Čtrnáctná

1.9K 104 178
                                    

První týden a kousek karantény je za námi, juchů! Kolik z vás už chce zabít členy vlastní rodiny? Já rozhodně, ponorka se rozjíždí nádherně a ty tři uvřískané děti mi ke klidu nepřidávají. :D Upřímně doufám, že jste všichni v pořádku a zdraví. Nám potvrdili jednoho nakaženého člověka v naší malé vesničce a mamka s babičkou se málem zbláznily. Doufám, že to brzy zase pomine, opravdu jo. 
Užijte si čtení!


Únos syna ministra vnitřní bezpečnosti se zdála jako vážná a velice významná mise, ale Tony si nemohl pomoct a musel si z toho dělat legraci. Mise dostala krycí název Medvídek Pú - pravděpodobně protože po návratu do auta našel ministr v autosedačce jen plyšového medvídka Pú, zatímco jeho syn ležel dávno svázaný na podlaze dodávky - a Tonyho to opravdu nemístně rozesmálo pokaždé, když si na to vzpomněl.

"A tenhle znáte?" zeptal se a proletěl nad Kapitánem, aby měl lepší přístup ke chlapovi, který se ho chystal střelit do zad. "Přijde medvídek Pú do řeznictví a ptá se, jestli mají šunku."

"A pak řezníka zastřelí, aby pomstil Prasátko, víme," zkazil mu Clint pointu a dle tónu jeho hlasu si to náležitě užíval. "Něco novějšího bys tam neměl?"

"Pro tebe už ne."

"Chlapi, mám Kevina!" oznámila Natasha spěšně a rychle oddechovala. Musela běžet a na stoprocent držela to mládě v náručí, že jí to dávalo tak zabrat. "Kryjte nás, dostanu ho do jetu."

Tony změnil směr letu a spolu s Hulkem udělali únikovou cestu rovnou ke quinjetu. Šlo to dobře, kdyby nedostal SHIELD zprávu, že jeden z únosců má zbraň, která by jako z ruky vypadla jednomu z chitauri, nebyla by to vůbec věc Avengers. Policie by to zvládla sama.

"Pane, volá vám Happy," ozval se Jarvis a Tony si opravdu pohrával s myšlenkou, že hovor odmítne. Všichni z týmu mu už mnohokrát říkali, že by neměl vyřizovat osobní rozhovory během misí, pokud to znamená jeho rozptýlení. "Jde o slečnu Pottsovou," dodal Jarvis a ona myšlenka byla okamžitě odsunuta stranou. Hovor přijal.

"Tony, díky bohu!" vykřikl Happy okamžitě, ani se nestihl ozvat. Tonyho žaludek se stáhl, tohle neznělo dobře. Happy mluvil rychle, lapal po dechu a byl cokoliv jiného, jen ne v klidu.

"O co jde, Happy? Nadechni se a mluv," poručil přikře a už myslel na nejhorší věci, které se Pepper mohly stát. Autonehoda byla jedna z nich a hned se mu to potvrdilo.

"Pepper bourala! Jsou v nemocnici a doktoři mi nechtějí nic říct. Nevím, jak na tom je, Tony, nevím, co dělat!"

Tony rychle zhodnotil situaci pod sebou. Natasha se schovávala s malým Kevinem v quinjetu, zatímco se Kapitán, Clint a Hulk snažili zneškodnit zbytek útočníků. Jarvis našel už jen tři muže. Měli prakticky hotovo.

"Letím tam," řekl okamžitě, otáčeje se směr New York. "Musím jít! Pošlu vám oblek, pomůže vám to tu dokončit!" oznámil ještě týmu a hned nato komunikaci přerušil, aby se nemusel vypořádávat s jejich nesouhlasem.

V uších mu hučela krev a srdce bilo závratně rychle. Pepper bude v pořádku, bude v pořádku, opakoval si stále dokola. Zjistil si od Happyho v jaké nemocnici jsou, poručil Jarvisovi, aby dal všechnu energii do trysek a řítil se pryč.


Tony přistál rovnou před vchodem do nemocnice, vyskočil z obleku a hnal se dovnitř. Lidé před ním spěšně uhýbali, valili na něj oči a cosi si šeptali, ale to mu bylo v tu chvíli absolutně u prdele. Happyho našel na chodbě před jednou z ordinací. Chodil tam a zpátky, čelo se mu lesklo potem, rychle dýchal a pohled měl nepřítomný a starostlivý.

Ani dnes se svět nepřestal točit (Stony CZ FF)حيث تعيش القصص. اكتشف الآن