5- Geçmişin Gölgeleri

1.5K 111 18
                                    

Eslem

Vampirlerle ve kurtlarla dolu bir eve gelmiştik. Merak ettiğim için buraya kadar gelmiştim ama bahçeden girdiğimiz an yanlış yapıp yapmadığımızı düşünmeye başlamıştım. Kendim için korkmuyorum ama yanımda Mirza vardı. Benim kadar çok vampir ve kurtadam efsanelerini merak ediyordu ama yaşı daha çok küçüktü. Korkabilirdi ve ben bunu hiç düşünmeden oğlumu buraya sürüklemiştim.

"Niye burda duruyoruz anne? Onlar ne konuşuyor? Bizi sevmediler mi?"

Vampirlerle dolu bir bahçede bizi sevmediklerinden endişe edebilecek tek çocuk benim oğlumdu sanırım.

"Burada duruyoruz çünkü onlar ailevi bir mesele konuşuyorlar Mirza."

"Sence bizi sevdiler mi? O kurt kız beni sevmiş gibiydi."

"Bencede sevdi birtanem."

Yabancı olduğumuz için kokumuzu alıp bizim yanımıza koşmuş olmalıydı ama niye kurt formunda gelmemişti? Olağanüstü bir hızla insan formunda gelirken bir anda kurda dönüşmüştü. Bunlar hakkında tek bir bilgim yoktu. Ben sadece annemin anlattığı efsaneleri biliyordum. Ve gizli kutusunda yazan bazı kehanetleri. O kehanetleri bulduğumda annem ölmüştü. En üstünde bana yazdığı bir mektupla odasına gizlemişti. Vampirlerin ve kurtadamların gerçek olduğuna o kutuyu bulduğum an inanmaya başlamıştım. Ve aradan iki yıl geçtikten sonra oğlumla beraber bu ormandaydım işte.

Kafamı çevirip tekrar onlara baktığımda beyaz uzun saçları olan simsiyah giyinen kadının bize bakıyordu. Göz göze geldiğimizde gözlerinden birinin kırmızı birinin gri olduğunu fark ettim. Annemin bana anlattığı son efsanede Lara vampir oluyordu ama önceden insan olduğunu belli eden tek bir şey kalıyordu. Gözlerinden birinin rengi değişmiyordu. Ama göz rengini bilmiyordum.

°

Kadın konuşmasını bitirip yanlarından ayrılıp buraya yürümeye başladı. Bu sırada bahçede duran vampir ve kurtlar -gerçi kim ne bilmiyorum ama- evin içine girdiler.

Kadın yanımıza geldiğinde ikimizi süzüp konuşmaya başladı.

"Hoşgeldin Eslem. Ben Lara ve sanırım beni tanıyorsun benim seni tanıdığım kadar iyi olmasa da."

"Sadece bir hikaye olduğunu sanıyordum. Annemin anlattığı bir hikaye."

"Annenin sana anlattığı hiçbir şey sadece bir hikaye değil Eslem."

Annemin anlattığı hikayeler gerçekse bıraktığı kutudaki kehanet de gerçek. Bu kan çıkacağı anlamına geliyor.

"Annemi nerden tanıyorsunuz?"

"Annen benim en yakın arkadaşımdı. Beni vampirleri ve kurtları korumak için uğraştı. O zamanlar avcılar vardı ve bizi öldürmeye takmışlardı."

"Sonra?"

"Sonra biz güçlendik, zamanla vampirler ve kurtadamlar sadece birer efsane olarak hatırlandı."

Vampirewolf(B×B)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin