. Ze glimlacht bemoedigend naar mij terwijl ze mijn tranen wegveegt.

"E-en ik be-." De tranen stromen in een rotgang over mijn wangen, ik heb niet eens de tijd om mijn zin af te maken. Ze slaat haar armen mij heen terwijl ik mijn tranen de vrije loop laat gaan.

The O'Neill TwinsWhere stories live. Discover now