3

149 21 7
                                    

DEREK POV
____________

- E chiar atat de rau ? Ma chestiona Ryan scotandu-si pachetul de tigari din buzunarul bligilor negri.

- Nici nu iti inchipui, tipul e salbatic ! Spun eu dandu-mi ochii peste cap.

- Conform pariului, tu trebuie sa il domesticesti ! Concluzitiona Zayn muscand din inghetata cu ciocolata pe care si-o luase. 

-Daca nu moare incercand sa vorbeasca cu el macar. Spuse Mike pe specificul sau ton dispretuitor si sarcastic.

- Nu iti face griji Zayn, doar vorbesti de Derek welles, o nimica toata.

Aha, da, sigur !

Oftez in sinea mea, cum il abordez eu pe salbaticul ala ? Si nu glumeam cand spuneam ca e salbatic, tipul era sarit de pe fix, parca ura pe toata lumea si in mod deosebit pe mine.

Il fixez cu privirea pe Mike avand de gand sa ii cer bricheta, dar nu imi duc planul la bun sfarsit cand observ cu cate exacitate il privea pe Zayn, care statea cu fundul pe masa bancii din curtea liceului savurandu-si inghetata, mi se pare mie, sau de la un timp Mike il tot priveste pe Zayn, probabil ca luam eu prea in serios chestia cu pariul si incepeam sa aiurez, stiam deja ca Mike il iubea pe Zayn, dar niciodata nu m-am gandit ca ar putea sa il iubeasca in felul ala, cel putin nu pana acum, pentru ca raman cu gura cascata la gestul lui Mike, isi intinde mana spre coltul buzelor lui Zayn si sterge cu degetul  mare o urma de inghetata, la ce ma gandesc? Hai ca nici sanatos nu mai eram !

- Stii, nu asa trebuia sa se intample! Se planse Zayn.

Mike se incrunta la el .

- Ce anume ?

- Daca am fi fost intr-un film, dupa ce faceai chestia asta, trebuia sa isi lingi degetul mare.

La replica lui Zayn, Ryan aproape se ineaca cu aerul, iar eu raman masca.

- Si de ce as face asta ?

- Ca sa gusti inghetata, geniule !

- Dar o pot gusta direct de pe buzele tale...

Raman uimit la afitmatia lui Mike si pot jura ca am vazut cum obrajii lui Zayn au prins o vaga nunata de roz.

- In regula, glumeam, am vrut doar sa te sperii.

***

Norii cenusii erau imprasitiati haotic peste cerul gri, norii pareau gata sa erupa in sageti agere de apa rece, copacii goliti de frunze se leaganu sub atingerea violenta a vantului, era undeva trecut de ora 18:30 cand am decis sa parassc cafeneaua si sa ma intorc acasa, probabil o sa am niste explicatii severe de dat in fata tatalui meu, se comporta de parca i-ar fi pasat dintr-o data atat de mult, unde a fost jumatate din viata mea? Strang nervos degetele in jurul volanului incercand sa ma calmez, imi arunc privirea pe geamul aburit al masinii si constat instant ca picaturi mari si dese de apa cadeau haotic peste asfalt, mereu am urat tomana, in special pentru spontanitatea ei, privirea imi e atrasa de un barbat in tricou albastru care atinea de mana o fetita cu un hanorac urias pe ea intr-o statie de autobuz, am incetinit si pentru moment si-a ridicat ochii din pamant, atunci am putut observa acea culoare distinsa de albastru, era el, opresc masina tragand geamul acesteia in joi pentru a le putea vorbii celor doi.

- Angel, veniti in masina, sunteti uzi pana la piele !

Barbatul ma priveste dispretuitor.

- Nu e nevoie, asteptam autobuzul, pleaca !

Barbatul asta e nebun cu totul .

- Dumnezeule, esti doar in tricou! Inafara de asta uite-te cum tremura copilul ala, urcati in masina!

Pariul iubirii Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum