ü ç

992 81 26
                                    

Sevgili Lucius,
Umarım iyisindir. Görüşmeyeli neredeyse bir hafta oldu. Seni öyle özledim ki...

Yazacak vakit bulamıyorum. Bir yandan yiyecekler, bir yandan konuk listesi, bir yandan annem, bir yandan senin annen, gelinliğim, çiçeğim, salon hazırlıkları derken günlerin nasıl geçtiğini anlamıyorum bile.

Bugün gelinlik için bir terzi geldi. Bütün gün onunla uğraştık. Hem de kimlerle birlikte tahmin et! Annem, Walburga, senin annen ve onun memnuniyetsiz arkadaşlarıyla. Bellatrix zaten burada değil. Bu yetmezmiş gibi kafamı karıştıracaklarını düşündükleri için nedimelerimi bile provaya almadılar! Onlar olmadan denemeyeceğimi söyleyip zar zor ikna ettim. Üzerime o kadar geliyorlar ki anlatamam!

Neyse, provaya başlayınca terzinin getirdiği gelinliklerin hepsini teker teker denedim. Ama hiçbiri tam istediğim gibi değildi. Tabii sevgili konsey "o olsun", "şu olsun", "aman dantelli olsun", "yok, kabarık olsun", "uzun kollu olsun", "kuyruklu olsun" diye diye kafamı iyice karıştırdı. Ben hiçbirine bayılmasam da, hoşuma giden birkaç tanesi de kabul görmedi. Fazla açık ve uygunsuzmuş! Tam birbirimize girmek üzereydik ki terzi iki gelinlik giyebileceğim fikrini verdi. Biri tören için, gösterişli ve ağır, diğeri eğlence için, sade ama şık ve daha genç işi. Bu fikir herkesin hoşuna gitti.

Terzi yarın yeni modellerle tekrar gelecek. Ikinci elbise için de özel dikime karar verdik. Nasıl bir şey istediğimi tam olarak anlatabileceğimi umuyorum. Eğer fikrin varsa yarına kadar bana yaz. Madem seçim esnasında yanımda olamıyorsun ne beğendiğini bilmem gerek, değil mi?

Bu arada merak ediyorum ne zaman dönmeyi düşünüyorsun? Çünkü düğün üstü bu kadar ortalıktan kaybolman, insanların çenelerini epeyce düşürdü. Kulağıma bazı fısıltılar geliyor, duymamaya çalışıyorum ama gerçekten sinir bozucu olmaya başladı. Bazı dedikodular gerçek üstü olsa da, yani senin yeni sevgilinle Fransa'ya kaçman gibi- buna sadece gülüp geçtim- ama bazı dedikodular da karanlık işler peşinde olduğun ve bu işlerden zararlı çıkıp beni yüzüstü bırakacağın yönünde. Ve maalesef haklılar da.

Lucius bunu böyle mektupla söylemekten nefret ediyorum ama, biz bir aile kurmak üzereyiz ve artık bu işlerden el çekmemizin vakti geldi. Üzgünüm. Biliyorum çok büyük sonuçları olacak ve sonunda sonsuz rahatlık sahibi olabiliriz. Ama bu yolda acı çekmek de istemiyorum. Yalnızca birlikte ve mutlu olmak istiyorum.

Neyse konuyu dağıttım iyice. Gelinlik diyordum. Sen dönünce tüm hazırlıkları zaten tekrar gözden geçiririz. Asıl haberi dinle şimdi: Gelecek Postası bizim düğünümüzü 'yılın düğünü' başlığıyla duyuracak! Dün magazin yazarı bana bir mektup yolladı. Bizimle bir röportaj yapmak istiyormuş. Herkes bizi konuşacak, inanabiliyor musun? Bu üzerimdeki baskıyı artırdı tabi ama hoşuma gittiğini de inkar etmeyeceğim. Senin dönüş tarihini bilmediğim için kesin bir şey söylemedim ama bir cevap bekliyor, o yüzden bir an önce dönsen iyi olur.

Ayrıca annen de malikanede özel bir davet düzenlemek istiyormuş. Büyük aileleri davet edecekmiş, kokteyl gibi bir şey. Hem de düğün öncesi. Sanırım nabız yoklamak için yapmak istiyor. Açıkçası bana çok mantıksız geldi ama onunla bu konuda tartışmayacağım. İlgiyi düğünümün üstünden çekecek hiçbir şey istemediğimi sana belirtiyorum. Sen de uygun bir dille annene iletirsin.

Bellatrix yarın döneceğini söyledi. Sen de ne işin varsa toparla, kimden izin alacaksan al ve gel artık. Sizin bu gizli kapaklı işlerinizden sıkılmaya başladım.

Bu arada son bir şey, annem balayımız için nereye gitmek istediğimizi sordu. Ağzımı arıyor gibi bir hali vardı, sanırım düğün hediyesi olarak bizim için bir tatil ayarlamışlar. Planımız olduğunu söylemedim haberin olsun. Sorarlarsa plan yapmadık dersin. Annemin bugünlerde morali çok bozuk. Geçen gün onu Andromeda'nın resmine bakarken yakaladım. Sanırım onun düğününe gitmediği için kendini suçlu hissediyor. Onu daha fazla üzmek istemiyorum o yüzden onların planlarına uyarız.

Eh, anlatacaklarım bu kadar. Vakit bulut bulmaz bana yaz. Seni gerçekten çok özledim. Seni seviyorum...

                                                              Narcissa

Narcissa'dan MektuplarHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin