2

191 24 35
                                    


DEREK POV
___________

      Ma trezisem cu o durere severe de cap, excesul de alcool si nervii provocati de tatal meu fiind principalii factori vinovati.

Cobor alene din patul mare, destinatia fiind baia care din fericire era la o usa distanta de camera mea, daca nu aveam baie in camera trebuia sa cobor doua etaje pana la cea de jos, si la cat de mahmur sunt nu m-as fi mirat daca as fi picat in cap pe scarile alea. Dupa ce termin dusul si imi spal dintii, aleg ceva decent de imbracat si ma indrept spre scarile din marmura ce duc la etajut anterior unde era biroul tatalui meu si alte cateva camere goale de depozitare. Cobor imediat si cealalata perche de scari spiralata si ajung in sufrageria mare mobilata in stil regal.

- Scumpule, te-ai trezit? Vocea mamei ma scoate din visare si aproape imi vine sa imi dau ochii peste cap cand ma saruta pe obraz lasandu-mi urme de rog pe fata, femeia asta...

- Nu, mama, sunt somnanbul, plec la scoala !

Ii raspund ironic inainte sa iau in trecere un mar de pe masa din sufragerie si sa dispar pe usa dubla ce ma conduce spre gradina plina de aranjamente florale si infrumusetata de prezenta unei superbe fantani artezine in forma de inger. Trec pe langa gradina si ajung pe alea din fata unde masina mea zacea parasita de cateva ore, gandul la pariul cu Mike nu imi dadea pace de niciun fel, as fi fost in stare sa anulez pariul, chiar daca asta ar insemna sa pierd ceasul, dar stiindu-l pe Mike, stiam sigur ca acesta m-ar fi considerat fricos, si eu nu voiam asta. Ce era mai ciudat e faptul ca eu nu stiam absolut nimic despre acest barbat, de fapt, nu stiu daca e macar major, nu arata cine stie ce din punct de vedere fizic, din potriva, era slabut, si cred ca era ceva mai scund decat mine, nu ii stiam nici macar numele sau clasa, tot ce stiam e ca are un frate geaman sarit dupa fix, dupa spusele prietenilor mei, era totusi bine ca invata la liceul la care invatam si noi.
Taraitul strdent al telefonului ma scoate din starea de regrete in care intrasem, vad numele apelantului si arunc telefonul pe scaunul de langa mine, fix tata era ultima persoana pe care voiam sa o aud de dimineata, nu intelegeam de ce pur si simplu nu ma lasa in pace, a lipsit mai mult de jumatate din viata mea si cand a venit si-a rezervat tot dreptul asupra mea de parca as fi fost o jucarie pe care trebuie sa o manevreze, nu voiam sa stiu nimic de el, ma scote din sarite doar cu simpla lui prezenta. Parchez masina in parcarea privita a liceului coborand din masina incercand sa imi aranjez cat de cat parul  cu degetele. Oftez exasperat in sinea mea cand il vad pe Mike in fata portii liceului fumanad linistit, ranjetul ii se asterne pe buze cand privirea ii cade asupra mea, nu de putine ori, am crezut ca baiatul asta ma uraste, serios acum. Dau mana cu el imediat dupa asta scotandu-mi o tigara din pachet si cerandu-i bricheta, acesta imi intinse bricheta lui urmand sa dea mana cu Ryan care aparuse intre timp.

- Nu am niciun chef de ore ! Se plange Zayn imediat dupa ce ajunge langa noi.

- Nici eu ! Il sustine Mike.

- Voi niciodata nu ati avut chef de ore, tarati-va in clasa pana nu va sun parintii.

Imi dau ochii peste cap luand-o inainte spre intrarea liceului uramt din aproape de ceilalti trei, da, Ryan era cumva cel mai matur din grupul nostru, el avea grija ca noi sa ajungem la ore in fiecare zi, sau ma rog, aproape...

- Mike, unde invata barbatul de aseara ? Intreb eu cautand din priviri ceva ce ma poate duce mai aproape de raspuns.

- Maison? Nu invata in corpul nostru, e in corpul alaturat, dar aveam doua cursuri impreuna azi.

- Asta e bine...

***
Eram oarecum atent la profrsorul de la catedra care se chinuia sa ne explice habar nu am ce revolutie din Londra, da, fix la revolutia din londra eram eu atent cand Mike imi arunca priviri cu subainteles spre barbatul din fata mea, trebuia macar sa ii aflu numele ca sa pot actiuna intr-un fel, azi trebuia sa ii dau lui Mike raspunsul cu privire la termenul limita, dar dupa cum il vad, nu stiu daca reusesc macar sa ii aflu numele, are aceiasi privire rece prin care pare ca se reflecta chipuri macabre inghetate, i-am putut vedea culoarea ochiilor, un albastru atat de intens si ciudat, mai mult sunt cenusii, am avut dreptate cand am spus ca e mai scund de cat mine, ori eram eu prea ialt, ori el chiar era mic de inaltime. Statea incordat pe scunul sau avand o mana pe banca norand cateva idei in caiet si cealalta mana lasata sa cada in voie pe langa trupul lui subtire, pare oarecum virav, si totusi privirea lui putea sa te inghete cu ura ce ii se reflecta in irisii de gheata. Intr-un impus de moment fiind impins de la spate de Mike, am actionat, si cum altfel decat lovindu-l cu un capac de pix in cap, acesta se intorce brusc spre mine oferindu-mi o privirea glaciara.

Pariul iubirii Where stories live. Discover now