UMUTSUZ

57 6 0
                                    

KİTABIN  AÇIKLAMASI;

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

KİTABIN AÇIKLAMASI;

"Daphne bir su perisidir, aynı zamanda Apollon'un kız kardeşi gibi evlenmemeye ant içen bakire bir peridir." Savaş kendi kendine bir şeyler anlatmaya başlamıştı.

"Bir gün Apollon bir ırmağın kenarında güzeller güzeli Daphneyi görür ve Daphne'nin hikayesi burada başlar. Apollon, Daphne'ye kör kütük aşık olur. Eros boş durmamış tabi yollamış Apollon'un kabine oku." Savaş gözünden akan yaşla birlikte hikayenin bu kısmında gülümsemişti.

"Peki Daphne, Apollon'a aşık olmuş mu?" diye soruvermiştim merakımdan.

"Daphne, Apollon'a şans vermez. Bizim garip Apollon imkansız bir aşka tutulur anlayacağın. Daphne sürekli Apollon'dan kaçar." Savaş'ın sağ eliyle gözündeki yaşı silip, kaldığı yerden hikayeye devam etmeye başlamıştı.

" Koşacak gücü kalmadığında ise yere yıkılır ve Toprak Ana'ya yalvarmaya başlar." hikayenin burasında Savaş'ı ben durdurmuştum.

"Yoksa Apollon ona zarar mı verecek?" Verir mi verirdi vallahi yoksa kızcağız neden kaçıp dursun.

"Seven, sevdiğine zarar verir mi Defne?" diye sormuştu Savaş ve sonra da devam etmişti:

"Ey Toprak Ana! Beni ört beni sakla, kurtar beni Apollon'dan demiş Daphne. Toprak Ana, onun bu acılı feryadına kulak verip Daphne'yi ağaca çevirmiş, sırf Apollon'dan saklamak için. Yani anlayacağın adının anlamı olan ağacın hikayesi buradan geliyor." Savaş'ın duraksamasıyla,

"Peki Apollon, Daphne'yi bulamadı mı?" diye sormuştum heyecanla.

"Nereye bulsun? Sevdiği kıza sarılmaya çalışırken, ağaca sarılıp kalmış. Sevdiği kızın kendinden kaçtığını anladığı için çok üzülmüş, o günden sonra en sevdiği ağaç defne ağacı olmuş." Sanırım hikayesi bitmişti, çünkü susmuştu.

"Üzücü bir hikayeymiş." Benim yanıtımdan sonra, ne söyleyeceğini seçmeye çalışır gibi bir hali vardı sanki ve tekrardan konuşmaya devam etti:

"Sen Daphne'nin, Apollon'dan kaçtığı gibi kaçma benden Defne."

KT'DEN KİTAP ÖNERİLERİ-TAVSİYELERİWhere stories live. Discover now